02/01/2014 - 03/01/2014 - LIFESTYLE BLOGGER

Jumaat, 28 Februari 2014

BAKSO DEWI CINTA

9:38 PG 16
BAKSO DEWI CINTA

uols mkn bakso x?
iols mmg suka mkn bakso
sbb ada meatball yg lembut tu
ritu iols pergi bukit jambul mall
hubby belanja mkn bakso kt situ
nice!!!



bila mkn  bakso ni teringat cite Dewi Cinta lakonan Fauziah Ahmad Daud ngan pelakon Indonesia tu..uols pernah tgk x?iols suka giler cite tu..x jemu2 tgk lau ada ditayangkan byk kali


Haaa..hat ni lah bakso mcm dlm cite Dewi Cinta tu..yg Fauziah Ahmad Daud (Dewi) mkn tu...Bakso Tennis katanya hahaha




nota noti: xsabar nak lalu ikut Jambatan Kedua Pulau Pinang yg terpanjang di Asia..esok uncle jib mai rasmi..ahad pukul 12.01am baru open tuk org ramai..jom uols!!!haha

Khamis, 27 Februari 2014

CHAR KOAY TEOW TELUR AYAM DIBASUH

3:10 PTG 17
CHAR KOAY TEOW TELUR AYAM DIBASUH
1st time mkn kat kedai ni
Char Koay Teow Telur Ayam Di Basuh
sllu asik dgr jek
so ahad lepas hubby banjer weols mkn dinner kat sini

Terletak kat Sungai Dua Butterworth Seberang Perai
Perghh pyalah ramai rakyatttt
Nasib order weols cepat sampai


Anak2 order nasi goreng udang


Iols ngan hubby order Char Koay Teow Special RM5.50

 

Ms order tu sampai iols ngan hubby mcm erkkk!!!diorg letak telur goreng sekali..adakah ini dikatakan special???Sbb weols jarang npk Char Koay Teow ada letak telur goreng. Pas2 udang dia kecik2 je

Sedap tu mmg sedap cuma bila letak telur goreng tu dia mcm potong skit kesedapan tu..mayb lau x order hat special pya xde telor goreng kut ek..mcm x puas mkn udang tu lah sbb udang kecik nau hahaha..

Pas2 hubby ajok g makan Mee Ketam pulak bersebelahan jalan ngan kedai ni..tp iols dah kenyang n teringat telur goreng tu rs mcm xde napsu nak makan lagi huhu


BERIADAH HARI MINGGU DI PADANG KOTA LAMA PULAU PINANG

9:31 PG 13
BERIADAH HARI MINGGU DI PADANG KOTA LAMA PULAU PINANG
ekceli iols dah plan ngan budak2 tu nak g piknik n mandi ayaq sungai kat Taman Rimba ahad lepas..tp my hubby xnak huhuhu..tp petang tu weols bw budak2 tu beriadah kat Padang Kota Lama..lama jugak x ke sini


cam biasa budak paling excited itu budak kecik Alana..sampai2 npk playground terus meluru tinggal weols kat blkg adoiyaiii hehe


Seronoklah budak2 ni dpt main puas2


Alana dengan dunianya..xheran pun weols..tp kdg2 lau x npk mama dia..jerit2 panggil suh duk dkt ekeke


Sementara iols layan kerenah Alana..babah layan dua org lagi..babah belikan bola RM5 tuk budak2 main bola..tgk gaya babah tu mcm nak nari zapin je hahaha


Dats day Abg danish mcm xde mood sbb x dpt mandi ayaq sungai/kolam tp layan gak main bola ngan arwen dan babah 


Ni pehal pulak...hahaha sukati je anak dara iols ni baring atas padang..ni gara2 x dpt main bola ngan abg n kakak...kakak n abg xmo kasi..tiap kali dia nak main kakak abg kacau..so merajuk smpi buat show baring atas padang hahahahaha


Hat ni mcm npk Alana terjatuh tertiarap kan..tp aksi merajuk ntah bape kali dok guling atas padang..mcm dia buat padang tu tilam muahahaha..kelakar tgk dia..tp dia ok xdelah majuk smpi ngis2 ke..pas lepas geram guling atas padang kejap..mood pun ok balik muahaha


Pas2 weols pergi belah pantai pulak..time ni lah iols mkn kacang rebus tu hehehe


Igt nak balik terus..hubby ajok g makan kat Telur Ayam Dibasuh..iols ok je..weols bw budak2 tu naik feri..haaa teruja lah diorg w/pun dh byk kali naik punggggggggggg


