09/01/2015 - 10/01/2015 - LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 30 September 2015

DESTINASI TUDUNG ONLINE BOUTIQUE | TUDUNG DI ZALORA

11:55 PG 13
DESTINASI TUDUNG ONLINE BOUTIQUE | TUDUNG DI ZALORA


Destinasi Tudung Online Boutique

http://bm.zalora.com.my/women/pakaian-tradisional/hijab/

Adakah anda mengalami masalah untuk mencari tudung yang sesuai?

Jangan khuatir masalah anda akan dapat diselesaikan dengan cepat!!

OK, sejak akhir-akhir ini terdapat banyak jenama online yang muncul di pasaran seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan. Masing-masing berlumba-lumba dalam menawarkan koleksi pakaian yang terbaik kepada para pembeli. Ekoran daripada permintaan koleksi pakaian Muslimah yang semakin meningkat naik, kini semakin banyak jenama online yang juga menawarkan koleksi pakaian Muslimah khusus untuk wanita-wanita berhijab. 

Salah satu ‘hot item’ yang paling mendapat perhatian kedua-dua pihak, penjual mahu pun pembeli adalah koleksi tudung. Nama-nama jenama tudung seperti Galeri Ariani, Naelofar Hijab dan Sugarscarf merupakan jenama-jenama tudung yang cukup terkenal dengan koleksi tudung terkini. 

Tahukah anda apakah destinasi tudung online boutique yang paling mudah untuk anda miliki kesemua koleksi tudung daripada jenama-jenama berikut?

http://bm.zalora.com.my/women/pakaian-tradisional/hijab/

Apalagi kalau bukan ZALORA Malaysia! Yes, di ZALORA kesemua jenama ini dihimpunkan di bawah satu website dimana anda boleh membuat pembelian secara online dengan begitu mudah. 

Hanya buka laman web rasmi ZALORA dan tujukan tetikus anda kebahagian pakaian Muslimah dan seterusnya kebahagian tudung untuk menemui barisan pilihan tudung online terkini. Temui jenama-jenama tudung yang hebat seperti Jelitasara, Cloverush, NurKasih dan banyak lagi dalam tawaran harga yang cukup hebat!

http://bm.zalora.com.my/women/pakaian-tradisional/hijab/
 
Miliki tudung online anda di ZALORA dan nikmati perkhidmatan penghantaran percuma terus ke rumah anda tanpa perlu bersesak di lalulintas. Anda juga boleh memulangkan semula tudung tersebut dalam tempoh 30 hari selepas tarikh pembelian secara percuma.

Jom 'shopping' tudung di ZALORA. Anda hanya perlu klik pada gambar-gambar di atas untuk melihat pelbagai koleksi tudung di website ZALORA.
Jadikan ZALORA web rasmi tudung anda. 

Happy Shopping :)

Jumaat, 18 September 2015

COOL GHOST MUSEUM PENANG | GHOST MUSEUM TEMPAT BEST DI PENANG

10:09 PG 24
COOL GHOST MUSEUM PENANG | GHOST MUSEUM TEMPAT BEST DI PENANG
Cool Ghost Museum Penang tempat menarik di Penang memang wajib singgah.
Selain Penang War Museum yang dikatakan seram dan 'keras' boleh klik SINI
dan SINI 

Cool Ghost Museum Penang ini akan membawa anda mengenali hantu-hantu dan sejarah kewujudan mereka. Rumah hantu ini bukannya rumah hantu yang ada di funfair, tetapi ianya lebih menceritakan latarbelakang sejarah jelmaan hantu-hantu tersebut.

Ghost Museum Penang  ini telah digemparkan oleh kedatangan geng-geng dari #bloggerutara

Walaupun keseraman itu menghantui kami semua tetapi keinginan untuk mengetahui apakah menarik di sebalik Ghost Museum ini terjawab sudah.

Alhamdulilah pada hari Sabtu yang lepas 12/9/15 kami semua geng-geng #bloggerutara berkumpul dan telah merasai keseraman dan keseronokan di Cool Ghost Museum Penang ini.

Memang happening. Memang gempar. Memang kecoh dibuatnya hehehe.
 I
Anda percaya pada Hantu?Terpulang pada anda
Di Cool Ghost Museum Penang ini akan merungkai sejarah hantu-hantu ini pada anda.
Jom kita layan gambar-gambar di Cool Ghost Museum Penang


Tahukah anda hantu apakah ini? 
Inilah langsuir 


Ibu yang mati bersalin menjadi langsuir..adakah benar?
Datang sendiri ke Cool Ghost Museum ini untuk mengetahui kisahnya


ok ok saya orang pertama sampai di Cool Ghost Museum Penang muka teruja tapi dalam hati siapa yang tahu. Peace dulu yawll!!haha



 Entrance. Encik Rizal selaku hantu guide kami hehehe. Dia akan guide kami dan akan  menceritakan kisah-kisah dan latarbelakang hantu-hantu itu. Akan kami rindu suara manja anda weeeee


Sebelum jumpa the hantu-hantu, kita berselfie dulu ye 


agak2 korang ni hantu ape?
ini adalah orang minyak?yg suka ngan anak2 dara tu sib baik iols dah mak dara ekeke
tapi seriau jugak wooooo huhu 
kredit foto cp






Area zaman firaun dan cleopatra. Macam seronok je. Kan ini museum bukan rumah hantu ok


Huarrghhhhhh..toyollll 
kredit foto dari murni

Hantu Jamban?
Eeeeee warna coklat lak tu..yackssss haha
kredit foto dari murni 


 Kecemasan???Anda berani masuk??


