07/01/2016 - 08/01/2016 - LIFESTYLE BLOGGER

Sabtu, 30 Julai 2016

LEGAKAN MASALAH SEMBELIT DAN PERUT BUNCIT DENGAN ZINNIA INNER CLEANSE

10:43 PG 12
LEGAKAN MASALAH SEMBELIT DAN PERUT BUNCIT DENGAN ZINNIA INNER CLEANSE
 Anda mengalami masalah
GEMUK?
SEMBELIT?
PERUT BUNCIT?
MASALAH PENGHADAMAN?
SUSAH BUANG AIR BESAR (BAB)?
 
  
Jangan biarkan diri anda dilamun masalah ngeri ini


Perkenal kan ZINNIA Inner Cleanse adalah produk kesihatan yang diformulasikan daripada 100% rumusan herba untuk mengatasi masalah penghadaman,melegakan sembelit, mengempiskan perut buncit, langsing dan menghapuskan edema serta menghilangkan kembung perut.

Selain itu juga ia dapat membantu untuk menurunkan gula dalam darah, mengurangkan tekanan darah dengan berkesan bagi membantu anda  mendapatkan kembali kesihatan dan keyakinan anda. 

Soalan: Selepas makan, ianya mengambil masa berapa lama untuk berkesan?
Jawapan: Ia berkesan mengikut individu. Secara umumnya 8-12 jam selepas makan

Soalan: Kekerapan buang air besar selepas mengambil?
Jawapan: Kekerapan berbeza mengikut individu. Umumnya pada minggu pertama kekerapan meningkat kepada 2-4 kali sehari. Minum air yang  mencukupi, kekerapan buang air besar akan kembali normal 1-2 kali sehari. (bagi sembelit yang teruk perlu mengambil 2 kapsul, jikalau kekerapan membuang air besar sebanyak 4 atau lebih, kurangkan jadi 1 kapsul.

Soalan: Keistimewaan bagi ZINNIA Inner Cleanse
Jawapan: Inner Cleanse bukan serat mahupun julap, tetapi ia adalah produk kesihatan yang diperbuat daripada herba semulajadi untuk mengatasi masalah sembilit dan membuang 99% najis dan sangat sesuai untuk penggunaan jangka panjang


Sejak el beranak 4 orang nii macam2 masalah yang menghantui diri el. Dengan Zinnia Inner Cleanse sedikit sebanyak membantu mengurangkan masalah el selama ini

  
ZINNIA INNER CLEANSE
SENANG DAN MUDAH

TESTIMONIAL

 




Produk ZINNIA diluluskan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan dan National Poison Centre dari USM Malaysia.


Tidak sesuai untuk:
Wanita mengandung dan kanak-kanak
Jauhkan dari kanak-kanak

Penyimpanan:
Simpan di tempat yang kering

PROMOSI UNTUK PEMBACA BLOG WWW.ARWENDANISH.BLOGSPOT.COM

Jika anda berminat untuk mencuba Zinnia Inner Cleanse, disini el sertakan PROMO KOD untuk mendapatkan harga murah khas buat pembaca blog el yang tersayang. 



Hanya taip kod dibawah semasa membuat pembelian.



VTB005



Voucher code ini sah dari 25 Julai 2016 sehingga 30 Ogos 2016.

Untuk yang berminat boleh hubungi

wawa 019-6744557
facebook: vtox@Zinnia Global S/B
website: http://wms.vtox2u.com/

Jumaat, 29 Julai 2016

KEMPEN DERMA DARAH 3.0 SELURUH NEGARA ANJURAN MBO CINEMAS

3:11 PTG 7
KEMPEN DERMA DARAH 3.0 SELURUH NEGARA ANJURAN MBO CINEMAS
25 PANGGUNG MBO CINEMAS ANJURKAN KEMPEN DERMA DARAH 3.0SELURUH NEGARA UNTUK MENGURANGKAN MASALAH KEKURANGAN DARAH SEMASA PERAYAAN AIDILFITRI

Projek terkini 2016 usaha amal komuniti tahunan dengan
tujuan menyelamatkan 15,000 nyawa


    Petaling Jaya: MBO Cinemas meneruskan kerjasama tahunan ketiganya dengan St John Ambulans Malaysia sebagai hos kempen derma darah untuk menyumbang kepada Pusat Darah Negara (PDN). Para penganjur menjangka untuk mencapai sasaran 5,000 pain darah di acara ini yang lebih dikenali sebagai Kempen Derma Darah 3.0.