Iols yg preggy 5++ months..xde npk perut kan..tp sebenarnya perut dah membesar..tp kdg2 x npk pulak..iols is heran jugak haha


nota noti: thx babah bw weols jln2 n mkn2 hehe

Rabu, 26 Februari 2014

WW ROTI BENGGALI SAPU MENTEGA KAYA

4:04 PTG 10
WW ROTI BENGGALI SAPU MENTEGA KAYA

tadi pagi cite psl kacang rebus skun
cite pasal roti benggali sapu mentega kaya ekeke
mamak jual roti benggali ni sllu dtg kt kwsn perkampungan weols mlm2
lau bunyi hon moto tu ha dah mai lah tu
sedap wooooo
uols suka x?

roti ni lau cicah ngan kari or kopi lagi sedap wooo
lau mkn ngan telur setengah masak pun sedap wooo
lapaq woooo haha kbai

nota noti: ha pasal roti benggali kat penang yg pekerjanya pijak2 tu bukan roti dr mamak ni yea hahaha

WW KACANG REBUS

8:48 PG 13
WW KACANG REBUS

iols dr dulu mmg suka ngan kacang rebus ni
lau mkn mmg ralit tgk2 dah abis sebungkus haha
mak iols pun suka
uols?

Selasa, 25 Februari 2014

AL MEDINA MOROCCAN RESTAURANT TANJUNG BUNGAH PENANG

10:28 PG 15
AL MEDINA MOROCCAN RESTAURANT TANJUNG BUNGAH PENANG
Sabtu mlm lepas weols sblm g sopin brg dapur kt Tesco, hubby ajok mkn mlm kt satu Restaurant Morocco yang baru je buka hujung tahun lepas.

Ekceli iols ada beli voucher groupon restaurant ni dah lama. So iols igt mmg terkubur mcm tu je coz ritu iols ada beli gak voucher groupon tuk western food..ermm x p pun..burn cam tu je RM50 hehe

So tuk Restaurant Morocco ni voucher just bayar RM10 je tp voucher tuk RM20..oklah tu lau x pi pun xpelah hahaha

So tiba2 hubby ajok pi sn..dia banjer katanya hahaha..iols ok aje




Al Medina Morocco Restaurant terletak di Tanjung Bungah, Penang bersebelahan dengan Copthorne Orchid Hotel, Dalat International School dan The Cove Apartment.


Dah ambik order..weols pun amek kesempatan tuk bergambar kt Al Medina tu..xdpt pi Morocco dpt mkn kat Restaurant Morocco pun ok gak ekekeke


hubby ckp..deko mcm style mkn kat kedai Tomyam hahaha sbb ada gazebo bagai


Arwen ckp..mama cantek la tempat ni..arwen suka
Babah blum pape dah stim hahaha


budak kecik tu tgklah org suh posing..bukan nak kerjasama haha
abg danish muka bosan sbb mama xbagi main games..mkn dulu baru boleh main


ha gambar iols tuk tatapan uols
skun ni iols dah almost 5++ going to 6months pregnancy
npk x perut?mcm x peknen je kan
hubby ckp..mama pya perut kecik


Jalan2 masuk dlm restaurant pulak bergambar..weols mkn kat luar coz senang budak2 tu nak main :)


hat ni deko mcm Morocco skit


Hat ni dah mcm kt kedai Tomyam haha siap ada langsir2..atap rumbia hehe


Kat area luar yg weols mkn tu ada air pancut..ha ape lagi budak2 tu mmg suka lah


Order dah sampai..iols mmg xde selera nak mkn sgt..gitu2 je lah..iols share ngan anak2 je takut diorg x abis mkn..so tuk anak2 weols amek order Chicken Mandy


Tuk babah pulak dia order Lamb Mandy

So for extra nasi weols order Nasi Kabsa


Ni Cold Arab Coffee Milk

Ekceli iols ada order Kebab Morocco..tp xsampai2..so iols ckp xpelah hat yg weols order tu pun dah kenyang weols makan

Special Menu kat restaurant ni adalah makanan Morocco Tagine

Morocco Tagine yg boleh mkn ngan roti 

Overall the food bolehlah weols bagi 2 star dari 5





Total semua RM93
tp weols guna groupon vouvher bernilai RM20
So just bayar RM73 je
Alhamdulilah tenkiu babah banjer weols :)



Ahad, 23 Februari 2014

KURMA DAGING

1:21 PTG 13
KURMA DAGING

nahhh kurma daging request by my hubby
nak sgt mkn kurma paling sedap katanya
tp resepi ni sama je resepi yg iols msk kurma ayam tomato kat SINI
resepi cilok dr matgebu
but seriously mmg sedap :P
so this is our main course for lunch today

so uols msk ape rini? :)

Sabtu, 22 Februari 2014

BUKAN KERANA AKU TAK CINTA

1:57 PTG 13
BUKAN KERANA AKU TAK CINTA
KO YANG TERGILA2 KAT AKU
BUKAN AKU YG TERGILA2 KAT KO
GILE!!!!

