04/01/2010 - 05/01/2010 - LIFESTYLE BLOGGER

Jumaat, 30 April 2010

ini lift la sayang bkn tmpt scan..glurp

3:00 PTG
ini lift la sayang bkn tmpt scan..glurp
pg td bila bc n3 kat blog sue psl kunci vs tiket..tetiba aku teringat lak kejadian yg menimpa aku seakan2 sm...sejibik la tu...ni berlaku kt tmpt keje aku yg dulu..ofis aku dulu pki scan kalo nk msok ofis..so dptlah sorg satu nametag...gantunglah kat leher..
hahahaha aku nk gelak dah ni..then tiap kali aku nk naik ke ofis or turun dr ofis...bila aku g kat pintu lift tu sure kita tekan butang lift tu kan...ohhh aku tidakkkkkkkkkkkk tidakkkkkkkkk buat cam tu...aku cerdik pandai
kahkahkahkahhhhhhh..korg tau ape aku wat..aku g amek tag kat leher aku tu..g scan kat butang lift tu...so igt nk msok ke ofis la kan....kahkahkahkahkah
bkn sekali 2..byk kali..hahahahaha...aku gelak guling2 sorg2 depan pintu lift tu...sib bek la xde org nengok..tp aku nk kongsi gelak aku tu
aku cite lah kat member2 ofis tu..derang gelak sakan...kahkahkahhhhhhh
ntah ape yg aku fikir ms tu aku pun x tau...hehehehe...korg penah x alami situasi cam tu...

adam oh adam

9:43 PG
adam oh adam
sape tgk akasia ADAMAYA..mostly ada yg tgk..kaum adam pun sure tgk gak bgs2..
aku mmg layan cite ni..syok abis...
ok rmi yg suke ngan adam kan..perghhh suami yg baik mn nk dpt suami cam tu zmn skrg ni...setahu aku adam x pernah sekali marah ke maya..kalo ada pun xpernah tinggi suara..lembut jek..yg paling best part yg adam nak "tut" ngan maya..hahahahahaha

Rabu, 28 April 2010

jom naik..ada bran!

2:00 PTG
jom naik..ada bran!
korg penah x nek roler koster kat genting tu..or mn2 lah..aku penah nek kat genting pya..masyallah...aku jerit bgi nak rak...dr start smpi abis...kahhhhh...korg tau aku jerit byi ape...mummy...mummy..mummyyyyyyyyy..kahkahkahhhh nak kata aku pggey mak aku x plak..sbb aku pggey mak aku..MAK..caner leh mummy lak...od gelak2 sebelah ms tu..time tu 1st honeymoon kami...kahhhh

korg brani x nek roler koster kt bwh ni...ayoyoyoyoyo nengok pun dah rs gayat

bkn takat kentut dah..sure terkencing terus


perghhhh...menjunam

giler kentang pya roler..bg sejuta korg nak nek x?

haaa..x caya..tgk lah smpi terkencing2 kau...muahahahahaha

Award yg ke-547

11:55 PG
Award yg ke-547


thx..muci2 to sue sbb kasi akk award ni..cute lah...
ni adalah award aku yg ke-547...kalah CT..kahhhhhhhhh

so aku nak bg kat SEMUA
FOLLOWER
SILENT READER
KWN2 BLOGGER
KWN2 NUFF

x kiralah sape2lah yg dtg blog aku ni..yg pompuan ameklah dua2 tu..yg lelaki
amek yg bear fship tu eh (nk amek dua2 pun xpe)..ok..ooooriteeee
amek jgn x amek..x amek aku sunat sorg2..kahhhhh

nota bijik: sori sejak 4 8 menjak ni dan akan bermenjak2 (hope not)..insyallah aku kalo sempat bw n jenguk2 blog korg kat ofis...sbb lappy kat umah aku msok ICU..so mayb aku buat n3 yg merepek or copy paste jek...hope x mendukalara pundi2 korg kalo bc ok..wekkk





Selasa, 27 April 2010

keje kosong

12:33 PTG
keje kosong
kalo berminat sila email to hrhl@MNC.com

*gaji RM10K
*health benefit
*6 hours bekerja
* working days/week
* transport provided
*medical benefit RM800

syarat:
*hanya perlu ada good sense of smell
*willingness to explore with your nose