Kempen di 25 lokasi pawagam MBO Cinemas di seluruh negara dari pukul 12 tengahari hingga 6 petang pada 5-6 Ogos di Kedah dan Johor serta 6-7 Ogos untuk lokasi seterusnya, akan menglibatkan kakitangan terlatih dari St John Ambulans Malaysia untuk membantu kakitangan dari PDN.
 
Dengan bulan Puasa dan cuti musim baru-baru ini, adalah tepat masanya untuk kempen derma darah demi memastikan bekalan darah yang mencukupi.
Penderma darah bukan sahaja menyelamatkan nyawa, tetapi menerima penghargaan kerana menikmati beg cenderahati termasuk tiket wayang percuma, barangan merchandis MBO Cinemas, makanan, minuman dan hadiah farmaseutikal dari rakan-rakan mulia kami. 


Bersempena dengan usaha ini, video yang lucu serta penuh makna akan ditayangkan di semua 26 pawagam MBO Cinemas dengan menampilkan pelakon comel Si Taring kembali untuk kali kedua. Walaupun kini lebih dewasa, adegannya menjadi peringatan dan kesedaran dalam tempoh masa beberapa minggu sebelum hari pendermaan dengan tujuan menggalakkan Kempen Derma Darah 3.0 kepada penonton serta mewujudkan semangat dan mengurangkan ketakutan serta fobia  berkaitan menderma darah.

Pada tahun 2015, MBO Cinemas dan St John Ambulans Malaysia bekerjasama dan mengumpul 4,052 pain darah untuk menyelamatkan nyawa yang hampir empat kali ganda koleksi 2014 iaitu 1,065 pain. Di bawah slogan "1 Pain Menyelamatkan 3 Nyawa", pendermaan dua tahun ini menyelamatkan lebih daripada 15,000 nyawa.

En Lim Eng Hee, Ketua Pegawai Eksekutif MBO Cinemas berkata: "Dengan usaha amal yang menarik ini, MBO Cinemas berharap dapat memperkukuhkan kehadiran kami dalam komuniti serta bersama-sama memupuk nilai-nilai teras yang menyeronokkan dan menghiburkan sambil menggiatkan aktiviti kemasyarakatan yang bermakna.
 "Acara ini akan menjadi satu pendekatan utama untuk membawa rakyat bersama-sama matlamat yang sama dengan semangat menyumbang serta menggalakkan tanggungjawab yang seterusnya menjadikan kita semua insan yang lebih baik.”
 

Sebagai balasan untuk sokongan St John Ambulans yang berterusan, MBO Cinemas akan menderma RM10,000 sebagai tanda penghargaan atas bantuan mereka dalam kempen derma darah di seluruh negara ini.
 Mengenai kempen derma darah, Dato' Yeo Kim Thong, Setiausaha Agung Nasional St John Ambulans Malaysia menyatakan bahawa dia gembira melihat badan korporat seperti MBO Cinemas mengambil peranan aktif dalam pelbagai komuniti dan berharap usaha ini akan memberi inspirasi kepada lebih lagi organisasi untuk tampil ke hadapan dan menyumbang kepada amalan kebajikan, kerana ia bukan sahaja membantu negara secara keseluruhan tetapi juga meningkatkan keyakinan para sukarelawan dari St John Ambulans Malaysia.
                            

