11/01/2009 - 12/01/2009 - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 26 November 2009

apaKAHHHHH [ketupat n rendang]

8:45 PTG 12
apaKAHHHHH [ketupat n rendang]
dlm kol 415..aku kt ofis..tiba2 laki kol suh balik awal nk beli ayam..x cukup mil aku kata...so aku pun ape lg..mtk izin..then terus blik umah...amek ape yg ptt terus g tesco...rmi plak org beratur bli ayam...dh beli ayam...tugasan aku terusnye adalah msk rendang laa..dh ketupat smlm dh buat kan...so mandi2 segala..ape lg...kupas2 bwg segala..blend..terus msk semur msuk ayam 3 ekor beb..hiksss...cm ni lah aku tiap raya sejak kawin dok umah mil ni..raya aku lah sebok...pas msk...jgn harap aku nak tulun dh..lantak..aku dah berkorban hehehehe...kira aku dh jalan tggjwb aku kan betul x...
sng je msk rendang...campak semua...tgu kering jerk...

aku yg gigih..abaikan tuala kat atas pala tu...rmbot basah..nti kena asap rendang..mau meroyan laki aku hidu...hikssss

rendang ayam

rendang ayam ngan dlm periuk tu ketupat tgh kukus

sian ini mek sorg2 je kt dapur..abaikan dapur ku yg agak rabak..besalah org rajin msk kan..
kahhhhhhhhhhhhhhh

rendang ayam yg dh nk kering..kat kpg aku..sllu msk keringgg..tpi mil aku suh
msk basah2 sbb nk ada kuah...suke ati lah makkk

yesss faveretku..ketupat palas kacang beb..

dah msk haruslah makan kan..aku org 1st...x thn beb

kahhhh
pic ni ada kesah...
tuk KAK NITA KU SAYANG YG KIYUT DI SANA
khas tuk mu ok
ku mkn on behalf ye sayangggg
nape pki spek itam
sbb kak nita sakit mata..
merah mata..so ala2 dia la ni...kahhh
berdekah3
jgn marah i ye sayang....i tau u seksa tgk i...xpelah
sbb i sayang u..i makan tuk u ok sayang
igt daku dlm matamu sayang
muahahahahaha gelak goling2










esok raya..kahhh

12:17 PTG 17
esok raya..kahhh
balik dr keje...tup2 aku npk mil aku ngan kak ipar tgh sebok ngayam ketupat palas...walaweiiii aku ape lg..terus tuko suar..x tuko baju..terus tengek terus mtk mil tunjuk ajarku sifu..hikssss...b4 ni aku dh penah torai..tp x jd..jd ketupat jantan..kahhhhh...then lupa la nak wat cm mn..sbb ritu rmi sgt murid2 haaa..so kali ni dptlah aku blaja so leh la aku buat nti kot2 dah ada anak cucu ke..kahhhh...alhamdulilah aku dh katam..hiksss...sng atiku...kalo x ntah cm mn kalo mil xde...aku x tau nak wat cm mn....
sbb aku mmg antu ketupat...
arwen yg nyebok..nyebok mkn pulut xbape msk tu...mmpos la mlm ni ko x tido sakit pwot adek woiiii...

betul ke ni mak...haa betul la tu...yep yep horayyyyy...leh la nti wat sndiri

ishhh budak pink ni sebok lg...skit2 dia pi ngap pulut tu..kahhh

alamakkk..

budak ni lg..kahhhhhhhhh
oklah..aku nk ucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA PD SMUR KWN2 BLOG
IGT..MKN2 TU IGT DAKU DLM RENDANGMU..hiksss
ati2 di jln raya ok






dia dh dtg!!!

3:17 PG 15
dia dh dtg!!!
kuar je iklan beger ni trs ajak en. somi g terjah mcd...sllu kuar time rye cino kan..ahakzzz

danish yg ronta2 nak dok dlm bbseat..ngade2..sib bek la kusi tu besor leh la tangkap muat..

yess...dpt gak mkn..beger prosperity..onion ring dapppppp..naget n kentang tuk bebudak tu

tgk branch jugak..kdg2 beger ni x sedap...syukur la branch mcd kami terjah tu
beger dia sedap...pedas tu yg aku suke
tp skrg beger prosperity ni makin lm makin kocik..dulu igt x
besar gabak kan...

ini budak aku igt dia mkn..ghupenye dia main campak2 kat bwh...
pyalah byk...adek niiiii...

aummmm

aummmmmmmmmmmmmm besar PYAAAAAAAAAAA..
kahhhhh berdekah3


nota bijik: nk mkn kepci x dpt2 lg ni..














Selasa, 24 November 2009

dpt dah...

