04/01/2013 - 05/01/2013 - LIFESTYLE BLOGGER

Jumaat, 26 April 2013

KEMONNNNN BEBEH KEMONNNNN

10:26 PG 18
KEMONNNNN BEBEH KEMONNNNN


 





1st time nek roler koster ms g genting..tu pun menjerit mcm kena histeria..mummyyyy mummyyyyy tup2 eh eh dah abis ke hahahaha

so kali ni nak xkira apa nak jd..jdlah..i dun care..i dah bayar semua huh

hb el x abis2 perli..

hb: elehh ritu nek..jerit ntah hape2 je..ni boleh ke xboleh ni.. 

el: kemonnnnnn bebeh..takat roler koster tu apa ada hal

hb: amboii berlagak

el: well hahahaha (lam ati gilo ko..terbalik badan semua...seram sejuk dah ni cam nak beranak lak feel dia hahahahahahahaha)



semoga dipermudahkan perjalanan kami amin 



esok el last keje...next week long holiday...el akan bw maraton esok kat semua blog2 ok...sbb tenet slow lah 2 3 hari ni..nyamfahhhhhh


Selasa, 23 April 2013

RESEPI KEK COKLAT MOIST KUKUS

9:25 PG 35
RESEPI KEK COKLAT MOIST KUKUS
Assalamualaikum..salam 1msia...salam syg semuaaaaaaaaaaaaaa muahmuahmuahh hehehe
bila roh malas dah dtg cam ni lah jdnye..giler malas nak update blog n bw huhuh sowy sgt2
ni pun paksa gak diri ini tuk berblogging kembali..hakhakhak

Semalam g beli barang kat tesco..yes situlah sllunya kami beli pun haha
Sebulan sure 2x kena beli barang2 dapur

Tiba2 hb ckp..uuu masak kek coklat...tp moist  pya..tp alamakkk rajin ke diri ini nak buat kek..dah lama beno x buat..dah lah oven dah nazak sgt2 hehe

Pas2 tingggggg otak terus ckp ok kita buat kek kukus moist hehe

Sbb hb yg nak kan..bini dia turutkan aje..riso lah mlm2 dok meleleh nak kek moist tu haha

1st time wat kek kukus..pakai hat yg siap pya bahan...tp el x suka pakai hat siap pya..sbb rs dia x kick n mcm mkn kek hat kedai pya hehehe

tp kali ni try resepi dalam gugel
Katanya the most moist kek in the world n ramai yg dah try resepi tersebut..allahualam teman try mmg moist pun dan senanggggggggggggg lah sgt woiii haha

jj

 tudia kek coklat moist kukus


hat ni dah siap kukus b4 di tempek ngan topping


 hat ni dah siap topping..canteklah muka dia haha

  

 nampak nampak nampak betapa moistnye haha



siap tgh malam smlm lam kul 11 cam tu..hidang kat budak2 tu ngan babahnya..
yoooo!!!kita party kek yo!!hahaha pas mkn terus lena tido...hehe


RESEPI KEK COKLAT MOIST KUKUS
resepi cilok : dapur mas

Bahan2nya:
4 biji telur (gred A)
1 cwn gula halus (el pakai gula perang sbb xterlalu manis dan jdkan kek lgi sedap)
1/2 cwn susu pekat (el taruh 1/4..sbb xmau manis sgt)
1 cwn susu cair
1 cwn minyak masak
1 1/4 cwn tpg gndum*
1 cwn serbuk koko*
1sd kecil soda bikarbonat*
1sd kecil baking powder*
*bhn2 trsebut perlu diayak trlebih dhlu ye :))

Cara2nya:
Pukul telur brsma gula hingga kembang. Guna whisk je pon boleh.
Dh kembang msukkan susu pekat, minyak n susu cair. 
Dh sebati masukkn bhn2 yg dh diayak tdi ye. 
Kemudian msuk dlm bekas yg hendak d kukus dan kukus. 
*Perlu d ingtkan jika kecil bks trsbt maka kjp dlm 15mnt atau stgh jam, tpi jika sepenuhnya 1bncuhan itu dlm 1bks, maka kukus dlm 1jm stgh ye...pastikan jgn bukak2 pengukus semsa sdg msk*

Topping :
200 gm choc.compound (boleh juga guna cooking choc.biasa ya)
3 sd besar susu pekat (resepi asal 5sudu bsr susu pekat)
3 sd bsr minyak masak 
1 1/2 tin susu cair. 


