11/01/2015 - 12/01/2015 - LIFESTYLE BLOGGER

Isnin, 30 November 2015

REVIEW TEPUNG AJAIB KEK COKLAT

1:24 PTG 11
REVIEW TEPUNG AJAIB KEK COKLAT
Tepung Ajaib Kek Coklat 

- mudah sgt buat kek
- tak perlu sukat
-masa penyediaan 

Panduan utk memasak
35 minit (kukus)
150°c .. 50 minit (oven)

Terima kasih kepada BME Enterprise http://www.bungamalam.com

Untuk pembelian, eyda 0174597615


Dapat2 terus buat..anak2 dah mtk mama nak kek coklat..xsempat nak simpan sehari...kejap tu gak licin. Haha korg yg berminat nak try boleh call no. yang tertera kat atas tu. Senang giler kut...budak2 pun pandai buat..cuma tambah telur 2biji. Pukul telur tu smpai kental masukkan bahan coklat dan bahan tepung. Gaul2 masuk lam kukus. Masaklah lebih kurang 35minit. Pas2 topping pun depa bagi. Semua cara2 dah ada siap diterangkan dlm pack tu. 

Rabu, 25 November 2015

WW LOMPAT SI KATAK LOMPAT

11:59 PG 24
WW LOMPAT SI KATAK LOMPAT

Selasa, 24 November 2015

CHEFMANSHIP AKADEMI DI PULAU PINANG | EVENT REVIEW BY BLOGGERUTARA

12:00 PTG 22
CHEFMANSHIP AKADEMI DI PULAU PINANG | EVENT REVIEW BY BLOGGERUTARA

 

CHEFMANSHIP AKADEMI 
PULAU PINANG


Membantu pengendali makanan mencari penyelesaian kenaikan kos dengan menjadi usahawan pintar serta meningkatkan kebersihan, keselamatan

Unilever Food Solutions (UFS) sudah melancarkan Chefmanship Academy (CA) pertama di Pulau Pinang untuk membuka jalan kepada pengendali makanan agar mereka boleh berjaya dalam industri pemakanan. CA adalah satu pusat sehenti bagi pengendali makanan untuk meningkatkan kualiti makanan, perkhidmatan, kecekapan dan menjadi chef yang lebih baik dengan penekanan kepada keusahawanan pintar.
Di sini pengendali makanan dapat meningkatkan teknik mereka dengan pendekatan baru. Mereka akan memperolehi pemahaman lebih terperinci supaya meningkatkan pengendalian makanan dan menjimatkan masa, serta beroperasi secara berprestasi dalam menghadapi cabaran pertambahan kos operasi termasuk bahan makanan, meningkatkan kemahiran memasak dan memupuk kepintaran perniagaan.”

Untuk keterangan lanjut, pelbagai rangkaian produk, resepi dan teknik/tips2 memasak uols boleh tengok 
website UFS CHEFMANSHIP AKADEMI klik SINI

Sempena Hari Penjaja dan Komuniti Peniaga 2015 yang diadakan pada hari Ahad yang lepas 22/11/15 di  Padang Kota Lama, kami @bloggerutara telah dijemput oleh pihak Unilever Food Solutions (UFS) untuk membuat review tentang Unilever Produk di hari Penjaja tersebut. Pihak UFS telah membuka booth untuk pengunjung-pengunjung untuk melihat lebih dekat lagi produk2 UFS, food sampling dan demo masakan.
 

 Iols bersama MD (IPR) Intergrated Public Relations, Mr. Thong, Mr. Raymond dan Chef Yang IbrahimSempatlah berborak dengan diorg ni tentang rangkaian produk, kaedah memasak, tips2 dan macam2 lagi


Antara menu2 yang mengunakan produk Unilever seperti Knorr Pasti Sedap, Planta, Stok Ayam Knorr, Mashed Potato dan Lime Seasoning. Menu hari tersebut Sayur Campur Tempek, Nasi Planta, Ayam Masak Kicap, Bergedil Ubi Kentang dan Ayam Masak Cili Api



Knorr Pasti sedap, Knorr Chicken Stock dan Lime Seasoning boleh juga digunakan dalam masakan kita. El pun memang guna produk ni tuk semua masakan el bukan saja menyedapkan malah menjimatkan masa kita hehe..El dah jatuh cinta ngan Lime Seasoning tu..mmg sedap ayaq lime tu..xpayah beli buah limau bagai..boleh jimat dan leh simpan lama. Tukang masak dan surirumah macam kita patut ada produk ini yang sangat membantu dari segi masa, kesedapan, kebersihan dan kos :)

 

Yang menarik hati iols ialah produk mashed potato diorg tu..korg x yah lah nak susah payah dah nak rebus ubi bagai..pakai je mashed potato diorg tu...macam2 boleh buat..cuma kita kena kreatif lah kan..hari tu cuba try bergedil ubi diorg buat..memang sedap x tipu hehe


Chef Yang Ibrahim sedang menerangkan kaedah dan tips2 memasak kepada pengunjung.


