01/01/2016 - 02/01/2016 - LIFESTYLE BLOGGER

Selasa, 26 Januari 2016

JOM TAMBAH KAWAN BLOGGER

2:16 PTG 14
JOM TAMBAH KAWAN BLOGGER
http://munirahmustafar84.blogspot.my/2016/01/jom-tambah-kawan-blogger.html


JOM TAMBAH KAWAN BLOGGER

sambil berblog kita boleh berkenalan
Insyallah mana tahu dari berblog kita boleh berjumpa dan berkawan dan bertemu jodoh ekekeke 

nak join sila klik banner di atas ok

SEGMEN BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

9:44 PG 7
SEGMEN BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH
http://www.ayuinsyirah.my/2016/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

SAJA NAK TRY SEGMEN INI
YANG BERMINAT KLIK BANNER OK

Khamis, 21 Januari 2016

PROJEK AMAL FEED THE HOMELESS ANJURAN PROJEK BLOGGER UTARA

9:44 PG 10
PROJEK AMAL FEED THE HOMELESS ANJURAN PROJEK BLOGGER UTARA


Bismillahirrahmanirrahim. Buat pertama kalinya team Projek Blogger Utara (PBU) akan menganjurkan satu program amal #feedthehomeless pada 30 Januari nanti di sekitar Masjid Kapitan Keling, Pulau Pinang.

Kami mengalu-alukan sesiapa yang berminat untuk turut serta di dalam program ini dan kepada sesiapa yang ingin memberi sumbangan boleh hubungi admin PBU.


email: projekbloggerutara@gmail.com


Mana-mana pertubuhan atau orang perseorangan yang ingin menjemput kami untuk turut serta serta review projek amal yang dianjurkan boleh juga hubungi kami. Kami berbesar hati untuk turut sama membantu. 

Atau




Boleh juga share info tentang PROJEK ini. InshaAllah.. Semoga Allah memberi pahala kepada kita semua..Amiiin!!



 Thank you uols :)


Rabu, 20 Januari 2016

3D TRICK ART MUSEUM PENANG | TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG | REVIEW BY PROJEK BLOGGER UTARA

9:24 PG 18
3D TRICK ART MUSEUM PENANG | TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG | REVIEW BY PROJEK BLOGGER UTARA
3D TRICK ART MUSEUM PENANG tempat menarik di Pulau Pinang. Let check it out guys!!!

Sekarang ni bersepah 3D Art ni kan. So 3D Trick Art Museum Penang ini merupakan yang pertama di Malaysia. Lukisan-lukisan dilukis mengunakan teknik 2d ke dalam 3D dan lukisan ini nampak seakan 'real'.
 3D Trick Art Museum Penang ini menempatkan 45 buah karya seni termasuk lukisan ilusi optik dan arca.

Team @projekbloggerutara juga telah berkesempatan untuk melihat sendiri lukisan 3D Trick ini bersama blogger jemputan yang lain.


3D Trick Art Museum Penang ini terletak di Lebuh Penang, 11200 Georgetown, Penang. Lokasinya betul2 di hadapan food court Esplanade Padang Kota. Tapi kena masuk lorong sikit


Harga tiket masuk untuk dewasa, kanak2 dan warga emas



Dalam museum ni pun ada pelbagai jualan cenderamata di jual. 

Uols x payah risau, di 3D Trick Museum ini mereka ada team untuk ambil gambar uols dan diorg akan ajar macam mana nak ambil gambar2 trick tu ok..best kan :) senang lah bagi kita nak bergambar nanti

Ok jom layan gambar2 yang sempat iols ambil. Layan je dengan kerenah anak2. Kita pula jadi photographer diorg hehe


Team @projekbloggerutara bersama blogger jemputan. Awesome picture kan..macam kat Kampung Nan Berbatang2 hahaha




Abg danish gigih mendayung hehe




Merasalah diorg naik kereta lembu hehe








Banyak giler gambar dalam museum ni..iols pun teruja gak mcm kanak2 ribena haha

 



Raja Bomoh nak bawak kami ke mana tu..haha

 
 

 
 
 

Be famous gitew..anak yg ambil gambar jd xbape nak famous lah hahaha



Ok uols must visit this 3D Trick Art Museum PenangWe had so much fun taking the pictures and enjoy our visit.
Thank you so much to Ms. Hui Hui and crew 3D Trick Art Museum Penang sudi menerima kunjungan kami team @projekbloggerutara






Telefon: 04-2631628
Website: www.penangtrickart.com
FB: www.facebook.com/penangtrickart
Email: info@penangtrickart.com
Operating hours: Daily 9.00am -6.00pm (Weekdays)
9.00am-9pm (Weekends and public holiday)
(last admission one hour before closing)











Jumaat, 15 Januari 2016

ROTI KARIPAP

2:40 PTG 16
ROTI KARIPAP
hari tu wat karipap ada balance inti dagingnya
so ada dah roti gardenia..teringat plak boleh buat roti karipap
bolehlah bawa bekal sarapan ke ofis :)

  


Serdak2 hitam tu sbb pagi tu goreng nugget..malas nak tuko minyak lain..elok lagi :)

lenkali boleh wat stok inti karipap banyok2 

Khamis, 14 Januari 2016

MEGA JUMP AEROBICS AT JUMP STREET PENANG

10:22 PG 10
MEGA JUMP AEROBICS AT JUMP STREET PENANG

MEGA JUMP AEROBICS 2016
-JUMPSTREET ASIA (PENANG) 

*Free Mega Jump Street T-Shirt
*Free Gym Membership Voucher
*GoodieBag
*Dessert Refreshing
*Grip Socks 

~1st Mega jump Aerobics In Asia
*Jump Tone + Jump Core 

 *Telematch Game
*lose Weight
*Weights
*Cardio
*Abs
*Balance Board
*Resistance
* Fitness Games
*Circuit Traning 


Call For Booking -

Syed Aidid- 0123020786
Rykesh -0149494095
Jay -0124044736


email me for best price :)

Rabu, 13 Januari 2016

EMPANGAN TELUK BAHANG | TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG

11:26 PG 10
EMPANGAN TELUK BAHANG | TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG
 Empangan Teluk Bahang ni best kalo nak lepak2

Kebetulan hari tu lepas makan kenduri..Tuan Kekasih Dunia Akhirat tiba2 nak g mandi sungai..yelahkan cuaca skrg kemain panas..kalo dpt berendam mmg syiokk

Terus balik salin baju pergi kat Taman Rimba Teluk Bahang..tu yang lepas abis mandi manda singgah jap kat Empangan Teluk Bahang ni..sebelah nyebelah je pung ekeke

Ramai jugak yang berjoging kat sini

  



 
 

 
 


Kalo nak senja memang menarik dapat tengok matahari  
terbenam dan tengok laut china selatan...SubhanAllah!!