gile sng ok..cubalah
komen hb: sedap ma sedap..moist..x manis sgt..sedang2 aje..gudjob
bluwekkkkkkkkk 


lagi gambar KEK COKLAT MOIST KUKUS PALING HOT SINI

Sabtu, 20 April 2013

APA YANG BERLAKU SEMUANYA DARI DIA

11:12 PG 15
APA YANG BERLAKU SEMUANYA DARI DIA

semoga apa yang dirancangkan semua berjalan dengan baik..amin :)

rindu betul kat uols..rindu sgt2...demmm rindu ok huhu

muahhh muahhh muahhhhhhhhhhhhh 

take care more uols hehe


petang skit kot el bw ok sayang hehe

Rabu, 17 April 2013

WW : ADIK MANJER

2:25 PTG 23
WW : ADIK MANJER

el tahu ada yg rindu kat el an an an 

so this is for uols bluuuwekkk :)

Isnin, 15 April 2013

FASHA SANDHA SELAMAT BERSALIN | GAMBAR ANAK FASHA SANDHA

2:53 PTG 17
FASHA SANDHA SELAMAT BERSALIN | GAMBAR ANAK FASHA SANDHA
Tahniah kami ucapkan pada Fasha Sandha dan keluarga.
Akhirnya, berita yang ditunggu-tunggu telah pun tiba. Selebriti yang juga merupakan isteri kepada Jejai, Fasha Sandha telah selamat melahirkan bayi lelaki pada jam 9.21 pagi tadi.


 

Bagaimanapun, masih belum ada laporan lengkap tentang nama bayi mereka yang baru saja dilahirkan ini.

Untuk pengetahuan, ini merupakan anak pertama Fasha Sandha dan juga anak kedua bagi Jejai atau pun Rizal Ashram. Dia sebelum ini pernah mempunyai anak lelaki hasil perkongsiannya bersama bekas isteri iaitu Nora Danish.
Jejai dan Fasha telah melangsungkan perkahwinan mereka pada 27 April 2012.
 

 sumber


Tahniahhhhhhhhh...terharu lak tgk pic parents jejai tgk fasha tu...hehehe

asal kami semua share besday date sm eh..alana share date besday ngan kakak fasha...el lak share besday month ngan anak fasha hahahaha 


gambar anak Fasha Sandha terbaru klik SINI

Sabtu, 13 April 2013

NAMA PEMENANG EL BIRTHDAY GA BROOCH DAN PEMENANG WISH BESDAY PALING DASAT

4:25 PTG 15
NAMA PEMENANG EL BIRTHDAY GA BROOCH DAN PEMENANG WISH BESDAY PALING DASAT
PEMENANG EL BIRTHDAY GA BROOCH

SENARAI NAMA PESERTA KLIK SINI 

TAHNIAH!!!!







PEMENANG WISH BESDAY PALING DASAT



 



SEMUA PEMENANG SILA BG NAMA ALAMAT DI
elly_syok007@yahoo.com

SENARAI PESERTA EL BIRTHDAY GA BROOCH

9:39 PG 4
SENARAI PESERTA EL BIRTHDAY GA BROOCH
El mintak maaf byk2 baru nak update nama peserta GA Brooch
mggu ni agak sibuk skit..nak renew passport hb
suh wat mggu dpn xmo..nak g ngan el gak..manje tul
pas2 keje kt opis byk yg kena setel..sbb el bercuti pjg hjg bln hehe
pas2 baru2 ni ada kematian mengejut..makcik hb (adik kepada mil)
meninggal hari khamis lepas..alfatihah tuk beliau



Peserta EL Birthday GA Brooch









sila semak ea...lau semua OK petang ni el update Pemenang GA Brooch
dan pemenang Selamat Hari Lahir El Oii lam n3 INI

terima kasih byk2 sudi join GA el yg xseberapa ni and tenkiu so much for the birthday wish

insha Allah lau ada masa el buat maraton dr blog ke blog ok

Rabu, 10 April 2013

EL BIRTHDAY GIVEAWAY BROOCH

11:59 PTG 53
EL BIRTHDAY GIVEAWAY BROOCH

my birthday is coming soon..hooooyeahhh haha
so bg meriahkan lagi birthday girl ni ahaks
el nak wat GA Brooch for uols..suka x suka x suka x hahaha

syarat2 penyertaaan gitu :)

1) Dialu-alukan menjadi follower blog ni. Tiada paksaan :)
2) Buat 1 entry tentang giveaway ini
3) Tinggalkan comment di sini beserta dengan link entry anda
4) 5 Pemenang akan memenangi Brooch melalui random.com
5) Tarikh tutup penyertaan 10/4/13 jam 11.59malam
6) Entry mestilah ada ucapan for the birthday girl ni ok haha xnak pun xpe..sok :)

