10/01/2010 - 11/01/2010 - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 28 Oktober 2010

Makna disebalik bunyi "HON" kenderaan

4:22 PTG
Makna disebalik bunyi "HON" kenderaan
kalo korg semua igt hanya kuntuman bunga jer yg ada maksud disebaliknya, korang silap!!!aceh ceh ceh...hehehehe

pernah x ms driving, kdg2 kita dgr kereta yg berselisih atau kereta di blkg kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak...aceh ceh ceh kahhhhhhhhhh

Tahukah anda bhw setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.

Meh den nak habaq mai maksud2 hon2 tersebut..aceh ceh ceh...miahahahahaha

1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap "HAI"

2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap "TERIMA KASIH" atau "JUMPA LAGI"

3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti2 nak jalah kahkahkahhhhhhh)

1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorg memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah "HOI!!!!...BODOH XDER OTAK KE"

4 x atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap...






tilam!!!!!tilam!!!!tilam lama tukar baru!!!!!atau paper lamaaaaaaaaaaaaaa paper lamaaaaaaaaaa kahkahkahhhhhhhhhhh

Facebook di zaman P.Ramlee

2:12 PTG
Facebook di zaman P.Ramlee
sapa punya kerja la ni..kahkahkahkahhhhhhhhh
sila klik untuk tumbesaran..:)

Rabu, 27 Oktober 2010

Nak x nak aku redah jugakkk

2:40 PTG
Nak x nak aku redah jugakkk
smlm aku lunch bersama2 kwn..nak pulak pg tu ujan agak lebat..tp doa2lah x ujan sng aku nak merempit smpi ke destinasi..tp lg 2km nk smpi ke kedai mkn..ujan turun..aku just pakai sweater kalis air tanpa baju ujan..nak x nak aku redah jugak..basah lah jugak suo aku...nak benti tepi jln..aisehhh perut dah lapaq...bila smpi kt kedai mkn tu ujan benti...hahahaha
tp nk tergelak jugak ms tunggang moto tu...nak turun bukit..bukit tu sgt curam...aku pun just pelan2 la bw moto..tetiba ada sorg mamat nek moto sempat lg ngorat aku..kahhhhhh bongok aku tgh basah kuyup pun ada ati nk ngorat...ish2 ujan2 cenggini pun ada gak org sewel :)

kami yg semakin rapat...aku wif nureen

apalah yg funny sgt tu hahaha

lps mkn of kos amek gambo kahhhh...
kami yg giler2 remaja...aku skrg x sunyi dah..ada kwn yg dpt teman mkn dan bercerita zura, wantie n nureen...hehehe
sbb b4 ni kwn2 aku semua jauh2...jeling2 mereka2 itu kahhhh

ni ape hal aku pun x sure...oh sblh nureen tu ofismate dia 'fia'
depa x npk perut aku yg boyot tu..yg tie lak x sabo2 nk snap pic

haaaaa ok dah hehehe

kebetulan lak kedai mkn tu ada jual nasi campur..then lauk yg aku teringin nk mkn x dpt2..iaitu pecal..aiseyyyyy dpt gak aku merasa..bb are u ok..x leleh dah kan nti hahahaha

nota bijik: smlm ms nk tido aku dh rs bb kick..b4 ni riso gak..mn bb mama ni xde pun kick2
terus dia kick 2x bg signal...mama doakan kamoo sihat2 dlm tu ok dear..:)

Elak ler..kalo x boleh..sndiri tggung

9:24 PG
Elak ler..kalo x boleh..sndiri tggung
ritu en.somi ada bw balik poster besar gilakk psl sugar cane ni..last2 koyak rabak danish buatkan..hahahaha..beriya2 en.somi beri nasihat psl iklan ni...tp kejap kot ikut..pas2 x thn la kahhhhh sndiri la tanggung akibatnya kannnnn

Selasa, 26 Oktober 2010

Fuhyoooo Giler Cun Lawo Jelita..tapiiiiiiiiiiii

10:27 PG
Fuhyoooo Giler Cun Lawo Jelita..tapiiiiiiiiiiii





rsnye smua dh tahu Thailand ni terkenal dgn kepakaran dlm bab2 plastic surgery baik luaran ataupun dalaman..paling TOP tu haa..tuko jantina..perghhh solid molid kauu kalah pompuan tulin..tp x boleh lawan lah pompuan tulen yg beno2 ler beb... hai kalo lalu dpn aku pun aku sah2 kata ni pompuan..miahahahaha..tu psl kalo en. somi nak g siam ke thailand ke mn2 yg seantaro dgn negeri tu kecut segala body ok..kahhhhhhhh

oh ye pic2 kt atas ni semua pon OK...cantek x?:)tang kulit tu perghhh kahhhh

Jumaat, 22 Oktober 2010

Rabbit Oh Rabbit

3:00 PTG
Rabbit Oh Rabbit
sejak 3 4 hari pengasuh aku tu bela rabbit 2 ekor..danish ngan arwen xmo balik umah..nak stay kt umah pengasuh..kdg tu kejap je balik pung..pas2 mtk nak g balik umah pengasuh nak tgk rabbit...kalo x bg..alamakkk keriau x hengat..so dr dgr pekikan danish..baik aku bg je..arwen pun nk ikut jugak..tp aku x bg..ngis pulak..aku pujuk bg mcm2 menan..ok lah..
mlm aku g la amek danish...tp dgn syarat bw balik arnab sekor bg pengubat dr tidak keriau mlm2 ye..angkutlah danish ngan arnab tu...

nilah rabbit yg danish dok main tu..

ritu dah mengamok danish..sbb abah dia x bg..keriau x hengat donia..cam kena pukul mengamuk adoiii..ms tu kesabaran aku stabil..mls nak layan..tp aku x thn bila makin lm makin lama dia keriau..aku terus menghengapkan 5 jari aku kt pipi dia..amek kauu rskan..terus diam tp aku kata..nti mama beli rabbit 10 eko OK? boleh tolong senyap x..mama malu la org kpg dgr...danish angguk n terus peluk aku...:)

oh anak mama...kdg2 kamoo OK kdg2 bg mama headache..tp kamoo ttp mama sayang

pg td pun keriau lg nak pi umah pengasuh awal nk tgk rabbit..mak long xdelahh g anto acik (kezen danish) sekolah..sat lg la piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..BOLEH x?danish: ya ya
adoiiiiiiiiiiiiii budak niiii


Khamis, 21 Oktober 2010

Rerama Pepel dh smpi...

