02/01/2016 - 03/01/2016 - LIFESTYLE BLOGGER

Sabtu, 27 Februari 2016

APA ITU COUPONBELANJA.COM

12:20 PTG 14
APA ITU COUPONBELANJA.COM
CARI KEDAI ONLINE KEGEMARAN ANDA 
DENGAN TELEFON MUDAH ALIH 
DI COUPONBELANJA.COM

Sekarang ini sudah menjadi tren di Malaysia even di seluruh dunia, orang ramai mengunakan telefon mudah alih untuk membeli-belah secara online. Ianya sangat menyenangkan orang ramai membeli-belah bila-bila masa, di mana sahaja dan hanya di hujung jari anda. Kebanyakan kedai-kedai yang popular sudah pun menawarkan aplikasi mobile untuk memenuhi pengalaman membeli-belah. Aplikasi ini sudah tentunya merupakan mesra pengguna. Kaedah pembayaran juga sangat mudah dan cepat.
Membeli-belah secara online ini memang memudahkan kerja-kerja kita. Jimat masa dan tenaga. Pilih barangan yang anda suka dan bayar. Bertambah best jika jualan itu ada menawarkan sales atau kupon penjimatan.

1st time dengar pasal COUPONBELANJA terus teruja. Pelbagai barangan dan jenama terkenal ditawarkan di COUPONBELANJA. Ramai diantara kita yang tidak tahu lagi kewujudan COUPONBELANJA ini betul tak..meh sini el dah bagi tau hehe

APA ITU COUPONBELANJA


CouponBelanja merupakan salah satu laman web kupon yang terkemuka di Malaysia. Couponbelanja ini mewakili kedai-kedai online popular di Malaysia menawarkan pelbagai kod kupon dan baucar untuk para pelanggannya seperti Lazada, Zalora, Reebonz, Groupon Malaysia, Foodpanda, Expedia, Ensogo, ebay Malaysia, Aliexpress dan Amazon.com dan banyak lagi.

  
Uols hanya perlu akses smartphone dan search couponbelanja.com.
Untuk melihat kedai-kedai online yang anda inginkan hanya perlu klik STORES.  


Di STORES anda boleh melihat kedai-kedai online kegemaran anda seperti Lazada, Mudah.com, Nile dan pelbagai lagi. Bestkan!!

 Siapa2 pernah beli kupon groupon?Iols one of the peminat kupon groupon hehe. So misal kata uols nak beli kupon groupon ataupun foodpanda anda boleh membeli kupon-kupon best deal yang ditawarkan di couponbelanja.com
 


Foodpanda 

  
Groupon
 


Mengikut kategori

Untuk memudahkan pencarian uols lagi, uols boleh memilih pilihan uols mengikut kategori seperti di atas. Ha lagi senangkan hehe.

Featured Coupons

Kepada uols yang shopaholic dan mereka yang sentiasa menantikan tawaran-tawaran yang hebat anda boleh dapatkannya di bahagian featured coupons di atas halaman yang menawarkan beberapa tawaran panas semasa. Di Featured coupons ini mempunyai pelbagai tawaran yang menarik dan pada waktu yang sama kita boleh menyimpan lebih banyak dengan menggunakan kupon-kupon ini.

Popular Coupons

Popular Coupons pula boleh dilihat di bahagian bawah halaman.. bahagian ini merangkumi kupon-kupon yang popular yang sering digunakan untuk mendapatkan diskaun dari kedai-kedai..
 Bak kata memang menjimatkan perbelanjaan kita bila mengunakan perkhidmatan couponbelanja ini. Selain menjimatkan anda juga boleh relax dan enjoy bila membeli-belah hehe