Gud Luck uols 


nota bijik: GA FM Aussie el dah pos ari isnin lepas 
el ada selitkan satu gift misteri kat uols..hehe
sori lambat pos hihi

(uols nak adiah misteri joinlah GA ini pulak)

PESERTA MASTERCHEF SELEBRITI MUSIM KEDUA | ROZITA CHE WAN DAN ZAIN SAIDIN

3:11 PTG 11
PESERTA MASTERCHEF SELEBRITI MUSIM KEDUA | ROZITA CHE WAN DAN ZAIN SAIDIN
Skrg sibuk sn sini psl mengundi...tarikh mengundi telah diumumkan sebentar td..5/5/13. Awok kena balik kpg lah..haha tp papepun teman skun xsabo nak tgk Masterchef Selebriti Musim Kedua ni..mn xnye..ada che ta ngan zain saidin..xsabar nak tgk che ta masak

 

Program pertandingan masakan yang menampilkan barisan selebriti tempatan ini kembali lagi untuk musim kedua dan nampaknya nama yang tersenarai bukan calang calang.

Masterchef Selebriti musim kedua pastinya menjadi tumpuan para peminat dunia hiburan apabila pasangan kekasih Rozita Che Wan & Zain Saidin menjadi antara peserta yang terlibat.

Pengurus Saluran Astro Ria Raqim Ahmad Ramli berkata pemilihan Rozita Che Wan & Zain Saidin bukanlah kerana kisah kontroversi yang melanda mereka dan pasangan ini telah terpilih sejak hujung tahun lalu.

“Kami tidak pilih berdasarkan kontroversi mereka (Che Ta dan Zain Saidin). Pihak kami memang nak pilih Zain dan Che Ta,” ujar beliau.

Masterchef Selebriti musim kedua akan mula di’tayangkan di Astro Ria bermula 20 April ini setiap Sabtu sehingga Selasa dan masih mengekalkan konsep pertandingan seperti mana musim pertama.

Berbanding hanya 16 peserta pada musim pertama, Masterchef Selebriti musim kedua ini membariskan 19 orang selebriti ternama seperti Datuk Aznil Hj. Nawawi, Lydiawati, pengarah Micheal Ang & ramai lagi.




ermmm tgk gaya peserta..mcm xleh bla..semua cam eh boleh ke diorg msk ni..lau dulu..doktor fazley mmg dah npk ciri2 boleh menang...hahah ni masterchef selebriti or masterchef lawak ke der hahaha papepun tahniah pada peserta yg terpilih

AISKRIM GORENG

9:35 PG 14
AISKRIM GORENG
aiskrim goreng ni dh lm nak wat
tp tulah..malas betul..bkn ssh tara mn pung
so smlm beli brg dapur skit kat tesco
hb el sambar aiskrim coklat..so kat kepala dah berangan nk wat aiskrim goreng
so cepat2 sambar roti gardenia..haha


2 barang perlu ada..roti dan aiskrim ikut pilihan masing2 


 scoop beberapa dan letak ditengah2 roti

 

tekup ngan apa2 jenis barang yg berbentuk bulat..el amek bekas ayaq je


so jdlah mcm ni..buang tepi2 roti tersebut



el buat aiskrim goreng ni smlm then simpan lam peti ais..so pagi td terus kuar n goreng...



taraaaaaa...ranggup uols..best wooo
 

tgk tgk tgk..haaa sedap sgt :) this is my bfast today hehe



trylah trylahhh sng doh :)

Selasa, 9 April 2013

CELEBRATION BIRTHDAY 3+1 @ FULLHOUSE PENANG TIMES SQUARE

9:47 PG 17
CELEBRATION BIRTHDAY 3+1 @ FULLHOUSE PENANG TIMES SQUARE
Sejak Penang Times Square nk bkk ritu..npk dah banner Fullhouse
dah berhajat one day nak mkn kt situ
So el decide nak celebrate our birthday kt sn
kebetulan our besday pun dekat2..sekali harung hahaha
So Jumaat lepas weols dinner kt situ
Mula2 hb xmo..tp dah our day kan..bkn sllu hehehe
So xsabar betul nak g Fullhouse yg sgt ohsem dekonya hehe



