11/01/2013 - 12/01/2013 - LIFESTYLE BLOGGER

Jumaat, 29 November 2013

CUTI-CUTI

12:28 PTG 14
CUTI-CUTI
sure uols pun ada plan nak pergi bercuti kan
uols nak g mn?

el pun ada plan gak nak pi bercuti..tu en. suami tu dah terkinja2 nak pi sn sini..tp mcm bajet x cukup hahahaha

last year..eh xdelah last year sgt..awal taun ni gak lah..kira plan tu last year punya..so dpt pergi awal taun ni..dptlah weols pergi JB-USS-SINGAPORE-MELAKA tu pun semua duit pergi USS dr hotel+shuttle+tiket uss hasil tabung dari nuffnang selama 2 taun..weols just pakai duit sendiri time pergi Singapore buat kali kedua n Melaka je..alhamdulilah jimat duit weols

lau dpt pakai duit nuff tu...bolehlah wat as duit toll/minyak/hotel ke kan..kira jimatlah duit...tp kali ni duit nuff x mencukupi ekekeke..kena sabo sampai hujung taun dpn insyallah lau xde aral melintang..nak jugak merasa pergi pulau or luar negara naik kapal tobang kan hahaha

Adalah 2 tempat ni satu dlm Malaysia..satu lagi luar Malaysia
En. suamilah nak sgt pergi..satu tempat tu nak pi sopin katanya satu tempat lagi nak p snorkeling katanayaaaaaa

aduihh cik abg kito tu mn satu ni
Bila kira2..rasanya belanja kt Malaysia tu lebih byk dr ke luar negara
So baik pergi luar negara kan?ekekeke




Nilah salah satu tempat en. suami nak pi..pi snorkeling n lepak2 pantai yg cantek tu ekekeke
tp tulah bajet dia leh cicah nak pi luar negara plak hahaha






Satu tempat lagi kat sini..rs2nya uols tau kut?hehehe
Pergi sini lau bw anak2 rsnya susah skit nak berjalan n bersopin..tambah anak2 kecik lagi..huhu

So now, tgk2lah gambar2 tempat ni dulu..berangan berangan2 je dulu.
pas2 tgk bajet cam mn
Tp kita hanya merancang..Dia yang menentukan..hope dptlah pergi one of this place no...amin


nota noti: pi short trip pun ok gak kan..family treatment :)


 

Rabu, 27 November 2013

MASTERCHEF ALL STARS | KENCANA DAN ENOT TERSINGKIR

2:15 PTG 10
MASTERCHEF ALL STARS | KENCANA DAN ENOT TERSINGKIR

Masterchef Malaysia dah kembali memberi satu keriuhan dan kekecohan untuk tatapan anda semua

Masterchef Malaysia All Stars mempersembahkan peserta2 musim 1 & 2
Ha!!!!xkecoh lau xde Azwan Ali..Michael Ong, Syarifah Shahora, Kenchana dan Raja Azmi ekekeke


Smlm pasukan Biru yg diketuai oleh Celine menang dlm cabaran luar

 
Enot dan Kenchana dlm Pasukan Biru sedia untuk cabaran penyingkiran..tiba2 dlm tgh masak2 tu Kencana hadapi masalah rice cooker x berfungsi..so nasi beras perang dia x masak...huhu..dan Enot yg tidak berapa sihat cuba yang terbaik untuk masak menu beliau

Masakan dari Enot
Komen juri: Nasi lembik dan kerang tu masin.


Masakan dari Kencana
W/pun Kencana tidak mahu mempersembahkan hidangan beliau tp chef Adu tetap ingin merasa
Komen juri: W/pun nasi x masak tp rasa sedap 

Kencana redha atas penyingkiran beliau dan beliau admit yg beliau x check betul2 rice cooker tu. Enot yg kelihatan tidak berapa sihat mcam happy je dia terselamat..tp akhirnya dia pun turut tersingkir. Alasan tidak sihat tidak lagi menjadi alasan ..smlm ms tgk Masterchef Enot ckp..masakan dia sedap mayb x tersingkir..muka pun rs selamat je ms umum Kencana tersingkir..last2 dia pun tersingkir gak..sokong ngan komen Raja Azmi.."bgslah dia tersingkir..dah x sihat..balik rumah rehat" hahahaha


Sedih sgt kencana keluar..suka tgk dia pokpek pas2 nyanyi lagu tamil lah..lagu melayu lah..mmg kecoh kencana ni..tp kecoh2 tu lah yg buat best tgk Masterchef ni..tambah lagi ngan Azwan Ali yg diva tu lawan pulak ngan Michael Ong haha lagi gawatlah Masterchef.