Ni hantu ape ye?
Ok jom kita layan gambar patung hantu-hantu di Ghost Museum ini


Hantu air dan mumia


Hantu cina. Hantu lompat-lompat. Dulu masa saya kecil2 selalu tengok cerita ghost cina yang lompat tu hehe
Sekali tampal kertas kat dahi terus keras kan :) 

 

rindu pulak dengan si drakula hensem ni

 

 

ok lunch for today hehehe
yang ini pulak area Hantu Drakula


Hantu pisang dan hantu jepun



Hantu penanggal  yang belakang tu bukan yg depan ye


Tolonggggg!!!!!


Ghost Museum ini terletak di 57, Lebuh Melayu, 10300 Penang. Dibuka Isnin - Jumaat 10am - 7pm.
Sabtu, Ahad dan Cuti Umum 10am-9pm


Harga tiket pula seperti gambar di atas


Tengoklah muka keseronokan kami hehehe

Apa tunggu lagi. Cuti sekolah pun dah bermula. Jadikan Ghost Museum Penang ini sebagai salah satu lokasi percutian anda :)

Special thanks to #ghostmuseumpenang for the invitation.
Tidak lupa juga pada farah (baju hijau) menguruskan aktiviti kami ke sini


Salam perkenalan pada geng2 #bloggerutara yang awesome :)
arz, cp, nina, sha, murni, farah dan zaf

Jumaat, 11 September 2015

COOL GHOST MUSEUM PENANG TEMPAT MENARIK DI PENANG

3:00 PTG 26
COOL GHOST MUSEUM PENANG TEMPAT MENARIK DI PENANG
COOL GHOST MUSEUM PENANG
ha apakah itu?
suatu lagi TEMPAT YANG MENARIK DI PENANG yang bakal menjadi tarikan pelancong datang ke Penang


Kali terakhir saya pergi ke rumah hantu GHOST HOUSE adalah di Pesta Pulau Pinang..masa itu saya masih bersekolah. Pergi bercuti dengan keluarga. Saya serik untuk masuk ke rumah hantu GHOST HOUSE selepas itu kerana ketika hendak masuk ke pintu masuk rumah hantu tersebut, tiba-tiba sahaja HANTU terjah saya. Saya terkejut ketakutan dan sepanjang perjalanan dalam rumah hantu GHOST HOUSE tersebut saya hanya mampu tutup mata ekekeke. Ikutkan bagilah masa saya warming up dulu kan hahaha


So, Sabtu ini geng #bloggerutara akan terjah GHOST MUSEUM PENANG ini

Jom!!!jika anda seorang yang berani jom cabar diri sendiri untuk merasai sendiri keseraman di Cool Ghost Museum Penang ini

Tunggu gambar dan cerita-cerita kami semua untuk tatapan anda semua

Walaupun disebut cool namun tidak semestinya ianya sesuatu yang biasa-biasa atau 'fun'
Tempat gelap pun kita takut inikan Ghost Museum kan yang PASTI ianya akan membuat malam anda tidur tak lena...fuhh...saya pun dah mula seram ni ekekekeke


alamakkk scary lah pulak..anda berani???


Ghost Museum Penang terletak di 57, Lebuh Melayu, 10300 Pulau Pinang. Dibuka Isnin hingga Jumaat 10am - 7pm, Sabtu, Ahad dan cuti umum 10am - 9pm.




Selasa, 1 September 2015

KELAS BROWNIES

3:33 PTG 41
KELAS BROWNIES
dari dulu teringin nak join kelas2 baking..kelas2 masakan ni
cari punya cari nasib ada kat penang ni ha
 
alhamdulilah tahun ni ada rezeki nak ikut kelas2 baking dan kelas memasak
mmg interest tu ke arah sn
nasib timing kelas tu pun ok
mintak tulun en. asben jaga anak2 hehe
asben pun beri moral support tuk attend kelas2 cam ni
manalah tau one day boleh jdkan our extra income 

13/8 ritu dpt join kelas brownies ni kat gelugor..teruja siut haha
teruja smpai org pertama smpai yeaaaaaa 



our group (kami group pertama siap baking ekeke)

 

marble cheese brownies

 

brownies coklat cheese


 
 

Ok dalam kelas tu weols diajar membuat 4 jenis brownies
Brownies marble cheese
Brownies coklat cheese
Brownies oreo
Brownies salted karamel

untuk dapatkan brownies yg sedap kena guna butter yang paling bagus dan tentulah mahal ekekeke

Mmg best kelas ni..happening..cikgu pun best

Nanti iols open order ok
Promosi tuk hari raya haji nti weeeeee :)

GA GILER GEMPAK GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh.blogspot.com

10:00 PG 18
GA GILER GEMPAK GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh.blogspot.com
KOOL..GILER GEMPAK 
 
30 PEMENANG DICARI
 
ADAKAH ANDA SALAH SEORANG?
 
(dengan kerjasama para PENAJA dari GROUP #bloggerutara)
 

klik banner di bawah untuk maklumat syarat/hadiah dan join
 
http://aryshafayyadh.blogspot.com/2015/08/ga-1st-year-blog-anniversary.html#comment-form
 
iols salah seorg penaja hehe
All the best uols