08/01/2015 - 09/01/2015 - LIFESTYLE BLOGGER

Jumaat, 28 Ogos 2015

LELAKI PERTAMA DI MALAYSIA MELAHIRKAN ANAK | PREGNANCY SUIT

10:48 PG 21
LELAKI PERTAMA DI MALAYSIA MELAHIRKAN ANAK | PREGNANCY SUIT
Teruja bila di Malaysia ni dah ada 'pregnancy suit' untuk LELAKI yang ingin merasai pengalaman melahirkan anak. Dengan pregnancy suit ni suami boleh cuba (jika kuat semangatlah haha) untuk merasa kesakitan ketika melahirkan anak.

DJ Prem dari Radio MixFM telah mengeluarkan kenyataan bahawa kehidupan seorang wanita sungguh menyenangkan.

Kenyataannya itu bagaimanapun tidak disenangi ramai terutamanya kaum wanita. Sedar dengan ketelanjuran kata itu, penyampai radio ini nekad untuk merasai sendiri pengalaman bergelar wanita dengan mengenakan ‘pregnancy suit’ dan ‘melahirkan’ bayinya sendiri.

Di bawah ni ada video Prem melahirkan anak..jom tengok..kepada lelaki/suami khususnya jom tengok sekali ekekeke




 

 

 Walaupun pengalaman Prem ini tidaklah 100% seperti yang dilalui oleh wanita namun dia mendapat pelbagai pujian daripada netizen. Tengok tangan kawan dia yang pegang Prem masa ‘melahirkan’ bayinya. Habis calar-calar.

So suami2 hargailah isteri-isteri anda..jagalah mereka seperti bidadari..kalau mereka marah, merajuk, dan mcm2 lagi peel..ingatlah yang isteri2 anda tu pernah melahirkan anak anda dengan kesakitan yang amat 

So, suami2 di luar sana...ada brani ka? 

kredit to ohbulan

Khamis, 27 Ogos 2015

TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG | KARPAL SINGH DRIVE | PERSIARAN KARPAL SINGH

3:50 PTG 17
TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG | KARPAL SINGH DRIVE | PERSIARAN KARPAL SINGH
dulu mmg suka outing memalam hihi
tp sejak dah ada anak ramai ni kurang skit aktiviti tu
rindu lak ms dulu2 ekeke
so ajoklah hubby kuar jenjalan amik angin malam last weekend

pas lepak kat SINI
weols terus pergi lepak kat Karpal Singh Drive
Karpal Singh Drive ni dibuat sempena mengingati mendiang Karpal Singh
bukan x pernah dtg Karpal Singh Drive ni..pernah tapi waktu siang je

Sampai2 je dekat Karpal Singh Drive terus weols semua teruja dengan kilauan tiang berwarna biru..xtau pun mmg ada lampu kat tiang tu ekeke 

 
Kalau transformers and the geng yang ada kat Padang Kota tu lepak sini pun sure gempak giler kan haha

 

 


  
 ni pulak gambar siang Karpal Singh Drive 
kredit to penang-traveltips.com


Jalan punya jalan npk boat ni pulak..cantik kan..kalerful betul
Ni pun x tau pun duk ada situ haha..jakun kejap
tulah npk sgt x kuar malam dah kan hehe


Kena carigali balik tempat-tempat menarik di Pulau Pinang pada waktu malam..hehe
So tunggu next review pulak..:)


Rabu, 26 Ogos 2015

LEPAK DEKAT JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG | TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG

11:10 PG 16
LEPAK DEKAT JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG | TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG
hari tu my hubby ada pergi mengail kat bwh jambatan kedua pulau pinang
so last wiken dia nak bw weols p tengok tempat tu..katanya best nak lepak2 
so last nite weols pun terjah lah kejap...ramai gak yg lepak kat situ
ada gak yg  buat aktiviti BBQ

ekceli ada jetty kecik kat situ..tp seriau nak bw budak2 tu..sbb jetty tu xde berpagar
budak2 tu pulak jenis xreti dok diam..satg ada yg mandi laut memalam haha

so uols yg suka nite outing bolehlah lepak2 sini Jambatan Kedua Pulau Pinang
yg suka ambil gambar boleh try shoot..mesti awesome ;)

  
 

Selasa, 25 Ogos 2015

GAMBAR BABY SHOWER BABY LISA SURIHANI DAN YUSRI

5:23 PTG 14
GAMBAR BABY SHOWER BABY LISA SURIHANI DAN YUSRI
Lisa Surihani dan Yusri kini sedang menghitung hari menyambut kehadiran penyeri rumahtangga mereka.
 
Jadi, selepas mengadakan kenduri doa selamat menyambut kelahiran pada 15 Ogos yang lalu, pasangan ini juga buat ‘baby shower’ dan menjemput beberapa selebriti popular.
Antara yang hadir ialah Diana Danielle, Liyana Jasmay, Farid Kamil, Intan Ladyana dan Izara Aisyah

Iols pun teruja gak nak tgk baby Lisa dan Yusri ni
Terkejut tgk badan Lisa yang comel tu hihi
Btw semoga dipermudahkan












kredit ohbulan

WINDMILLS PENANG | JALAN PABOI SEBERANG JAYA SIMPANG AMPAT PULAU PINANG

10:31 PG 15
WINDMILLS PENANG | JALAN PABOI SEBERANG JAYA SIMPANG AMPAT PULAU PINANG
weekend lepas alhamdulilah dpt spend time with the kids
the kids x abis2 duk tya nak pi mana
mama n babah xde plan..kita main terjah jek
dah terlajak sampai ke seberang jaya..tiba2 teringat pasal
duk heboh pasal Windmills Penang..so ajok husband singgah kejap
iols punyalah excited..sekali smpai tgk2 laaa mini Windmills je pun
Rupanya Housing Developer sedang buat promosi perumahan