 antara dialog Jebat kat Mas ms Mas merajuk sbb bila Mas tya kat Jebat "Abg nak kawin ngan Mas kan"
Jebat jawab "Sape nak kawin ngan ko" 

ABG SUAPKAN MAS BOLEH?
HEYY MAS, KO BUKAN ADA PENYAKIT KUSTA
KO MAKANLAH SENDIRI
ALAHHH XNAK..NAK ABG SUAPKAN (sambil tendang2 meja)
HA TENDANG..TENDANG..AKU KERAT KAKI KO KANG
KO X NAK MAKAN..AKU BALIK BG IKAN MAKAN LAGI BAGUS

   
KO NI PEHAL 
AKU CKP MELAYU KO X FAHAM
AKU CKP HOKKIEN LAGI LAH KO X FAHAM
NAK AKU CKP TAMIL BARU KO NAK PAHAM
AKU XNAK KAWIN NGAN KO PAHAM TAKKKK
TAPIIII MAS NAK KAWIN NGAN ABANGGGG


OK OK ABG SURUHLAH MAS BUAT APE2 TUK BUKTIKAN CINTA MAS KAT ABG
HA LAU KO NAK BUKTIKAN SGT KO TERJUN KOLAM IKAN NI
HA NTI KO KIM SALAM KAT IKAN2 TU BGTAU YG AKU BAGI MAKAN SELAMA NI BKN KO


ALAHH KAK..KITA ORG RINGAN-RINGAN..KISS..KISS..PELUK2 JE BUKAN BUAT BERAT2 PUN


ABG HENSEM..SEXY..MAS GERAM TGK ABG  
ADOIIII PUTUS BUAH PINGGAN AKU CAM NI
 

PAS MAKAN NI KO MAKAN UBAT
XNAKKK
PASAL PULAK
NTI LAU MAS MKN UBAT..NTI MAS TERTIDO PAS2 ABG DAH XDE BILA MAS BGN


hahahahaha
uols tahu sape Jebat
sape Mas


haaaaa meh iols nak stori skit kat uols
uols dah tgk drama "Bukan Kerana Aku Tak Cinta" di astro Mustika

Malangnya iols x amek pakej Mustika tu so mmg x dptlah nak tgk drama tu Setiap Isnin-Rabu x silap 9.30mlm

So iols tgk online je

So skun iols dah abis tgk episod 1-33

Sinopsis Bukan Kerana Aku Tak Cinta

Bukan Kerana Aku Tak Cinta. Jebat, seorang lelaki yang katarsis, berdarah campuran Melayu dan Cina dari jalan hitam kehidupan kepada pencerahan. Tidak pernah terlintas dalam fikirannya untuk jatuh cinta kerana tujuan hijrahnya hanya untuk menuntut ilmu agama dan melupakan kisah silamnya.

Sifatnya yang tenang, rajin dan baik hati telah menarik perhatian Mastura, adik ipar kepada majikannya Uwais. Pelbagai cara digunakan oleh gadis itu untuk menarik perhatiannya hingga Jebat naik rimas dan lemas. Walau berkali-kali ditolak, Mastura tidak juga berputus asa. Dia tidak pernah menyangka gadis cantik,kaya dan bijak seperti Mastura terpaut hati kepadanya, seorang lelaki biasa yang tidak begitu tampan kerana mempunyai parut di bahagian matanya. Mereka umpama The Beauty and The Beast.

Namun mampukah rumah tangga yang dibina bertahan? Masih adakah cinta dan kesetiaan dalam hati Mastura apabila mengetahui rahsia sebenar yang Jebat ialah bekas ketua kumpulan gengster!


Komen:

10 bintang uols
Mmg best gilerrrr
Kelakar sgt sgt sgt..if uols ni jenis happy go luck n suka lawak ha drama ni mmg pttlah uols tgk

Seronok tgk watak Hannah Mastura (Nelydia Senrose) dan Shaarnaz Ahmad (Jebat)
Dua org ni asik nak gado je bila jumpa hahaha..teringin nak jd mcm perangai/sikap Mastura tu yg gedik/manja/penyabar/tak mudah marah/romantik org marah ape pun kat dia..dia still berlemah lembut woiiiiii

Selain itu jugak drama ni byk memberi nasihat2/kata yg sgt sgt berguna pada kita smpai kita rasa mendalam sgt ayat2 tersebut dr segi hubungan/rumahtangga/keluarga/agama n mcm2 lagi

Ada juga scene2 yg sgt2 romantis smpai iols segan lak nk tgk..ekekeke

So if uols nak tgk online boleh tgk kat tonton online blogspot ok


MAS..AKU BETUL2 CINTAKAN KO MAS..SEKALI AKU CINTAKAN KO..SMPAI MATI CINTAKAN KO
(akhirnya Jebat mengaku yg dia cintakan Mas jugak)