04/01/2010 - 05/01/2010 - LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 21 April 2010

nasi ayam + cucur udang + kek

8:00 PG
nasi ayam + cucur udang + kek
hi hi bye bye..hehehe..korg ape kabo..hrp2 sihat la no...sapa yg ada bc n3 aku yg lepas..ahad lepas aku msk nasi lemak ayam grg berempah...so isnin hari off aku lg..sllunye kalo wiken mil aku xde..balik umah ayah dia..kalo od keje..aku msk..kalo x..kami mkn luo jek
so tetiba aku nk masak NASI AYAM plak...pg2 dah tang tung tang tung kat dapur..jam 10pg dah setel.. od lak still tido lg..sbb dia keje mlm..sian beliau..xmo kaco2..biar dia tido puas2...sib bek budak2 tu baik pagai

cam biasa lah kalo msk nasi ayam ke nasi tomato ke nasi lemak ke sure ada side dish..mmg wajib
anak2 plak mmg suka nasi ayam

walahhh ni dia nasi ayam el penang mali talak sombong..
nasi ayam yg complete...timun+tomato+salad+ayam grg+sup+sos kicap+sos cabai

pas zohor tu aku tido jap..rehat sebentar penat weiii..sib bek od dh bgn..dlm palahotak aku dah plan nak grg cucur udan ngan kuah kacang..perghhh meleleh ms tido..hehehe kol 4 bgn siap2 bekerja...tgk peti ais ada tauhu..arwen mmg suke tauhu..grg sekali...dah mcm pasembor plak hehehe..

cicah ngan kuah kacang..perghhhh
faberet aku tau cucur udang + kuah kacang

cheese kek

coklat cake

nak plak 2 hari ni company aku ada trg class..so wajib ado mkn2..2 bijik kek ni HR aku beli kat tesco jek..kalo ada balance..rezeki kami..hehehe sllunye mmg ado..:)

Selasa, 20 April 2010

Elok2 la dek..

8:00 PG
Elok2 la dek..
ni lah dia..pantang aku ngan od nak solat..ni budak sebok je nak solat gak..kdg2 tu xmo dgr kata...nak solat gak kat situ..aku time xde org kt umah tulun tgk budak2 ni ms aku nk solat..aku terpksa solat berdiri..sbbnye ini budak tgh solat depan aku...even aku bg dia sejadah lain pun nak gak solat gak depan aku tu..kdg2 tu tgh kita solat wat muka funny...sabo je lah

beso nti solat taw....x solat mama rotan :)

Ahad, 18 April 2010

Nasi Lemak Ayam Grg Berempah

10:12 PTG
Nasi Lemak Ayam Grg Berempah
hi uolz...hihihi...tgh wat pe 2..hope uolz hepi n sihat sokmo...ari ni aku rajin nk wat nasi lemak..sllunya aku buat nasi lemak ni tuk bekpes+lunch+dinner sekali harung..sng x pyh msk byk x...kul 8pg dah rempit g market..od ngan budak2 tu x bgn lg...mil lak nk g umah ayah dia..aku suh tgu jap..ikutkan kalo g market ni mmg lama..tp dek kerna duit pung lite2 jek..aku beli yg ptt2 jek..kalo x mmg smur nak bli pung..hahaha...smpi2 umah tu terus bekerja..rajin x..ish2 tuk anak2 n somi tercinta nk mkn..:) aku bab msk2 mmg pantas..kol 10 dh setel segala...hehehe

tgh2 grg papadom...kol 930am budak2 ni dh bgn..ate sure le lapo kan...sure budak2 ni igt papadom tu keropok..hahahaha..sapu abis papadom aku..kena grg balik...time ni x mndi lg..:)

antara side dish nasi lemak aku telo+timun+papadom

ayam grg berempah

kcg grg+ikan bilis grg+sambal tumis

walahhhhh..ni lah nasi lomak ayam grg berempah aku..aku kalo msk nasi lemak sure segala mak nenek ado..kalo x mcm x beh jek..siap deko2 lg kau..nak msok dlm blog..berdekah3
raso2 leh bkk kedai x ni?hehehe

mlm lak tetiba ada org surau anto nasi 2 bgks..ada org wat kenduri tahlil...perot aku surrender dek nasi lemak aku tu..so korg tau sape yg balun...sbgkus lg aku simpan tuk esok

*

*

*

*

ahmad danish zikry yg balun..budak ni mmg perut nasi..tgh2 mlm pn mintak nasi...baru je balun nasi lemak td..haihhhhhhh anak teruna aku..makin beso n gedebom la kamooo :)
tgh2 aku update n3 ni dia mtk roti plak..mn aku nk cr roti memalam nie..esok je lahhh abg woiii

Khamis, 15 April 2010

niKMatNyerRR

1:00 PTG 34
niKMatNyerRR


danish yg sdg menikmati ABC nye

ABC satu bang..susu lebih eh...
cuaca panas ni sedap kan layan ABC..aku kalo order ABC sure suh taruh susu lebih
ABC ni xde eskem plak..abis katanye...dia ada campur milo lak..layan je lahhhhh

nak plak kat makan laksa ngan ABC..perghhhh syok abis..:)