        Dr Noryati bt Abu Amin, Pengarah Pusat Darah Negara berkata sumbangan seperti bantuan ini menyelamatkan banyak nyawa setiap hari dan peristiwa-peristiwa seperti ini adalah satu kaedah yang baik untuk meningkatkan kesedaran mengenai proses derma darah dan merupakan pendekatan yang baik untuk berbakti dan membantu masyarakat.
 
 Sponsors of BDD3.0 all set for championing a great cause!​

Turut hadir pada majlis besama ialah Encik Cheah Chun Wai,  Pengarah Pemasaran & Jualan MBO Cinemas; Cik Mariam Yazmin El-Bacha, Pengarah Operasi MBO Cinemas beserta wakil-wakil dari penaja termasuk Etika Holdings Sdn Bhd, Newvos Sdn Bhd, Sonofax Sdn Bhd, Caring Pharmacy dan jenama seperti Revive dan Goodday Milk, V Plus, Boh, Cadbury, Darlie, Nando’s dan Snekku.

  
Bagi mereka yang berminat untuk menyertai kempen ini boleh pergi ke pawagam MBO yang berdekatan dengan anda
 
KEEP CALM
DONATE BLOOD
SAVE LIVES 

 

Rabu, 27 Julai 2016

MAMYPOKO DI LAZADA BIG BABY FAIR

10:51 PG 9
MAMYPOKO DI LAZADA BIG BABY FAIR
MAMYPOKO 
DI LAZADA BIG BABY FAIR

Antara kelengkapan untuk persediaan menyambut orang baru "baby" adalah DIAPERS. 
Of course bakal-bakal ibu akan membuat survey terdahulu tentang diapers manakah yang paling baik untuk si kecil.

Iols dulu pun semasa menyambut anak pertama, ada buat survey juga. Paling penting diapers tu mestilah tahan bocor, mampu menyerap udara, menjaga kulit sentiasa kering, pelekat yang kuat, selesa dan mampu bayar ahaks. Bayi pun tidur nyenyak tanpa harus mengganti diapers berkali-kali hey

So far keempat-empat orang anak el tiada masalah untuk memakai sebarang jenama diapers. Malah tiada masalah ruam atau sebagainya. Ada juga setengah-setengah bayi terpaksa bertukar-tukar diapers akibat daripada diapers itu tidak sesuai dengan kulit mereka.



 Mamypoko merupakan jenama diapers yang terkenal di Jepun dan of course di Malaysia pun ianya salah satu diapers yang tahan lasak dan terbaik untuk bayi.


Tengoklah si kenit happy sangat sampai tak mau pakai baju
Ariga memang aktif. Mamypoko dapat membantu dia bergerak bebas dan selesa.


Walaupun Mamypoko ini antara diapers tinggi ongkosnya toing toing toingggg TAPI bakal-bakal ibu dan ibu2 yang sedang mencari diapers mamypoko boleh terjah LAZADA sekarang tengah buat Big Baby Fair diskaun sehingga 80% dari 27hb-31hb Julai. 

Untuk pelanggan baru boleh menikmati diskaun hampir 20%. Boleh guna Kod Baucer: 20LAP20





Ada diskaun..ada pulak free gift..hamboiii meriahnya 


Apa tunggu lagi uols, jom terjah BIG BABY FAIR di LAZADA

Selasa, 26 Julai 2016

PULI POLA HANDMADE SOAP | REVIEW

9:53 PG 10
PULI POLA HANDMADE SOAP | REVIEW

  



PULI POLA HANDMADE SOAP

Bestnya kalau dapat SPA treatment kan. Boleh release stress, body pun sedap, urat tegang jadi lembut hahaha. Iols pernah sekali seumur hidup pergi SPA..itupun sekerat jalan..tetiba dapat emergency call..uhuk!!