*

*

*

*

*



hehehehe

Sabtu, 24 April 2010

cabutan bertuah versi tak ada perasaan

11:30 PTG
cabutan bertuah versi tak ada perasaan
jom rmi2 join cabutan bertuah..mn tau tuah korg npk di bulu kaki..:)
nk join sila klik banner kat atas tu

Khamis, 22 April 2010

Berkahwin dgn org yg telah mati 8 hari sudah

11:12 PG
Berkahwin dgn org yg telah mati 8 hari sudah
A 26 years old Chinese man Zhuang Huagui has married his dead gilfriend who was murdered 8 days ago. The couple originally planned to get married on February but Januray 8 weeks before the wedding, the girl was stabbed to death by two break in-thieves. With all the pain and love, the man still decided to marry is dead girlfriend.


Their wedding ceremony was held at a funeral parlor in Zhangzhor, Fukian, China and family from both sides witnessed their wedding. The bride was dressed with beautiful wedding gown and lying in a crystal coffin


Zhuang Huagui held his wife wedding photo in front of the funeral parlor to welcom the guests for coming to the wedding

This is true love

nota bijik: copy paste jek..wekkkk

Rabu, 21 April 2010

nasi ayam + cucur udang + kek

8:00 PG
nasi ayam + cucur udang + kek
hi hi bye bye..hehehe..korg ape kabo..hrp2 sihat la no...sapa yg ada bc n3 aku yg lepas..ahad lepas aku msk nasi lemak ayam grg berempah...so isnin hari off aku lg..sllunye kalo wiken mil aku xde..balik umah ayah dia..kalo od keje..aku msk..kalo x..kami mkn luo jek
so tetiba aku nk masak NASI AYAM plak...pg2 dah tang tung tang tung kat dapur..jam 10pg dah setel.. od lak still tido lg..sbb dia keje mlm..sian beliau..xmo kaco2..biar dia tido puas2...sib bek budak2 tu baik pagai

cam biasa lah kalo msk nasi ayam ke nasi tomato ke nasi lemak ke sure ada side dish..mmg wajib
anak2 plak mmg suka nasi ayam

walahhh ni dia nasi ayam el penang mali talak sombong..
nasi ayam yg complete...timun+tomato+salad+ayam grg+sup+sos kicap+sos cabai

pas zohor tu aku tido jap..rehat sebentar penat weiii..sib bek od dh bgn..dlm palahotak aku dah plan nak grg cucur udan ngan kuah kacang..perghhh meleleh ms tido..hehehe kol 4 bgn siap2 bekerja...tgk peti ais ada tauhu..arwen mmg suke tauhu..grg sekali...dah mcm pasembor plak hehehe..

cicah ngan kuah kacang..perghhhh
faberet aku tau cucur udang + kuah kacang

cheese kek

coklat cake

nak plak 2 hari ni company aku ada trg class..so wajib ado mkn2..2 bijik kek ni HR aku beli kat tesco jek..kalo ada balance..rezeki kami..hehehe sllunye mmg ado..:)

Selasa, 20 April 2010

FREE jek

3:52 PTG
FREE jek
kwn2 smur..ada x sape2 or kwn2 cine korg nak bela anjing?@pun korg minat nk bela ke?hahaha
ni ofismate cina aku..sedara beliau ada nk bg anjing FREE..sbbnye bini dia x tahan dah ngan pagai anjing ni..tiap kali bini g mandi..or salin baju..anjing ni dok usha line (suke skodeng)..so bini dia x suka
sape2 yg berminat nti bitau eh...contact laibailai@teko.com.my
tuan anjing ni ada kirimkan gambo anjingnye..nah tgk ler..kot2 ada yg berkenan di hati

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

kahhhhhhhhhh berdekah3

nota bijik: sure ada yg suh aku amek kan kan kan...wek wek wekkkkk

Elok2 la dek..