Rabu, 14 April 2010

KEMPEN 90 HARI UNTUK IBU

2:09 PTG 8
KEMPEN 90 HARI UNTUK IBU

JOM KWN2 SUPPORT KEMPEN NI

KLIK KAT BANNER TU OK..

harap2 berjaya lah kempen ni
leh la para ibu bercoti sng ati
dan dpt rehat secukupnye...
60 hari setakat ni mmg x cukup tuk para ibu
tuk mengembalikan tenaga setelah mengharungi azab dah kdg2 permulaan penjagaan tu ada yg mengalami kerunsingan dan sebagainye

pls fwd to all ur friends :)





makan sate @ kajang

8:50 PG 6
makan sate @ kajang
mlm isnin tu kami pakat2 nak g makan sate plak..cam biasa lah kajang tu kt mn lg kan yg femes...mula2 tu pesan 70 cucuk..od lak kata x cukup...last2 pesan 100 cucuk....dah mkn sate bru lah kami bertolak balik ke penang..jam 11 mlm..smpi penang 2 pg..tgklah laju x laju od bw...aku kt belakang monitor je beliau..yelah takut gak..od lepas jek 140-160 aku jerit..woi woi..igt danish arwen sm..kahhhhhhh

mil aku ngan anak buah

apelah yg didiskusi budak kecik tu eh..kemain

sate ayam n daging

danish yg selera betul mkn sate mlm tu

mama dap dap..mama best2 hehehe

anak dara ngan abah berbaju itam..

otw nk balik tu..harus lah siap2 kt blkg seat tuk depa ni tido..kena adjust ape yg ptt...

nota bijik: sori kwn2 aku x smpt nak jpe korg..aku kt sn pun bkn nak holiday lm2

Selasa, 13 April 2010

zoo plak...

8:45 PG 11
zoo plak...
ari isnin plak kami plan nk bw budak2 tu g zoo plak..hehehe sian lak takan nk dok umah je budak2 tu...budak2 tu lah yg syok tgk binatang2 tu...

ni sebutan danish kalo npk ini binatang...afant (elephant)...mau/iger (harimau/tiger)...fah (zirafah)...badak sebut ok hahahaha

kami naik train ni haaa..sng skit..dia akan stop kat satu tmpt..yg dekat ngan binatang2 tu..x yah jln jejauh...tp kena walk2 gak kalo nak tgk yg dlm2 tu...

aksi adik badik...suke aku tgk danish ni layan adik dia...

igtkan pas g zoo nak g AQUARIA..sbb danish ni suke sgt ngan fish...cancel sbb kat zoo pun dah ada fish byk..peguin pun ada...hehehe

plan nk g jln2 lg...kat zoo ni pun rs nk pitam..so terus balik umah jek..fengsan kami anak beranak..hahahaha

Isnin, 12 April 2010

surprise BBQ

3:00 PTG 12
surprise BBQ

b4 kami g sepang ritu...aku dah komplot ngan sil aku kt cheras nak wat surprise tuk od..ala ada makan2 skit lah sj2 suke2..lgpun sllu aku buat semendang x jd..mencikkkk..so kali ni plan baikkk pya...pas abis F1 tu dlm kol 8 mlm baru aku smpi umah...dlm pd tu od dok kata...dia npk dah bil dia dok kipas2 bbq...od ckp...laaa depa buat bbq...kita lmbt la laling...aku diam jerk

sbb tu aku ajak mil sekali...yelah syok gak dia ada nak dia sm2 menikmati bbq kami smur..tp thx milion to sil yg ssh payah..aku lak lmbt smpi..tp sib bek la rmi pembantu...

mmg menjd lah plan aku...od lak terpaku je..dia igt kek tu aku pya..sbb besday aku lebih kurang je arinye..tp aku sj buat khas tuk dia...hehehe...so rs puas ati lah bbq ari tu bbq ayam ngan mutton/lamb..syok abisss...

aku ngan od bantai bape ketul ayam n lamb/mutton sbb kat F1 x mkn sgt..hahahaha

Sabtu, 10 April 2010

we @ F1 (4/4/10)

7:15 PTG 15
we @ F1 (4/4/10)
kami gerak dr cheras ke sepang circuit jam 10pg..race start kol 4ptg..kahkahkahhh perghhh awal gilak..menurut kwn od kena pi awal sbb t jln jem..yelah tu..ms kami smpi sn..x bape jem pung...tp betul gak..sat2 nti kami g lewat..jem ke hjg donia...dh smpi sn awal..haruslah terjah n cuci2 mata...org dah Q pjg nak sign otograf ngan pelumba2 F1...aku???tgk dr jauh pn dah ok
air mineral RM5...bhun goreng biasa RM15..amek ko..kahhhhhh mmg giler kose pya mahal

main entrance..rs x caya jer jejak kaki kt sini..
cuaca alhamdulilah sgt2 cantekkk..panas tu jgn ckplah

sempat bergambar salah seorg pelumba

antara gelagat penyokong

snickers kechentaan aku dirasmikan di sepang circuit F1

ms ni dah fenat jalan2..feluh ketiak

teka sapa pya moto GP ni...