Apa tunggu lagi jom pakat-pakat terjah
COUPONBELANJA.COM


JIMAT, MUDAH DAN CEPAT

Jumaat, 26 Februari 2016

PRINTCIOUS - PRECIOUS GIFTS FROM YOUR HEART

3:46 PTG 11
PRINTCIOUS - PRECIOUS GIFTS FROM YOUR HEART
PRINTCIOUS 
PRECIOUS GIFTS FROM YOUR HEART

Sekarang ini banyak kedai-kedai online menjual pelbagai barangan dan produk. Mudah sahaja untuk membeli belah kan. Ini salah satu kemudahan untuk orang ramai membeli barangan dan produk pilihan mereka.  Sistem pembelian secara online telah pun menjadi satu tren pada masa kini dan akan menjadi lebih hebat pada masa akan datang oleh kerana sifatnya yang menjimatkan kos, masa, cepat dan mudah.

Paling best jika dapat diskaun atau pun tengah sales. Hehe

So iols nak story kat uols ada satu gift shop online yang awesome. Gift shop online ini menjual pelbagai hadiah cenderahati yang cantik2 dan cute mute :)

 Ada sesiapa yang tengah plan nak bagi hadiah kat yang tersayang?kawan-kawan?ibu?ayah?bos?secret admire ke hehe ataupun tuk iols ke (ada ke ngeee)..skrg xpayah susah2 dah...hanya di hujung jari anda

  PRINTCIOUS gift shop online yang pastinya anda akan jatuh cinta dengan produk yang ditawarkan.
 Nak sesuatu yang bermakna untuk seseorang? Uols boleh sopin hadiah2 untuk yang tersayang di PRINTCIOUS - GIFT FROM YOUR HEART..so kat PRINTCIOUS ni akan membantu uols menyelesaikan masalah uols nak cari hadiah yang bermakna gitewww ok. Yang penting..uols jimat masa dan tenaga. Just klik PRINTCIOUS and pilih produk mana yg uols nak..


APA ITU PRINTCIOUS

PRINTCIOUS ini adalah salah satu option pilihan terbaik untuk anda yang sedang mencari hadiah yang unik dan menjadikan pemberian itu lebih bermakna kepada si penerima.

PRODUK DAN SERVIS

Pelbagai produk untuk anda membuat pilihan antaranya mug, tshirt, phone cases, puzzles, cushion, mousepad dan ceramic tiles. Anda juga boleh pilih design, gambar dan text sendiri ikut kreativiti masing2. Sangat sesuai untuk hadiahkan semasa harijadi, anniverssary, graduation, atau hari2 istimewa..nak bagi SURPRISE pun boleh. So meanings, dengan PRINTCIOUS ini, uols boleh DIY pilihan hadiah anda!BESTkan!!

  
Senang je, anda hanya perlu lakukan ialah

A. Choose a Gift

 
 B. Upload a Photos


C. Enter a Texts.


  Tadaaa dah siap cushion iols hehehe 
Cantikkan :)

 

Uols boleh pilih warna kesukaan anda. Design font yang anda suka dan pilih gambar anda sendiri. Mudah, cantik dan cepat. 

 Oklah nak bagi suprise cushion ni kat my otherhalf..uols jgn pecah rahsia ok..janji!!: ;)


 So uols apa tunggu lagi..blok tarikh2 penting org yang tersayang dan PRINTCIOUS adalah pilihan yang bijak untuk memberi hadiah yang sungguh bermakna kepada seseorang. 

Boleh layari

Khamis, 25 Februari 2016

TERIMA KASIH ESCAPE PENANG | ESCAPE ADVENTURES THEME PARK TELUK BAHANG

3:47 PTG 9
TERIMA KASIH ESCAPE PENANG | ESCAPE ADVENTURES THEME PARK TELUK BAHANG
Berakhirlah sudah pengalaman team @projekbloggerutara berkampung di Escape Penang/Escape Adventure Theme Park, Teluk Bahang. Pengalaman yang berharga yang tidak akan dilupakan.