8:00 PG
Elok2 la dek..
ni lah dia..pantang aku ngan od nak solat..ni budak sebok je nak solat gak..kdg2 tu xmo dgr kata...nak solat gak kat situ..aku time xde org kt umah tulun tgk budak2 ni ms aku nk solat..aku terpksa solat berdiri..sbbnye ini budak tgh solat depan aku...even aku bg dia sejadah lain pun nak gak solat gak depan aku tu..kdg2 tu tgh kita solat wat muka funny...sabo je lah

beso nti solat taw....x solat mama rotan :)

Ahad, 18 April 2010

Nasi Lemak Ayam Grg Berempah

10:12 PTG
Nasi Lemak Ayam Grg Berempah
hi uolz...hihihi...tgh wat pe 2..hope uolz hepi n sihat sokmo...ari ni aku rajin nk wat nasi lemak..sllunya aku buat nasi lemak ni tuk bekpes+lunch+dinner sekali harung..sng x pyh msk byk x...kul 8pg dah rempit g market..od ngan budak2 tu x bgn lg...mil lak nk g umah ayah dia..aku suh tgu jap..ikutkan kalo g market ni mmg lama..tp dek kerna duit pung lite2 jek..aku beli yg ptt2 jek..kalo x mmg smur nak bli pung..hahaha...smpi2 umah tu terus bekerja..rajin x..ish2 tuk anak2 n somi tercinta nk mkn..:) aku bab msk2 mmg pantas..kol 10 dh setel segala...hehehe

tgh2 grg papadom...kol 930am budak2 ni dh bgn..ate sure le lapo kan...sure budak2 ni igt papadom tu keropok..hahahaha..sapu abis papadom aku..kena grg balik...time ni x mndi lg..:)

antara side dish nasi lemak aku telo+timun+papadom

ayam grg berempah

kcg grg+ikan bilis grg+sambal tumis

walahhhhh..ni lah nasi lomak ayam grg berempah aku..aku kalo msk nasi lemak sure segala mak nenek ado..kalo x mcm x beh jek..siap deko2 lg kau..nak msok dlm blog..berdekah3
raso2 leh bkk kedai x ni?hehehe

mlm lak tetiba ada org surau anto nasi 2 bgks..ada org wat kenduri tahlil...perot aku surrender dek nasi lemak aku tu..so korg tau sape yg balun...sbgkus lg aku simpan tuk esok

*

*

*

*

ahmad danish zikry yg balun..budak ni mmg perut nasi..tgh2 mlm pn mintak nasi...baru je balun nasi lemak td..haihhhhhhh anak teruna aku..makin beso n gedebom la kamooo :)
tgh2 aku update n3 ni dia mtk roti plak..mn aku nk cr roti memalam nie..esok je lahhh abg woiii

Sabtu, 17 April 2010

Kena Tag dari Eqa

9:25 PG
Kena Tag dari Eqa
Mula2 tu budak yg tag aku ne eqa msg kt aku...sis..sis kena tag..aku pn msoklah blog beliau..then bc lah ape tag kali ni eh..hope jgn lah yg ssh2..sekali bc tag tu..adoiii mak ehhh mmpos aku...ape lah yg ada dlm photo folder aku yg ke8 tu harap2 jgn pic porno sudahhh..jenuh aku jampi serampah..kahkahkahhhhhh

ok ni syarat2 tag tu:

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friends to do the same

aku ada 2 file folder gambar...1) camera 2) hp
so aku amek dr dua2 file ni lah eh...:)

pic 1st dr camera: pic danish ms dia celebrate besday ke-2..
kami smbut sederhana je pung..tgklah ms tu danish pki pampers jek smbut besday tiup lilin mkn bagai...sbbnye aku pn x igt dah..kahkahkahhh

pic 2nd dr hp: pic danish ms umo setahun lebih...ms ni aku ngan danish je berdua dlm bilik dok sakat menyakat...:)

ok aku nk tag:
zuraiwan - fazilzura - bed - tinie - shi3la - ai - sya - sue

yg lain kalo nk sila lah amek :)

thx eqa..n thx for ur help getting my disquss...muchi3

Jumaat, 16 April 2010

MENANG TEMPAT KE-3...hureyyyyyy

5:00 PTG 14
MENANG TEMPAT KE-3...hureyyyyyy
Baru2 ni aku ada msok satu kontest kt blog TTT
KONTES GAGAK HITAM BERGAYA: RM200 UTK DIMENANGI

Wow sgt menarik bkn..mmg aku tertarik kau mmg debom TTT hehehe
aku bab2 kontes cengini mmg sgt soka...