kwn2 department od

kekasih golap no. 2 aku...schu..schu..schumacher

jgn x caya...kete F1 kt blkg aku tu PETRONAS..mmg kuat gilakkk..

ok ready to go..

kt sini lah kami duduk..ada bumbung..so xdelah panas sgt..lgpun angin kuat..mmg rmi gilakkk..od ngan kwn2 beliau

pandangan dr atas bukit..rmi yg bw tikar besar..ada yg tido berpiknik bagai
cehhh kata no food allowed..tengkorakkkkkk

rmi yg turun bukit nk amek gambar dr dekat ms race start..od pn turun gak..dia kata rs nak pecah gegendang tinge dgor bunyi enjin..hehehe

lastly redbull menang..mmg kuat gilakkk kete depa....banding ngan keta yg last2 tu rs nak terkentut dgr enjin depa tu..hahahaha...

nota bijik: mmg enjoy lah layan F1 ni..hope nxt year ada sponsor lg la insyallahhhh

Jumaat, 9 April 2010

tadaaa..my pezen

7:38 PTG 13
tadaaa..my pezen
ni 2 ketul pezen ni od adiahkan kt aku...sgt ronok bkn kepalang..smpi jd meren sekejap w/pun pezen ni x sebape x senilai emas...tp aku cukup soka ati...kahkahkahhh

nk dipendek kan cite...aku mula2 x suspek ape pun dr od..aku tau beliau pun tgh kering..tp 2 3 hari tu aku tgk beliau semcm..x abis2 dok tya aku..nk ape..nk ni ke..nk tu ke..aku jwb xpyh la..dah xde duit..buat cam xde..xyah nak beli tu ni...hehehe aku pun ms tu mmg tingtong jerk..then satu ari tu...dia ajak kami g nite market kat b. feringgi..dia kata beli la pape..aku pn kata...betul ke..kalo gitu aku nk beg LV...hehehe grade AAA tau..kehkehkehhhh...

then nk balik
od: sarung la tgk..ok x
aku: sarung mende..takan beg ni nak sarung dlm kete kot..gilakkkk
od: laaa x pasan lg ke...
aku: pasan ape...
od: laaa cer tgk lelok...

aku pun kelebek la dlm kete tu...pttlah aku x npk..sbb beg tu terlindung ngan car seat arwen...

ms aku jpe beg puma tu..mmg nak pitam...sbb aku xmo od buang duit beli mahal2..sbb aku sure teringat kat anak2 aku...sllu aku kata..xyah lah beli..baik beli susu arwen danish...hehehe

aku pn membebel la kat od...yelahkan aku x suspek pun dia nk beli kasut tu...tu kasut kechentaan aku mula2 aku npk kasut tu ms bonus aku dpt hjg thn lepas...aku x jd beli sbb duit tu aku buat simpanan ASB aku

aku pn penah try kasut tu b4 ni..so od pun taulah size aku...so easy for him nak belikan tuk aku surprise la..mmg surprise gilerrrr....

beg LV dh lama ngidam..tetiba aku soka sgt beg LV..rs nak wat koleksi lak hehehe...cokia pn cokia lah...

snickers kechentaan aku..aku sayang sgt snickers ni....ms dulu aku nk beli mmg berbelah ati aku...nak beli ke nak simpan duit ke nak beli tuk anak2 ke...last2 od belikan kat aku...dia kata..ni tuk awak..sian kat awak asyik beli tuk anak2..awak lgsg xde pape....:)

nota bijik: benonye od dpt bonus + increment + naik pangkat
alhamdulilah

Selasa, 6 April 2010

hEpi BesDay To Me

12:00 PG 11
hEpi BesDay To Me
HEPI BESDAY TO ME..hepi besday to me...hepi besday to el tingtong
hepi besday to me...2/4 ritu besday od...ari ni 6/4 besday aku plak
molek sgt lah tu..celebrate sekali
jimat kos..kahkahkahhhhh

alhamdulilah syukur pdNYA hgga hari ini aku dpt lg hidup di dunia ini menikmati segala kebahagiaan yg kukecapi bersama org2 yg tersayang...smoga aku lebih bahagia dan melalui kehidupan aku dgn lebih baik..smoga aku sihat tubuh badan..pjg umur dan dmurahkan rezeki...smoga kehidupan aku jg diberkati olehNYA...amin...aku juga doakan diriku kuat dah tabah menghadapi hari2 esok...smoga aku juga dpt membesar anak2 aku yg aku sgt sayang....semoga aku dpt bby lg..aummmm (insyallah)...

ni aku tempek pic2 yg lepas..pic besday thn ni lum tempek lg...ni autopublish ok...aku coti rini

ni kek aku wat sndiri ok...buat kek besday tuk diri sndiri...igt lg..aku g supermarket then tepon kwn aku si her tya ape nak beli tuk bahan toping kek kat atas tu..

besday girl..kahhhhhhhhh ms ni aku slim la...huhu

kek oren aku kahkahkahhhhh