8:46 PTG 18
dpt dah...
ok ok ok....dah dah dah..alih2 pic j*** je kan...sian korg...aku tlh cemari mata2 korg ngan pic2 yg x senonong tu kan...ampunnn...sure korg fenat kan...kahhhhhhh....so meh layan stori ape yg aku dpt last wek..

aku rs ada yg dh tau..ni kali ke2 aku jd pemenang TOP KOMENTAR SHIELA...alhamdulilah x sia2 aku mengomen blog dak shi3la ni...benonye mmg xmo pun bersaing...nk bg can kat org len..tpi akibat aku terpengaruh ngan adiah nye yg best...aku pn ape lg...terusan mengomen x hengat...kahhhhh smpi satu tahap tu kan aku leh tgu smpi tgh mlm..kot2 budak tu leh potong aku...(jeling kat zuraiwan)...tepat jam 00.00 on 01/11/09 aku pun syukurrr sgt2..hahahaha muahahahahaha..giler x aku...giler kan...ade ke org buat cm ni...aku la kot..berdekah3...jom tgk ape yg aku dpttttttttttttt......


abg pos kasi sms...call me back frm pos laju...

kad thank you...you're welcome..hiksss

kali ke2 top komentar


huhuhu jam tangan beb..hikss tu psl aku komen x hengat...mmg aku kempunan jam..jam hantaran ritu dah ilang..sayang sgt jam tu...so dpt jam ni mmg suke suke sukeeee nak2 plak gelang kaler itam huhuhu

itam pujaanku...

cun x..ngeeeeeeeeeee

tgk..leh jd gelang..dulu aku ada gelang cam ni...tp dh putus
THANKS SO MUCH DEAR SHIELA...








jom mandi ngan i sayang....

2:58 PTG 21
jom mandi ngan i sayang....
kahhhhhhhhh berdekah3
aku x larat nk gelak kat ofis ni


nota bijik: aku ni x leh lari dr pic jubo lah..aku pun felik..tp jubo pakcik kt atas ni
lentik sggh..ko mkn jamu pe pakcik..jeles i taw...muahahahaha
tu tgh peknen 12 bln..adoyaiii

pd moderator blog..jgn banned blog aku...kahhhhh

Selasa, 17 November 2009

JOM SERBU PAWAGAM

12:30 PTG 25
JOM SERBU PAWAGAM
ni de..MOVIE AKAN DTG PD ARI RYE AJI..

JGN IKUT BELAKANG

jom serboooo...auwwww bebeh...

kahhhh berdekah3

sape pya uncle ni..angkat JUBO






nota bijik: asal eh sejak 2menjak ni aku asyik tempek pic JUBO je
apaKAHHHHHHH





Isnin, 16 November 2009

ape aku wat ari ni

2:49 PTG 13
ape aku wat ari ni
nilah ms mggu aku kalo hubyku keje...melayan anak2 aku ...danish mcm besa kalo aku nak tenet aku bg dia tgk transformers..mmg sllu danish akan mtk..mama..bot..abah bot...tiap2 hari nak bot bot bot..suke sgt dia layan..ntah bape kali dia tgk pun aku x tau..aku pun layan jugak..sbb aku ni fanatik giler ngan transformers..lg2 kekasih atiku ada..OPTIMUS PRIME..hiksss...
ms kuar movie tu aku mmg dah TERUJA sgt2...smpi aku leh ngis tau..ye aku yg rock ni ngis tgk kekasih aku mati kena bunuh ngan decepticon..kahhhhh gilooo
pas aku dh msk tghari...msk simple je tuk kami 3 branak..telur msk lemak cili api, ikan grg ngan telur goreng ubi hehehe...cuaca lak mendung2..perghhhh

Prime tgh lawan ngan musuh ...2 lwn 1 beb...mula2 tu prime menang..ntah cm mn...dia mati jugak...aku dh emo ms ni..w/pun dah puluh ribu kali aku tgk..kahhh

mmg BEST gile tgk prime bunuh decepticon terkoyak kau


prime kena bunuh...huhuhu sedih lor

danish..mama bot ati..bot ati...robot mati..kahhhh

ma ma..jom arrr gok bot..bot
mmg layan sgh cite ni...aku pun sng ati nak tenet...
org ni klako..robo warrior la kunun..hiksss

si kentut tua..kahhh lawak robot tua ni

tgh dok tenet tu..dgr budak ngis..ya allah arwen terpelosok bwh meja..x leh nk bgn..kahhhh
ko wat pe tu dek oiii

smbil tenet..mata dok tgk transformers...PRIME bersatu ngan robot tua si kentut tu..
mmg DASAT robot baru PRIME..mmg GILER PYA AKU SUKE

YES DAH KUAT...idup balik

nak dek ko men toy ni puas2..mama nak donlod lagu..

search lagu n donlod lagu..lagu huby aku pun tgh donlod jugak x abis2..ari2 ada je dia donlod

auuuuu PRIME ku..u look sexy ..geram aku

3 of us...aikkk otomen kau landing depan kami..aku x pasan lak..kahhhh

tiba2 ujan plak..syok giler..sejuk jer..ni yg buat mata aku nek ngantuk

air tojun dr bumbung umah mil aku..hikss..mil aku xde..g umah bapak dia..
so heaven la skit umah xde org..kalo x...kecoh aje
nota bijik: kalo ada laki aku syok lah...hehehe tmbh2 ujan..lg ler...
oklah anak2 aku dah tido..aku nak join sekali...
sok kite jupe eh...jgn nakal2 tau
hahaharunsalimbachik


















Khamis, 12 November 2009

npk x...ish2 kena g cek ni...