Pada hari kejadian, team @projekbloggerutara menyambut ulangtahun kelahiran blogger murni. Suasana menjadi semakin meriah hehe untung makcik gayah tu. Kami semua sangat ronok2 hahaha tp tulah el x dpt nak join sekali masa tu sbb el balik umah kejap pergi ambil my otherhalf dan si kecil hehe
 


Nak order brownies ngan congor bars..pm el tepi k hehe



ha npk cam visitor or kwn lama x jumpa hihi..tapi sebenarnya beliau ni lah Mr. Sim Choo Kheng founder and CEO Escape Penang..mcm x percayakan..iols lagilah haha


Terima kasih pada Ceo Escape Penang yang sgt humble dan friendly, Mr. Sim Choo Kheng atas kesudian menerima kami untuk membuat review ini dan juga Ms. Winnie yang sangat helpful dan crew2 di Escape Penang. Layanan yang super super awesome dan tip top memang the best sangat. Terharu and speechless. Many thanks for all the arrangements during our visit and highly appreciated!!

Terima kasih juga yang terlibat pada event ini especially familia @projekbloggerutara dan blogger jemputan husna, syakira dan zarul

Ok gais..next projek dari syarikat Sim Leisure ni ialah Water Park yesss!!!iols dah lama dah kempunan water theme park kat Penang ni..akhirnya hujung tahun ni akan siap..tak sabar rasanya siap ada Hotel in the tree ok..wahhh terbaiklah



ARGA TIKET ESCAPE PENANG klik SINI Time to play part 1 klik SINI camping dan berbeku klik SINI ESCAPE PENANG 828 Jalan Teluk Bahang 11050 Penang, Malaysia Operating Hours Tue-Sunday Monday closed 9am-6pm Tel: 04-8811106 Fax: 04-8813106 Email: info@escape.my Website: escape.my Fb: escape.my

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Ok uols jgn lupa lau mai Penang terjah ESCAPE PENANG di Teluk Bahang tu..cuti sekolah pun xlama lagi kan..haa sure anak2 akan enjoy :)

HARGA TIKET ESCAPE PENANG klik SINI

Time to play part 1 klik SINI

Time to play part 2 klik SINI

camping dan berbeku klik SINI 


ESCAPE PENANG
828 Jalan Teluk Bahang
11050 Penang, Malaysia

Operating hours
9am-6pm
Tue-Sunday
Monday closed
 Tel: 04-8811106
Fax: 04-8811106
Email: info@escape.my

Website: escape.my
Fb: escape.my 

CAMPING DAN BARBEKU DI ESCAPE PENANG BY PROJEK BLOGGER UTARA FAMILIA | REVIEW

9:43 PG 12
 CAMPING DAN BARBEKU DI ESCAPE PENANG BY PROJEK BLOGGER UTARA FAMILIA | REVIEW


HARGA TIKET ESCAPE PENANG klik SINI
TIME TO PLAY PART 1 klik SINI
TIME TO PLAY PART 2 klik SINI

 Setelah penat seharian bermain di ESCAPE ADVENTURE THEME PARK, weols check in di BASE CAMP ESCAPE PENANG untuk bercamping pula. Wow team @projekbloggerutara dijemput sekali lagi oleh pihak ESCAPE PENANG untuk merasai sendiri pengalaman bercamping di sini.

     
Kami terus teruja!Last iols bercamping pun ms time sekolah menengah. Bila ESCAPE PENANG beri peluang..terus weols grab!Base camp di ESCAPE PENANG ini baru sahaja dibuka pada bulan yang lepas.
Dekat je sebelah menyebelah cuma kena panjat skit bukit untuk sampai ke khemah masing2. Berpeluh gak lah..tapi crew2 ESCAPE PENANG ringan tulang membantu kami. TERBAIK!!