Nah sekarang  tak payah susah-susah dah. Boleh je berSPA di rumah dengan adanya Puli Pola Handmade Soap ni 


Puli Pola Handmade Soap merupakan jenama tempatan yang diformulasikan dari Taiwan yang bebas daripada semua bahan berbahaya, pewarna, wangian dan sebagainya. Ia dihasilkan daripada campuran unik minyak kelapa sawit, minyak zaitun, ekstrak tumbuhan herba, minyak essential yang dapat melembapkan kulit dan melindungi kulit daripada kering sepanjang hari



Produk spa dari Puli Pola Handmade Soap ni. Terdapat pelbagai handmade soap dari Puli Pola ini. Ianya 100% homemade. Lepas ini bolehlah berSPA dirumah. Jimat kos, wang dan tenaga. Yeay!!

KEISTIMEWAAN PULI POLA HANDMADE SOAP 

- 100% menggunakan minyak tumbuhan
- 100% semulajadi
- 100% selamat untuk kulit 




Iols dah try sabun Puli Pola Lulur Soap. Muka fresh je pepagi. Kulit pun lembut toing toing toing hehe.


Product details of 100% Natural Plant Oil- Marine Mud Lulur Handmade Soap

Marine Mud containing particularly high levels of magnesium, calcium, potassium, strontium, boron and iron. The resulting mineral-rich marine mud is a natural raw material that can be used by the body as a source of essential mineral for all its basic needs. And marine mud lulur powder also contain rich powder and rice extract for whitening skin.
Suitable for pigmentation skin and normal skin type, for face use
Precaution
Avoid contact with eye and mucous membranes
Usage
Lather in hand with water for general cleaning.

 Selain itu banyak lagi jenis sabun yang boleh didapati di Puli Pola seperti untuk mencerahkan kulit, untuk kulit sensitif/berminyak, untuk pencerahan, scrub pun ada dan macam2 lagi




Mencerahkan Kulit :
- Whitening Kampo Essential Handmade Soap
- Rose Camellia Oil Handmade Soap
- Himalayan Pink Rock Salt Handmade Soap
-Grapefruit Essential Soap

Kulit Berminyak, Sensitif & Kering :
- Bergamot & Peppermint Essential Soap
- Rosemary & Peppermint Essential Soap
- Aloe Vera Pearl Marseilles Soap
- Jasmine Camellia Oil

Skrub & Pengelupasan :
- Javanese Lulur Handmade Soap
- Balinese Lulur Handmade Soap
- Marine Salt Handmade Soap
- Coff Lulur Handmade Soap


Yang berminat untuk membeli sabun handmade ni boleh layari link di bawah ini.

http://www.pulipola-soap.com
Fanpage :
Instagram :
Email :
pulipola.soap@hotmail.com

Jumaat, 22 Julai 2016

3 SURAH YANG WAJIB KITA HAFAL SEBELUM KITA TIADA

2:50 PTG 12
3 SURAH YANG WAJIB KITA HAFAL SEBELUM KITA TIADA
3 SURAH YANG WAJIB KITA HAFAL SEBELUM KITA TIADA

Nak share ngan uols tentang surah yang wajib kita hafal sebelum kita tiada. Berapa hari yang lalu iols ada menonton video Ustaz Ahmad Dusuki dan bercerita tentang surah-surah ini


1. Surah Al-Mulk

Dalam surah Al-mulk hanya terdapat 30 ayat.
“Sesungguhnya Rasulullah SAW tidak akan tidur melainkan setelah membaca surah As Sajadah dan surah Al Mulk.”Rasullah SAW juga berkata sebelum kita tidur sehingga sampai ajal malam tersebut tiada pertanyaan Mungkar dan Nakir dan seksaan kubur. Allahuakbar

Kelebihannya:
1. Surah ini akan menjadi penyelamat.
2. Penegah pembacanya dari seksa kubur.
3. Berada di bawah naungan sayap malaikat (mendapat rahmat Allah).
4. Di hari kiamat rupanya akan dicerahkan seperti wajah Nabi Yusuf (cantik).
5. Dinamakan Surah gagah perkasa, pintar lagi cerdik.