So Mini Windmills ni just untuk menarik orang ramai datang
Tp cute2 je Windmills ni hihi


Windmillss Penang ni akan abis pada 30/8/15
Buka pada jam 10am-6pm
Nak pergi ke Windmills Penang ni exit dari Toll Tambun
Jalan Straight je nti akan npk Windmills ni sebelah kanan :)





 


Rabu, 19 Ogos 2015

WW LOGO #BLOGGER UTARA

2:52 PTG 18
WW LOGO #BLOGGER UTARA

lets cekidout logo blogger utara
sempoi tak?
bundle of congratulations to blogger utara

jangan lupa like facebook bloggerutara na
terima kasih na :) 

#kipidap

Khamis, 13 Ogos 2015

CRAB SPRING ROLL | SPRING ROLL | VIETNAM SPRING ROLL

9:32 PG 28
CRAB SPRING ROLL | SPRING ROLL | VIETNAM SPRING ROLL
semalam balik keje terus macam lapar je
balik lunch tadi sempat masak kari kepala ikan merah ngan sayur sawi
macam tak de mood nak makan nasi
korek2 peti sejuk tengok2 ada taugeh, carrot dan crab stick
tiba2 tinggg tinggg rasa nak makan spring roll lah
mmg dah lama beli spring roll tu..tiba2 hari ni nak makan pulak
terus rajin nak buat hehe
senang pun senang..janji dapat "derma" perut ngan crab spring roll petang tu hehe


RESEPI CRAB SPRING ROLL

Bahan2:
taugeh
carrot (dipotong panjang2)
crab stick (dipotong panjang2)
cili merah (dipotong panjang2)
bawang puting (dipotong dadu)
serbuk lada hitam
daun bawang
garam

Cara:-
Tumis bawang putih
Masukkan crab stick dan carrot
Kemudian masukkan taugeh dan daun bawang
Akhir sekali masukkan garam
Tunggu sejuk kemudian baru letakkan ke atas spring roll tadi dan gulung..ok boleh makan dengan dipping sauce

Dipping sauce:
Cili sos
Cuka
Bawang putih didadu
Cili merah didadu
Gula
(Gaul semua sekali)

Selamat Mencuba
 

Rabu, 12 Ogos 2015

PETUA ELAKKAN MASAKAN MELEKAT PADA KUALI

5:10 PTG 22
PETUA ELAKKAN MASAKAN MELEKAT PADA KUALI

PETUA ELAKKAN MASAKAN MELEKAT PADA KUALI

Silalah cuba mana-mana cara berikut :

1. Garam :
Mula-mula masukkan minyak ke dalam kuali dan kemudian panaskan minyak. Setelah minyak dah cukup panas, sebelum menggoreng samaada ikan, ayam, daging, tauhu dan lain-lain, taburkan sedikit garam ke dalam kuali tersebut. Biarkan beberapa ketika. Kemudian barulah mula menggoreng. InsyaAllah ayam/ikan/daging anda tidak akan melekat lagi di kuali.

2. Asam gelugur :
Anda juga boleh masukkan beberapa keping asam gelugor ke dalam minyak panas sebelum memasak. Kesannya, bukan hanya masakan anda tidak melekat pada kuali, tetapi ia juga membuatkan hasil gorengan anda menjadi lebih garing dan enak sekali.

3. Sedikit minyak dan goreng asam jawa
Panaskan kuali dengan sedikit minyak dan goreng asam jawa dalam minyak panas hingga garing. Kemudian keluarkan asam jawa dan tambahkan minyak dalam kuali. Goreng ikan seperti biasa.

4. Bawang putih :
Setelah minyak panas, masuk 2-3 ketul bawang putih ke dalam minyak tadi kemudian baru masukkan ayam/ikan/daging, gerenti tak lekat. Cuba la.

5. Cuka atau limau nipis :
Perapkan dgn sedikit cuka atau asam limau nipis, insyaallah tak lekat dan gorengannya lebih enak dan minyak pun tak terserap dalam masakan.

Selamat mencuba

kredit to Rahsia Hawa

Selasa, 11 Ogos 2015

SEPETANG DI TAMAN BOTANI | BOTANICAL GARDEN| TAMAN KEBUN BUNGA PULAU PINANG

4:05 PTG 17
SEPETANG DI TAMAN BOTANI | BOTANICAL GARDEN| TAMAN KEBUN BUNGA PULAU PINANG
last weekend bawa budak2 jalan2 di Taman Botani | Botanical Garden | Taman Kebun Bunga 

Kalau pergi Taman Botani | Botanical Garden ni tak sah tak tengok sekumpulan kera-kera
Anak-anak el dah biasa dengan tempat ni
Cuma yang kecik tu punyalah teruja..terkekek-kekek dia tengok gelagat si kera
Sampai kadang-kadang dekat sangat dia dengan kera-kera tu
Kejap lagi mau kera-kera tu kidnap my doter plak

Dah lama x main shoot ngan camera kesayangan..en. hubby pun dah blur..tapi kejap je lahh..pas2 dah ada kat tangan laju je dia ambil gambar..sampai tongeng2 hahaha

  
ha npk x si kecik tu..paling depan haha


boleh dia lari2 ke depan nak pegang kera tu..adoiii seriau el terus dukung bawa ke belakang..risau sat lagi kera tu cako anak dara sorg ni
  

happy breastfeeding gais haha


kemain tau mek ni..laju je ke depan..menyengeh tak ingat


dah kenapa serious sangat plak


oiiii turunnn..turunnnn



aceh ceh ceh...


matahari depan mata je..tapi ku tahankan jugak haha


kaki smurf tu sape eh haha