Office base camp. Kat sini uols boleh cas bateri. Diberi private own charging station dan nombor pin. Kena turun naiklah kekdahnya hehe


See npk x office tu..ha kena naik skit untuk ke khemah Cermin mata berwap sbb pagi tu ada kabus hehehe


Setiap lot ada 2/3 khemah boleh muat untuk 5-8org
Setiap lot juga ada private toilet dan bbq area
Akan diberi lampu minyak, wifi at reception area only, private own chest box (tempat simpan brg penting)


Yg ni khemah kami E3. Kira family el tengah2..yg tepi family murni dan eyda..belakang pulak family sya, family farah, nina & zaf, husna & zarul. CP jadi penghulu duk depan sekali hahaha. Penghulu kena jaga anak2 buah ngeee


  
iols hubby ngan si kecik tido khemah besar yg hijau tu..anak2 dara iols tido lam khemah biru...yg abg tido kat khemah lain with kimie and izzat (anak eyda)


1st time in a tent with family hehe




Yang best kat khemah tu ada tempat lepak2 dan buaian..seronok budak2 tu naik buaian

  
Toilet dia sunroof hahaha..dun wori dinding dia tinggi..xnpk pun..best pulak mandi kt situ sejukk je..anak el yg kecik tu kemain seronok main ayor dlm tu


Kat sini diorg ada sediakan bbq area. So korg boleh bawa menu2 bbq sendiri ye 



Sekitar base camp..ku lihat hijauu

 

 Berupdate dan gosip di tengah2 hutan hehehe 


Anak2 el mmg x biasa bercamping ni..lagi2 yg kecik tu x biasa tido dalam kelambu cam tu..tiap kali nak masuk khemah dia nangis suruh keluar..hahaha. Orang lain dah tido..iols, hubby ngan ariqa duk main buai2 lagi kat luar..jenuh gak lah nak bg dia lena..last2 lena jugak

So far xde nyamuk pun ms weols stay situ dan ada crew dari ESCAPE buat spot check sekitar base camp untuk keselematan. So dun wori semua terjaga

 AKTIVITI BERBARBEKU 

Alhamdulilah pihak ESCAPE PENANG bermurah hati untuk sponsor team projek blogger utara dengan menu BBQ yang awesome!!!

Actually aktiviti barbeku ni nak buat kat area khemah tu..tapi malangnya hujan turun..so barbeku dipindahkan ke bawah base camp


masa ni belum hujan lagi




Terpaksa pindah ke bawah. Terima kasih crews ESCAPE PENANG gigih pasang api untuk bbq kami..terbaik!!





Menu BBQ dari pihak ESCAPE..awesome dan sedap oiii







 Thanks uols sbb bakarkan ayam semua tuk akak ruhil..hehehe 

Ok kalau uols berminat nak untuk bercamping kat ESCAPE PENANG ni boleh layari website ticket.escape.my
uols boleh apply 2 days or 3 days base camp combo
 

ESCAPE PENANG
828 Jalan Teluk Bahang
11050 Penang, Malaysia

Operating Hours
Tue-Sunday
Monday closed
9am-6pm
Tel: 04-8811106
Fax: 04-8813106
email: info@escape.my

Website: escape.my
FB: escape.my
 yg ada kt escape klik SINI HARGA TIKET ESCAPE PENANG klik SINI Time to play part 1 klik SINI ESCAPE PENANG 828 Jalan Teluk Bahang 11050 Penang, Malaysia Operating Hours Tue-Sunday Monday closed 9am-6pm Tel: 04-8811106 Fax: 04-8813106 Email: info@escape.my Website: escape.my Fb: escape.my

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu



ape klik SINI HARGA TIKET ESCAPE PENANG klik SINI Time to play part 1 klik SINI ESCAPE PENANG 828 Jalan Teluk Bahang 11050 Penang, Malaysia Operating Hours Tue-Sunday Monday closed 9am-6pm Tel: 04-8811106 Fax: 04-8813106 Email: info@escape.my Website: escape.my Fb: escape.my

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu