09/01/2010 - 10/01/2010 - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 23 September 2010

ASMARA

9:00 PG
ASMARA
korg dok tgk x cite slot akasia Asmara kat tv3 setiap Selasa jam 9.00 mlm..aku mmg ikut drama ni..tgk pelakon2 pun best gak..tmbh2 lg si Shah tu..aummmmm...kahkahkahhh suke beno tgk laki rmbot style gitu...dressing pun sempoi...dia ni aku tgk lain dr yg lain..nk explain pun x reti...tgk muka dia pun ati suka...(mpos od bc ni aku kena rotan 44 sebatan) miahahaha..alahh laling u lg ensem ok dun wori nek lori...:)

sejak 2 menjak ni pun dia laris dlm mn2 drama..kt tv3 ada drama Bola Cinta..ms ari raya tu pun dia berlakon gak dlm drama Nur Cahaya x silap...
ghupenye sudah berpunya..tu pengacara tv3 si Sheera Aiyob
mmg sweet la kapel ni...ai loikkeeee

Selasa, 21 September 2010

akai xde..ni kategori ape eh

9:45 PG
akai xde..ni kategori ape eh
korg npk ke pic atas ni..sila klik besar ye..malas aku nak edit segala...baik x yah jd manusia..akai xde...aku x fhm lah nape FB yg jd bahan tuk meluahkan segala ketidakbaikan..selama FB x wujud xde pulak masalah...ada pulak timbul mcm2..yg kutuk/hina Johor le..yg kutuk agama Islam le..mcm2 hal..apa motif derang ni eh..aku x fhm ler..rs nak potong je lidah sorg2 ni

sorry ye aku lm x update blog ni...kemalasan melanda
gambar raya????xde pung..anak2 xmo bergambar so mamanye fedup terus angin tsunami mai xyah bergambo thn ni hahahaha...

rs nak cashout nuffnang dah capai half target tp kena tgu sbulan lamanya..hahaha
biorlah dulu..thx pd semua yg singgah blog ni..rini insyallah nak buat bw w/pun kepalahotak ni dah tingtong fenin2 :(

Selasa, 7 September 2010

SeLaMaT HaRi RaYa MaaF ZaHir BaTin

9:11 PG
SeLaMaT HaRi RaYa MaaF ZaHir BaTin

Assalamualaikom semua..good day to ol..pekabar...hope semua sihat2 belaka...tulat dah nak raya..so fast kan..:)..sure rmi tgh sakan sopin last minit..aku rini baru nak g sopin tuk aku ngan od..anak2 dah setel...kuih raya dah setel..cuma tgu bake cake aje..mil lak lusa nak wat ketupat kacang...letih betul cuti 2 hari ni..msk pulok..msk yg simple2 aje...xde lah meriah cam 1st time pose tu..hehehe

mlm raya sure aku sibuk msk rendang..huhuhu..mlm raya dah balun ketupat rendang..hehehe..main mercun jgn ckpler..kedam kedebom...seronok kat kg ni sbb rmi umah yg psg pelita...umah mil pun dah betuko langsir..aje 3 thn berturut2 org tua tu tuko langsir..kali ni kaler pepel pulok meriah2..hehehe..

ape feveret makanan korg waktu raya pertama..aku suka mkn ketupat/lemang/nasi impit kuah kacang/rendang..kuih2 ni x mkn sgt..tp kan sure nak abis raya tu ms tu lah nak kedarah kuih biskut raya kan hahahaha

oklah dgn kesempatan ni aku ngan famili aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN pd semua kawan2 n bloggers semua..terima kasih lah sbb sudi singgah blog ni eh...pd yg balik kpg tu HATI2 di JALAN RAYA...IGT ORG TERSAYANG..MKN KUIH KETUPAT RAYA TU jgn byk2..simpan ruang tuk umah lain jugak hahahaha...

nota bijik: silalah amek kad raya ni :)..thx pd yg sudi hantar kad raya ..sgt2 ronok.sbb skrg ni ssh nk dpt kad raya yg dipos ok..ngeee

Sabtu, 4 September 2010

Mee Hailam Sayangku

10:07 PG
Mee Hailam Sayangku
amboi nama menu melampau..hahahahaha xdelah..ni ha ritu od ada request nk mkn mee hailam n cokodok pisang...aku lak nak mkn nasi kandaq..time ni mmg malas dh nk msk..balik keje terus terjah market beli pisang nak wat cokodok..terus beli bhn2 yg lain...kata kt od..msk 1 jenis dah le..kalo nk mkn cokodok..kita beli nasi kandaq..kalo wat mee hailam x pyh msk nasi...so dijdkan cite ari khamis kami just mkn cokodok n msk nasi..nasi kandaq x jd beli..

smlm lah wat mee hailam...sm je ngan ketiaw kungfu ritu ..tp mee hailam yg ni aku x taruh telur..2 kali tambah si od..seronok tgk dia makan abis licin..hehehe arwen pun sm dia pun turut mkn..danish dah fengsan awai kahhhhhhhhhhh...

nota bijik: x sopin lg..tgu 7 8 9hb...huhuhu

Khamis, 2 September 2010

setakat ni ape yg korg dah setel tuk raya...

9:07 PG
setakat ni ape yg korg dah setel tuk raya...
asalamualaikom semua...ha lg beberapa hari lg kita nak menyambut hari raya..yahoo alhamdulilah...korg stat cuti bila?raya tahun ni balik mana?ada x gaduh laki bini psl nak raya mn dulu hehehehe...aku stat cuti 9hb-16hb..nape x smpi jumaat jek..sbb aku ada keje kena siapkan..skrg ni ofis x bg cuti lama2..

so cam thn2 sblm ni pun aku raya kt Penang dulu..petang raya baru balik Perak..baju raya?tuk anak2 dah siap ada..cuma kami laki bini ni xde lg...baju melayu derang pakai yg lepas pya..x yah membazir..leh pakai lg..insyallah bil nak kawin nti buat yg baru..:)tuk aku pulok..beli selai je cukup yg lain byk lg baju2 lama2 x terpakai..wat pe membazir...cukuplah tuk anak2 tu pun aku rs dah puas..

kuih raya pulok?setakat ni dah 3 jenis..mayb nak tambah lg 2 jenis lg kot..tgk kudrat..hahaha then malam raya nak wat kek coklat 3 bijik n kek oren 2 bijik..(giler byk)..cukuplah tu kan...dahlah x dpt bonus raya..duit pun cukup2 jek..tuk duit raya budak2 duit raya abah mak mil..huhuhu..rs thn depan kena simpan duit siap2 tuk raya ni..thn depan dah berlima..huhuhu

ms aku bebel2 ni pun badan rs lemah..tekak rs loya...muntah 2 3 x..msk2 aku dah x serajin dulu hehehe msk ala kadar je...2 3 hari ni main makan kt luo aje..:)..oklah nak continue muntahhhhhhhhhhhhhhhh