2. Surah Al-Kahfi

Dalam surah Al-Kahfi terdapat 110 ayat. Hari-hari baca surah Al-Kahfi. Nikmatnya memberi cahaya kepada seseorang. 

 Kelebihannya: 
1) pengampunan dosa di antara Jumaat dengan Jumaat jika dibaca pada hari Jumaat 
2) dijauhi fitnah al-Masih ad-Dajjal jika menghafal 10 ayat terawalnya.


3. Surah Al-Baqarah

Dalam Surah Al-Baqarah tedapat 286 ayat.

Kelebihannya: 
 1. Rumah yang di bacakan surah Al baqarah tidak akan dimasuki syaitan
 2. Malaikat bersama dengan orang yang membaca surah Al baqarah
 3. Mendapat syafaat ketika di padang mahsyar
 4. Mengelak dari terkena sihir

Sebelum kita tiada, kita hafal surah-surah ini dan ini menunjukkan tanda-tanda kita sudah bersedia untuk memasuki Syurga Allah - Ustaz Ahmad Dusuki
Allahuakbar


Khamis, 21 Julai 2016

HAPPY BIRTHDAY ALTHEA

10:35 PG 13
HAPPY BIRTHDAY ALTHEA

 HAPPY BIRTHDAY ALTHEA!!


Pada 20/7/16 Althea menyambut ulangtahun yang pertama. Hooray!!Eh siapa Althea tu ye?

Althea ni kalau uols nak tahu salah satu laman web K-Beauty yang menjual barangan kecantikan dan penjagaan diri  yang dipos dari Korea hingga ke pintu rumah anda yang mengambil masa selama 10-15 working days.  

Siapa-siapa yang suka make up bolehlah terjah laman web diorg..memang best ok..jangan kedekut sangat kalau nak cantik hahaha sebab banyak gila produk kecantikan yang Althea jual. Rambang mata shopping kat situ


Bagi iols yang dah mula jadi hantu make up banyak barangan yang best-best kat situ. Memang dah lama teringin sangat nak cuba produk-produk dari Korea ni..nak fefeling kpop la katakan ahaks.


Sempena birthday Althea hari ini, Althea ada bagi suprise PINK BOX kat iols which the BIGGEST BIRTHDAY GIVEAWAY ever..awesome kan!!!

Jom check-it-out box yang iols dapat dari Althea 



 Selalu kalau birthday ni kita bagi orang hadiah...tapi yang ni kita pula yang dapat hadiah..yeayy ai loike!Surprise PINK box  


Suka gila ok!!Bertambahlah koleksi make up iols


Rambang mata shopping kat Althea ni. Sampai tak tahu nak pilih yang mana fiuuuuu

  
me with Party Kit. Its' PINK and it has a DIY Party inside. Macam sambut birthday sendiri pulak kann


Oklah inilah hasil shopping barangan di Althea ni fiuuu


So u gais yang nak free goodies bag dari Althea, sempena menyambut ulangtahun pertama ini, Althea ada buat tawaran yang ISTIMEWA untuk uols sampai 31 Julai ni..apa tunggu lagi... let's cantik..let's grab tawaran ini cepat!!!

Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016

- Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.
- Free goodies for 1st 1500 shoppers
Full size beauty products. While stocks last.
-Birthday Giveaway. Pick 3 Top Seller for 100% REEBATE!
Rebate will credited into your account     


#AltheaTurns1 Instagram Contest

 
- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea! 
- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.

*Terms and conditions apply. Please refer to www.althea.kr and Althea Facebook for more information. 

HURRY UP GAIS!!!SIGN UP  
You will get lots of fun, trendy Seoul exclusive beauty products for you Best price, Free Shipping over RM150 and many more for you.

Let's CANTIK

facebook: https://www.facebook.com/altheakorea/
website: my.althea.kr
ig: @altheakorea