Kena faham perangai diorg ni masing2..ada mcm2 karakter diorg ni..ada yg hyper ada yg kecoh ada yg senyap..ada yang mulur puaka..ada yg fokus..ada yg sensitif..mcm2lah..barulah happening nak tgk...ekeke

Harap2 ada lah undi masuk Kencana balik...sbb mcm terlalu awal dia kuar hehe

GAMBAR PRA PERKAHWINAN ROZITA CHE WAN DAN ZAIN ZAIDIN

10:04 PG 8
GAMBAR PRA PERKAHWINAN ROZITA CHE WAN DAN ZAIN ZAIDIN
ha sape x sabar nak tgk majlis perkahwinan che ta ngan zain?
el ler hahahaha dengar kata majlis diorg dah cicah 13 juta
semua2 tu adalah ditaja!!
Wedding of the Year 
Theyol akan bernikah pada tarikh yg comel ni
111213

untungnyerrr..dgr lam meletop smlm che ta hanya bayar tuk MC ngan persembahan artis
alhamdulilah rezeki diorg dpt byk sponsor
 wish diorg ni bahagia hingga ke jannah
dan mendapat keberkatan dunia akhirat

Jom kita tgk gambar2 yg diambil oleh photographar yg awesome AnnasEasekey tuk photoshoot Pra Perkahwinan Rozita Che Wan dan Zain Zaidin di Kota Paris dan Bali
Mmg marveles view dan gambar2nya bukan!!ekekeke

 
 

 

Berikut antara fakta menarik mengenai perkahwinan Rozita Che Wan & Zain Saidin

- Pasangan ini telah mengadakan sesi fotografi Jumlah kos pra-perkahwinan di beberapa lokasi menarik di Eropah dan Bali. Kos pra-perkahwinan mereka mencecah lebih RM30,000.

- Sewaktu majlis malam berinai nanti turut diadakan tarian joget lambak dan poco-poco. 

- Sebagai kelainan, dulang hantaran ditukar dengan peti. Pasangan akan bertukar 9 peti berbalas 9. Bagi setiap satu peti akan berisi barang hantaran & semua hantaran dianggarkan bernilai RM100,000.

- Wang hantaran daripada Zain kepada Che Ta sebanyak RM23,200 iaitu simbolik kepada tarikh lahir Zain Saidin sendiri.

- Sementara untuk pembatalan air sembahyang, Che Ta bakal menerima mas kahwin bernilai RM9,300 (simbolik tarikh lahir Che Ta) berserta sebentuk cincin bernilai RM93,000.

- Tambah istimewa, pihak Habib Jewels akan menaja barang kemas yang bernilai RM10 juta. Barang-barang kemas yang direka eksklusif buat Che Ta itu akan digayakan oleh aktress tersebut pada hari persandingannya nanti. 

- Busana yang akan dipakai oleh Che Ta pada malam berinai merupakan rekaan dari Bianco Mirmosa. Busana tersebut bernila RM55,000.

- Baju nikah (termasuk tajaan tiara) dan kasut bernilai RM150,000, rekaan Man Kajang. Baju persandingan pula bernilai RM100,000.

- Majlis ijabkabul akan dihoskan oleh Ahmad Fedtri Yahya. Manakala malam resepsi akan dihoskan oleh Datuk Mahathir Lokman.


Astro Ria adalah penyiar rasmi untuk majlis akad nikah dan persandingan 7 Disember ni 

Gambar Majlis Berinai Rozita Che Wan dan Zain Saidin klik SINI

Gambar Pernikahan Rozita Che Wan dan Zain Saidin klik SINI

Gambar Persandingan Rozita Che Wan dan Zain Saidin klik SINI 

Selasa, 26 November 2013

KIDLAND PENANG | LEARNING AND PLAYING FOR KIDS

1:15 PTG 8
KIDLAND PENANG | LEARNING AND PLAYING FOR KIDS
cuti2 sekolah ni xtau nak bw budak2 tu p mana
nak plak weols pya cuti xsama
tiba2 tertgk status zuraiwan ni kat fb pasal kidland
terus pi gugel pasal kidland penang ni..mcm best jer..lebih kurang cam kidzania lah jugak
apa lagi terus plan ngan abah diorg nak bw budak2 ni kt sini

Kidland Penang terletak di Prangin Mall sebelah ngan Komtar
Tingkat 4 


Entrance Kidland Penang


One of three maskot kidland


nak masuk sini kena wat pasport..mula2 pikir what???pasport hahaha kira mcm buku rekod kemasukanlah..so next time sng nak masuk lagi..bayaran seperti gambar di atas..tp kena bw sock taw..lau x bw kena beli RM2 each..mak pak x payah..so bayaran tuk abg danish ngan arwen, parents and sock..alana free total RM76..murah skit pergi weekdays untung cuti ari isnin :)


Army section 
ok nak masuk setiap section..parent xdibenarkan masuk..boleh tgk jer dr jauh..xdelah jauh sgt..kat area2 situ jek..nti ada staff kat situ handle budak2 tu..then setiap section kena tunjukkan pasport tuk cop


alana mula2 ok je masuk..tp halfway je sbb parents xdibenarkan masuk dlm ni..so dia rs takut2 skit..suh abg ngan kakak dia tgk..dia leh muka lak xnak..so last2 terus ajok dia pi tempat lain


Alana npk dinosour ni ngis2 dah..sj lah suh dia pegang..tp ngis lagi kuat hahaha


Magic Section ada...fire station ada


Nilah tempat yg Alana paling suka..Sand Pool..kdg2 sj tinggal dia sorg2 ngan budak2 lain..tp dgr dia dok pggil..mamaaaaaaaaaaa mamaaaaaaa npk mama dia dr jauh..dia senyum n tunjuk something yg dia buat kat sand pool tu hahaha


Mama mama..nengok ni..antek tak..:)
mama say woooooo anteknyerrr sbb tu mulut el ternganga haha
melayan alana kt sini mmg best..abis pasir2 tu bertaburan kt lantai keje dialah haha


Setiap section ada penalti time lam 1/2 jam cam tu and limit dlm 8pax..so igt nak masuk section magic tu tp dah penuh..so budak2 tu masuk kat dlm tempat main ni pulak..kat sini xde limit..masuklah byk org pun xpe


Budak2 umur 4taun kebwh dlm sini kena pantau..suh abah dia masuk..tp xdibenarkan ..mama only huhuhu jenuh gak lah el ngan keadaan el mcm ni kan..level 1 tu ok leh jln2 lg..masuk level 2 laluan jd kecik skit..alana nak naik..terpksa lah el merangkak/bongkok mcm askar..byk lak halangan..kelakau nak mmpus pas2 dia nak main gelungsur takan el nak patah balik merangkak kan..ngan el2 sekali gelungsur adoiiii sib baik lah belum nak beranak lagi hahahaha


Idol photoshoot ada..pentas show ada


Ibubapa leh lepak2 sini smbil tgu anak2


Danish ngan Arwen spend time kat artwork..seronok lah tu dpt kaler2


Ada section hospital, fire station and police


Alana ralit main cahaya lampu2..siap menari lagi


Bahagian atas pulak ada section music, sains,5D cinema, games, garden ngan cooking area
ni kt section music danish tgh main drum..arwen tgh main piano


Cooking area 
Masterchef Junior Arwen :)


Budak2 dekat cooking area..xdelah cooking sgt..just diorg dpt mkn kek yg disapu mentega dengan sndiri hahaha..


Alana ralit tgk budak cina tu main games askar


Dalam jet ni ada mainan kapal terbang


Alana dan kakak dlm bilik sains and belah kanan 5D cinema..el x leh masuk dlm tu sbb xdibenarkan..so abah diorg temankan..smpaikan pening2 abah diorg sbb tempat duduk tu leh bergerak2 haha


Last nak balik tu abg danish nak try masuk fire station..nasib ada 1 lg tempat kosong..so dptlah dia merasa jd bomba jap..hahaha 

 

Weols dah x larat..tp budak2 tu nak main lagi..xleh jd..kena balik gak dah lama sgt dlm tu..perut lah kebabom lapo...kete kebal tu ada kat luar as pameran

Uols boleh melayari facebook kidland

Overall sgt puas hati lah dpt mengembirakan budak2 tu..budak2 tu pun seronok sgt