Yeahhh dah smpai FullHouse..gedik dulu hehe


npk x excitednye weols kt sini
lagi2 anak2 el lah...dah lah sn mcm2 brg ada
org xdelah ramai sgt..tp servis mmg tiptop..baru order 5 min dh smpi
mmg lapar jugak mlm tu..hehe
tgk smpi alana nk ciom burung merpati tu..mn dia amek xtahu..semua dia nak bw balik haha



sementara tgu menu smpi..one of waiter tu ada bg kertas coloring...haa senyap skit lah 3 bradik tu...smpi time nak balik tu kakak arwen amek alat coloring tu nk bw balik hahaha

   
byk sgt menu smpi juling nak pilih
hb el amek lamb..el amek ikan dory
portion sgtlah besar..smpi leh share2..hehe
budak2 tu el just amek nugget, fried wing and french fries
ok bg el lah sedap lah menu dia...abis licin hehe
Hb el pun ckp sedap..hb el ni ssh skit lau mkn kt luar
lau kata xsedap..mmg kata xsedap n xmo mkn haha


last our pencuci mulut...el amek brownies cake
ha kongsi lah 5 org hahaha..tp el bg anak2 je mkn..tu pun berebut..comey je cam tu


servis kt Fullhouse ni mmg best
waiter pun sgt2 peramah
smpaikan diorg tya nak amek gambar ke?eh ofkoslah haha



nota bijik:
1) pending hadiah for my besday one day only tu
2) hutang nak bw kt umah uols hehe
3) x sabar nak tgu hjg bulan..xsabarrrrrrrrr hahaha

Sabtu, 6 April 2013

SELAMAT HARI LAHIR EL OIII | TODAY IS MY BIRTHDAY LAH

9:05 PG 25
SELAMAT HARI LAHIR EL OIII | TODAY IS MY BIRTHDAY LAH

dah dah wish cepat huh hahaha
sape wish paling dasat el bg PMC 500g hahaha
today only!!!

Jumaat, 5 April 2013

SAJIAN PANTAS | SAMBAL SOSEJ

2:24 PTG 14
SAJIAN PANTAS | SAMBAL SOSEJ

antara menu yg el sllu wat bila xde idea or nak cepat haha

Sambal Sosej 

Nasib semua anak beranak dan hb x cerewet bab2 makan

Main campak2 jek paling penting bwg potong besar tu mesti byk..el ngan hb suka mkn bwg

Apa yg perlu ikut suka tuan/puan nak goreng dulu sosej or x
Tumis bwg putih, bwg kecik dan cili hijo/merah
Dah naik bau campak 3 sekawan sos cili, sos tamato ngan sos tiram gaul semua 
Campak sosej lam kuali..gaul then
Taruh garam dan air skit
Wallahhh..satu peluh pun x kuar hahaha


 sape kata masak susah?menyenangkan..cuma nak pikio nk masak ape tu payah skit haha

SEORANG ISTERI ADA 5 ORANG SUAMI

10:17 PG 11
SEORANG ISTERI ADA 5 ORANG SUAMI

One bride for five brothers

Grooms' sex-rota in one-room shack

 
 

Clan ... Rajo Verma with Jay and, l-r, Sant Ram, Bajju, Gopal, Guddu and Dinesh

A YOUNG mum told last night how she has five husbands — who are all BROTHERS.

Rajo Verma, 21, lives in a one-room shack with all five, sleeping with a different one each night on a rota. 

The housewife has no idea which one is the father of her toddler son.
She said: “Initially it felt a bit awkward. But I don’t favour one over the other.”
Husband Guddu, 21 — the first to make her his bride — insisted: “We all have sex with her but I’m not jealous. We’re one big happy family.” 

The couple got hitched in an arranged Hindu marriage four years ago and he remains her only official spouse.
 
 
Lovenest ... the single-room shack where the five brothers have sex rota

But the custom in their village is she had to take as husbands his brothers Bajju, 32, Sant Ram, 28, Gopal, 26, and Dinesh — who married her last year when he turned 18.
Eldest brother Bajju said: “I consider her my wife and sleep with her like my brothers.” Rajo cooks, cleans and looks after 18-month-old Jay while her hubbies go out to work in Dehradun, northern India.
She said of the ancient tradition, called polyandry: “My mother was also married to three brothers so when I got wed I knew I had to accept all of them as my husbands.
“I sleep with them in turn. We don’t have beds, just lots of blankets on the floor.
“I get a lot more attention and love than most wives.

 


Housewife ... Rajo Verma cooks, cleans and brings up Jay while husbands work
COVER ASIA PRESS / SHARIQ ALLAQABAND


erkkk!!!