Then part yg paling syok tu...aku menang tmpt ke-3 (RM30) walaweiii....berlagak disitu ngeh3x
Congrat pd eddy yg menang tmpt PERTAMA...maveles lah ko eddy...hiksss ko wt pe ngan RM100 tu beb...joli?hakhakhakkkk

Adoi gelak bila aku tgk balik pic aku tu...od kata...awak giler...awak mmg gilerrr..giler2 pun bini awak juga..kahkahkahhhhhhhh
Nk tgk pic aku???..pandai2lah korg korek2 dlm blog aku ni..aku x brani tempek kt sini..sat lg ada yg pitam..sape yg dh tgk..diam2 sudah

thx tu cik TTT yg cun melejun tuh :)

Assalamualaikom
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA


Khamis, 15 April 2010

niKMatNyerRR

1:00 PTG 34
niKMatNyerRR


danish yg sdg menikmati ABC nye

ABC satu bang..susu lebih eh...
cuaca panas ni sedap kan layan ABC..aku kalo order ABC sure suh taruh susu lebih
ABC ni xde eskem plak..abis katanye...dia ada campur milo lak..layan je lahhhhh

nak plak kat makan laksa ngan ABC..perghhhh syok abis..:)

Rabu, 14 April 2010

KEMPEN 90 HARI UNTUK IBU

2:09 PTG 8
KEMPEN 90 HARI UNTUK IBU

JOM KWN2 SUPPORT KEMPEN NI

KLIK KAT BANNER TU OK..

harap2 berjaya lah kempen ni
leh la para ibu bercoti sng ati
dan dpt rehat secukupnye...
60 hari setakat ni mmg x cukup tuk para ibu
tuk mengembalikan tenaga setelah mengharungi azab dah kdg2 permulaan penjagaan tu ada yg mengalami kerunsingan dan sebagainye

pls fwd to all ur friends :)





makan sate @ kajang

8:50 PG 6
makan sate @ kajang
mlm isnin tu kami pakat2 nak g makan sate plak..cam biasa lah kajang tu kt mn lg kan yg femes...mula2 tu pesan 70 cucuk..od lak kata x cukup...last2 pesan 100 cucuk....dah mkn sate bru lah kami bertolak balik ke penang..jam 11 mlm..smpi penang 2 pg..tgklah laju x laju od bw...aku kt belakang monitor je beliau..yelah takut gak..od lepas jek 140-160 aku jerit..woi woi..igt danish arwen sm..kahhhhhhh

mil aku ngan anak buah

apelah yg didiskusi budak kecik tu eh..kemain

sate ayam n daging

danish yg selera betul mkn sate mlm tu

mama dap dap..mama best2 hehehe

anak dara ngan abah berbaju itam..

otw nk balik tu..harus lah siap2 kt blkg seat tuk depa ni tido..kena adjust ape yg ptt...

nota bijik: sori kwn2 aku x smpt nak jpe korg..aku kt sn pun bkn nak holiday lm2

Selasa, 13 April 2010

zoo plak...

8:45 PG 11
zoo plak...
ari isnin plak kami plan nk bw budak2 tu g zoo plak..hehehe sian lak takan nk dok umah je budak2 tu...budak2 tu lah yg syok tgk binatang2 tu...

ni sebutan danish kalo npk ini binatang...afant (elephant)...mau/iger (harimau/tiger)...fah (zirafah)...badak sebut ok hahahaha

kami naik train ni haaa..sng skit..dia akan stop kat satu tmpt..yg dekat ngan binatang2 tu..x yah jln jejauh...tp kena walk2 gak kalo nak tgk yg dlm2 tu...

aksi adik badik...suke aku tgk danish ni layan adik dia...

igtkan pas g zoo nak g AQUARIA..sbb danish ni suke sgt ngan fish...cancel sbb kat zoo pun dah ada fish byk..peguin pun ada...hehehe

plan nk g jln2 lg...kat zoo ni pun rs nk pitam..so terus balik umah jek..fengsan kami anak beranak..hahahaha