6:07 PG 28
npk x...ish2 kena g cek ni...
Korg tgk pic kt bwh ni

korg npk x pompuan yg kt belakang tu?





npk x JUBO de???

apa!!!!!x npk????tgk dlm2 ok





kalo korg NAMPAK...korg kena pi jpe PAKAR OPTOMETRIST..pesal lak?????






Sbb ape yg korg npk tu...itu adalah BAHU KWN DE YG SDG SNAP FOTO TU...
betul x!!!!!!kahhhhhhhhhh berdekah2

aku mati2 igt jubo kwn die..lawa plak jubo haa..cute je..kahhhhhhhhhhhh




kahhhhhhhhhhh berdekah2...cam jubo jerk 1st time aku tgk
last2 a'ah lah shoulder la beb..hikssss
Slide 2





Rabu, 11 November 2009

Surat emergency leave

9:53 PG 18
Surat emergency leave
"Boss,sayer nak mintak emergency leave boss,betul boss,saya serious
nih,saya tak tipu,
terpaksa ambik emergency leave nih....Gambarnya pun
saya han
tar sekali nih boss...tolonglah boss,betul boss,saya tak tipu
...... sungguh....... Tengoklah gambar nih bosss
..."


















kahhhhh berdekah3

Isnin, 2 November 2009

Wiken Kami

9:45 PG 26
Wiken Kami
1nov smlm sepupu belah hubyku kawen..tup2 adek ipo aku kt kl tu pn blik sama...pg2 mil ngan bil dah terjah g ikut sepupu g akad nikah..aku ngan the geng (laki n anak2) still lepak kt umah lg...tiba2 aku lak tensen sbb arwen asik nk menengek je kt aku..tido lak jap sgt..adoii..hehehe..abis2 aku pun tgu ape lg terus siap2 nk pi mkn kenduri...
paksu (bil aku) wif arwen n danish)



ini budak sgt comot..berfeluh pns taw ritu

laki sape lah ni eh..

bini sape lah ni eh

ni pengantinyer...very the sepadan comel jerk depa ni..
******************************************************************************

ms kami nak otw balik umah..tiba2..bil aku nak banjer kami smur...so aku yg tingtong2 kefenatan tiba2...JOMMMM..kahhh org nk banjer kan..ape tgu lg..so kami trs g Qbay...katanye nk banjer kenny rogers lah..nandolah...pizzahut lahhh..mcm2 dlm palahotak kami...
kami pn pilih kenny rogers..nak distori morikan...tgh kami dok lepak2 tu bleh lah bil kata...alahhh kenny rogers je ke...ape kelas...so hubyku terasa tercabar je kan..ape tgu lg...kita pi tarbus la....hahahaha...aku dgrnyer tarbus..alangkah gumbira..mmg nak sgt pi sn...tak pulak nak pi tu org nak banjer...so kami pun cancellah kenny tu ngan selamba badak..kahhhh
kami balik umah dulu..mandi2..solat2...relax2..
jam 6 ptg tu bru kami bertolak....
aku mmg dah ajak hubyku..one day nk pi tarbus..1st in Penang baru 5 bln bkk...ms tarbus tu bkk..aku dah xcited sgt..sbb teruja dulu mmber aku si ila tu penang buat n3 tarbus ..so aku tingin nak pi..nak2 ada org nak banjer kan...
we @ tarbus B. Feringgi
cm x caya jer kami skrg kt dlm TarBus..hiksss deco sgt cantek...

sil + mil n wif our anak buah

x sllu kami kuar rmi2..ni pun epi sgt

puan pya blog...sure nteprem ok

our BIG BIG Sponsor that day...
bil wif his gf..

pe kes danish tu

ni bru suku kaum kerabat...

kita bergmbr dulu ok

we in black...

ni pembuka selera kami...roti nak wif ape2 aje lah..aku x tau mende lah tu...

mil aku order tea...comel jerk gelas n teko tarbus tu...aku igt nk curik..kahhh
laki aku suh gesel2 teko tu..mn lah tau kot kuar jiny..hiksss

arwen yg hepi...

pening gak nak order..sib bek ada boss tarbus tu yg rekomen mkn

nasi briyani kambing biri2 ok..hehehe xde bau pya
drink ku...jambu batu + durian belanda..
wow mmg marveles ok...

chicken grille

aku x igt nm menu dia..tp sdpp

of kos our pic together gather ok..hikss

thanks to boss of tarbus..take our pic..hehehe

bar

muka puas ati..kahhhh
bajet dh lari kahhhhhhhh

mil + sil
(mil kata...dok berangin jer mnm tea tarbus kahhh)
outside of tarbus...

me me me me me me..hiksss peace no war yo!!!

npk x topi tarbus kat atas tu..kahhh
nota bijik: thx to bil banjer kami smur...nxt time banjer lg ok..jgn malu pd kami yg mmg x tau malu...kahhhh

so ape lg geng..pi lah terjah tarbus b.feringi..menu2 pun sedap ok..hiksss