6:56 PTG
Rerama Pepel dh smpi...
assalamualaikum semua...slm sjhtera hehehe..hope uolz sihat2 belaka no...today sgt2 hepi bila balik aje rumah tgk post box ada surat chenta...bila usha dr jauh cam kenal je corak tempekan address tu..cam penah tgk dlm satu blog..x sangka lak aku adalah diantara yg dpt..yiharrrr...

pemberian ni dtg dr mak..oh no my mak ok..mak one of the bloggers yg semakin lm semakin hangittttt..kahhh glem uolzz..x caya..percayalahhh..sila tya mn2 blogger sure kenal ngan beliau..beliau sorg yg sgt2 friendly ok..giler gempak pya otak..aiii likeeee...blog dia mmg best..ada je yg dia bebelkan...:) hahahaha penuh puji2 sini makkk..jgn muntah ok..

tup2 one day dia tlh adakan satu pemberian ikhlas khas tuk blogger2 di luo sn yg ikuti kisah blog pepel beliau dn jd follower...:) so sbg tnda pengharga beliau adiahkan kerongsang rerama ni :)

surat chenta n kerongsang rerama pepel...
mmg request kaler pepel..thx makkk bucukkkkk

cute je box rerama ni...kotak bulet stapler...cerdik no..

tadaaaaaa...cute x
(jgn tgk lelama pulak) hahahaha

nota bijik: terima kaseh mak atas pemberian ni..aiii sgt terharu ok :)

Rabu, 20 Oktober 2010

Shake Shake Ur Body

2:30 PTG
Shake Shake Ur Body
hahahahaha ape yg shake2 tu el
xde pape...tghari td aku telah dishake2 di Laksa Shack bersama Nureen
x plan pape pun..kebetulan aku mmg nak g Qbay Mall
nak msokan duit mak abah kt Maybank..tup2 nureen tya aku lunch mn
aku ajak lah kot2 dia nak g sekali ke sn..ermm budak ni ok aje...maklumlah available all time..hahaha..aku berdesum nek moto (ye nek moto tgh boyot)..sng nak parking..n cepat smpi
1st time aku mkn kat Laksa Shack..tp aku x amek laksa..aku mkn nasi rendang kuning...sat lg aku amek laksa..x kenyang lak kannn...almaklumlah asyik lapo aje peknen ni

then mcm biasa kalo dah jpe sure kepoh aje...kan nureen kan gelak berdekah3 x hengat kt situ
ada satu tu yg buat nureen x thn gelak...(shhhhhh)

we @ Laksa Shacks

sape2 rs tgh diet..amek menu ni tgh offer

our drinks sirap bandung n sirap bandung cincau
(abaikan keliwon kt blkg tu)

laksa singapore tuk nureen..ada otak2 lg..aku dpt mkn 1 hehehe

nasi rendang kuning tuk aku

bolehlah tahan sedapnyeee..tp nasi skit sgt..kahhhh

nota bijik: last tu time nk byo..nureen baik ati nak banjer..eh eh x sedap ati taw
ritu dia dah banjer aku..aku bg duit dia xmo...jenuh seluk poket dia..dia tolak..last2 dpt gak
hahahaha..

Lancer vs Inspira

9:05 PG
Lancer vs Inspira

Jumaat, 15 Oktober 2010

Ikan Siakap Stim

8:35 PTG
Ikan Siakap Stim
smlm od g market belikan ikan siakap ngan ikan merah kecik tuk wat stok...pas2 beli sayur mayur skit...so rini aku balik keje msk ikan siakap stim..sayur asparagus grg..ngan telur grg tuk budak2 tu...bertambah2 lah kami laki bini..aku tmbh skit jek..odlah yg mkn byk...aku msk nasi 2 bekas gelas nescafe tu abisss..alhamdulilah x membazir...smpi od kata..nasi abis la nk tmbh..aku kata abis kan ...saya x mo dh..nk ratah2 je nti lauk ni...hehehehe..

ikan siakap stim (taruh sos tiram skit tu npk kuah kaler perang)

asparagus grg ngan daging cincang..dan telur goreng tuk arwen n danish...

hahahah licin smpi ke tulang temulang aku mkn n isap..jgn membazir..kalo kat luo xde lah aku mkn gitu...kt umah jek..hehehehe

Jumaat, 8 Oktober 2010

TILAM KHAS - kalo gini x kuo bilik laaa :)

12:41 PTG
TILAM KHAS - kalo gini x kuo bilik laaa :)
amboi2 sng ati npk miahahahahaha
rs2 kalo ada tilam cm ni mau x yah kuo bilik
n sesuatu akan terjadi upsssssssss
lu fikirlah sndiri
wa cau dulu
hari ni wa halfday

nota bijik: x thn ngan keadaan ofis..staff..boss..n mcm2 yg buat aku tensen keje kt sini
semoga Allah memberi aku rezeki kat tempat lain..amin
huhuhu