Contoh Juadah Makanan yang mengunakan 
produk Unilever.


Sya, seorang dari ahli @bloggerutara menjadi Chef Jemputan untuk demo memasak mengunakan produk2 Unilever..jeles berkilo2 tau haha


Chef Sya dan Chef Yang menunjukkan cara memasak Ayam Masak Kicap



Tadaaa...sekejap dah siap..yang penting bersih, jimat dan sedap

  
Yeayyy dapat tapau Ayam Masak Kicap petang tu ekeke

Ok sesi bergambar pun bermula






 Terima kasih tidak terhingga kepada penganjur event Unilever Product Solutions atas jemputan ini. We looking forward for next event Insyallah. 
Tahniah @bloggerutara #kipidap
 
Jangan lupa like page @bloggerutara

Khamis, 19 November 2015

ROCKSTARZ BURGER PENANG | TEMPAT MAKAN BEST DI PENANG | FOOD REVIEW

9:37 PG 24
ROCKSTARZ BURGER PENANG | TEMPAT MAKAN BEST DI PENANG | FOOD REVIEW

ROCKSTARZ BURGER terletak di Taman Tunas Muda, Sungai Ara, Pulau Pinang. ROCKSTARZ BURGER yang dahulunya dibuka gerai tepi jalan, namun kini mempunyai kedai sendiri (tempat yang sama juga). ROCKSTARZ BURGER telah dibuka sekitar 2012.


Yang lama (gerai tepi jalan)
el pernah mai makan sini suatu masa dulu :)


Yang baru lagi awesome cayalahhh rockstarz #kipidap 


Alhamdulilah ROCKSTARZ BURGER sudi menjemput  untuk membuat food review tentang ROCKSTARZ BURGER pada hari Ahad yang lepas 15/11/15. Penantian suatu penyeksaan haha 


Bersama tuan punya kedai (adik dan abg)
 En. Saiful Irwan dan En. Saiful Danial yang friendly dan sporting (terima kasih banyok2 ye)
bleh lah rekemen tempat lain plak yeeyeeh :)



Masuk dalam #jjcm

Weols sangat suka interior dalam kedai 
ROCKSTARZ BURGER
sangat2 STAILO FUNKY HIPSTER and ROCK'IN 






 




my pujaan hatiku Kurt Cobain pun ada #muahciked

   
Sampai ke tandas pun rock uols yeeyehhh
Surau pun ada terbaik


peeewittttt no plis ahaks

Nama-nama menu sangat UNIK
Nama-nama menu terdiri dari kumpulan ROCK terkemuka seperti
The Red Hot Chilli Pepper
Metallica
Heavy Metal
Wings
Search
Santanaz
Chemical Romance

Cara order pergi kaunter cashier order pilihan hati then bayar. Nanti uols punya order akan dihantar cuma drinks kena self service ok.


  
Dengan slogan ROCK YA MOUTH
ROCKSTARZ BURGER bikin panasss

 

Seriously daging burger homemade ROCKSTARZ memang soft memang macam mekdi punya, so uols jom support bumiputra ok 
 

Pujaan hatiku adalah aaaawieee hahaha
 of courselah The Wings hat ni ada bacon

Tapi ikut tekak el..memang sedapppppppp sangat..xtaulah kalau tekak korang lain plak
Tekak masing2 x sama #harapmaklum


The Search ada onion ring dalam tu


Burger ROCKSTARZ berjemaah :)


Style betul kan presentation ROCKSTARZ


Onion Ring pun ado



Burger Carbonara Romance and Burger Red Hot Curry Chilli



Meatball cheese pun ado..sedap!!!


Burger Santanaz


Seramai 11 orang bloggers yang dapat join pada hari itu. Sangat kecoh, happening and enjoy
Ok lets the party started hehe
Sambil makan layan lagu2 rock berkemundang
memang rock abisss..yeeyeehh












Thanks guys ROCKSTARZ crew yang melayan kerenah kami hehe




Tak perlu kata apa-apa. KAMI DAH RASA
HANGPA BILA LAGI?


makan burger rock...jiwa kena rock..barulah yeeyeeh


Check-in
Rockstarz Burger 
118 Taman Tunas Muda, 
Jalan Dato' Ismail Hashim,
11900 Sungai Ara,
Pulau Pinang
019-429 9309 (Sg. Ara)
016-446 6036 (Ayer Itam/ Greenlane)
Masa Operasi
5.00pm -1.00am 
Isnin hingga Ahad 
www.facebook.com/RockstarzBurger
IG: rockstarzburgerofficial
 

LIKE FB @PROJEKBLOGGERUTARA