10/01/2009 - 11/01/2009 - LIFESTYLE BLOGGER

Sabtu, 31 Oktober 2009

hehehehehe

12:51 PTG 17
hehehehehe
kahhhhhhhhh gmbr budak2 ni sempat aku snap ritu..kebetulan sama lak style deme ni tido...
budak2 letih sgt...danish tu kalo satu hari x tido (jarang tido siang) cm tu lah..pas mgrib sure dah fengsan...adek dia plak...pas mghrib pun fengsan gak...tpi kejap jerk..ntah cm mn ritu aku bg susu kat arwen...npk sgt dia nk tido dah..yg danish pun mtk ..mama nk chuchu..last2 dok layan susu..dua2 pun lena...kahhhh

aku kan..kalo dua2 budak ni tido..rs aman jerk..boleh lah aku wat keje ke..tgk astro ke..layan tenet ke..wat keje pompuan ke hehehehe..ape2 lah yg ptt..paling tidak pun..aku pn fengsan sekali ngan depa..hehehe...letih woooo..ni bru 2 anak..kalo 10 cm mn lah kan..(wow 10 tu giler babas kahhhhhhhhhhhh
kalo abah depa cuti or keje pagi..sng skit aku..kalo keje mlm..perghhhh
sakit sendi2 urat2 kentut..urat2 pundi..urat2 jubo..segala mak bapak urat tau..
hahahahasnah...

sekian terima kasih

nota bijik: jgn tya aku..aku tido cm mn ok...

Rabu, 28 Oktober 2009

dRunK FinaList 2008

3:31 PTG 11
dRunK FinaList 2008
8th place

7th place

6th place

5th place

4th place

3rd place

2nd place

and 1st goes to

*

*

*

*

*

*

*

*


eeeeeeeeeeeeeee yek cuk bak kata danish.....kahhhhhhh


nota bijik: to LOL...ko tak komen aku sunat ang 300x kahhhhh
aku dah laju2 update ni haa berdekah3
sila rogol smpi lebam..bkn rogol aku..rogol blog aku..
kahhhhhhh

KISAH BENAR [P.RAMLEE]

2:58 PTG 14
KISAH BENAR [P.RAMLEE]
Cerita sebenar P.Ramlee( KISAH BENAR) Dia seorang pelakon, penyanyi, komposer, pengarah, pelawak, penulis skrip,
etc. Dia seorang Seniman Agung yang terkenal.
Semua orang tahu itu.


Tapi tahukah anda P Ramlee adalah anak ke-16 daripada 26 adik-beradik? Tiga daripadanya adalah artis.


Inilah hasil kajian sepuluh tahun yang dijalankan oleh seorang pakar
sejarah.



Berikut adalah nama adik-beradiknya:

A Ramlee, B Ramlee, C Ramlee, D Ramlee, E Ramlee , F Ramlee, G Ramlee, H Ramlee, I Ramlee, J Ramlee, K Ramlee, L Ramlee, M Ramlee, N Ramlee , O Ramlee, P Ramlee, Q Ramlee, R Ramlee, S Ramlee, T Ramlee, U Ramlee, V Ramlee, W Ramlee, X Ramlee, Y Ramlee, dan Z Ramlee.


Yang sempat rakam album dan jadi artis adalah:

A Ramlee, L Ramlee, M Ramlee dan P Ramlee.


Beliau juga ada 3 saudara pupu di mana dua daripada mereka
bergiat dalam bidang music iaitu Ramli M.S dan Ramli Sarip.

Manakala seorang lagi terlibat dalam bidang perniagaan.. .
iaitu Ramli Burger.

Sekian terima kasih.

Maklum kpd semua eekk...


kahhhhhhhhhhh berdekah300x

lepak2 jer

1:25 PTG 9
lepak2 jer
isnin lepas igtkan ada org nk banjer kami mkn...tgu pya tgu..tak ada papepun..(jeling kat zura..ahakzzz) tgu xde respon ..tgk2 ujan so anak2 dah pengsan..laki pun pengsan jugak...tgk smur pengsan..aku pun tumpang pengsan gak...dkt2 kol 6 baru bgn..so just pi lepak kat qbay jerk ..saje bw budak2 ni...

camera aku x mhl cm camera gie tu..leh snap kapal tobang dr jrk dkt..ni pun oklah kan..kahhh

we are the world..pe kes

danish tgh mkn bebola ayam smbil tgk burung...

teropong mama tgh wat pe tu eh

beloved hubby n doter

cam besa...sian arwen sure dia nganga jerk tgk parents dia cam gitu kahhhh
oh yer...ni danish yg snap gmbo kami...pndi kan

lg sekali gud job danish...kahhh

peace no war yg x jdik...kahhh
baju ngan suar tu danish yg pilih...tau2 kami nk kuar..dia dh siap2 dah pki

danish pya peace ada 5 jari..kahhhh










wanginyerrrr...

1:20 PTG 3
wanginyerrrr...

anak kena buli..maknyer dpt adiah...kelasss gitu..kahhhhh
ni lah adiah yg aku dpt "MANGSA BULI CONTEST" ritu..
perfume ANNA SUI...
pasni rancaklah aku rogol rogolan kahhhhhhh
thx mommy qastalani...
nti daku join lg kontes mu ok

Jumaat, 23 Oktober 2009

danish menang!!!!

6:00 PG 21
danish menang!!!!
korg..igt x kontes ni..aku adalah 2 pemenang tersebut..kahhhhh sgt epi taw...oleh itu

syukur pd Allah kerna aku berjaya mnjdi pemenang kontest ni..terima kasih mak ayah..abg adek..suami tercinta..anak2 yg tersayang..mil..tak ketinggalan jugak pd kwn2 yg sentiasa support aku dr belakang..terima kasih jugak pd kwn2 blogger aku..tak kira di mana..juga sedara mara yg jauh dekat...sob3

kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh terlebih sudah aku...cam dpt AWARD dr EMMY lak..kahhhhhhhhh...

rilex2...kahkahkahkah aku mmg cam ni..gilak2..korg jgnlah segan2 nak kutuk aku..berdekah3
saje2 sukeria bersamamu..hiksss

ni lah gmbr 2 pemenang tu..kahhh

alhamdulilah menang cara baik (jeling zuraiwan ngan fazilzura)
kahhhhhhhhhhhh berdekah3


thx mommy qastalani dan para juri yg pilih kami...
sayang kamoo..kahh (dan2 sayang eh) hikssss



Khamis, 22 Oktober 2009

kesah2

3:08 PTG 11
kesah2

Kesah 1

smlm kami lepak2 kat hall...aku, laki aku, anak2 buah (aiman, mamat) mil aku n anak2 aku. aku suke sakat si aiman ni...jenis lurus bendul very the big size even bru Std 5 tgk cam bapak org anak 5 kahhhhh

aku : aiman kat skul sllu dpt no. bape
aiman : kurang 10
aku : subject pe yg lemah
aiman: ermmm...smbil tgk siling
aku: terus jwb jasmani eh smbil gelak3
aiman: gelak kure2..smbil fikir lg ape subjek yg lemah..kahh
laki aku: hang mn leh jasmani..angkat bdn pun x larat
aiman : bleh la..men badminton
laki aku : men badminton kahkahkahkah...hang mn leh men badminton..nak lompat nak smash..nak balas...

laki aku ngan aku time ni dah kuar dr tajuk..mulalah meren merapu

aiman : bleh pe balas2...
laki aku : hang balas ngan sapa (kahhhh)
aiman: ngan kawan lah (dah emo ngis2 dah sbb kami dok gelak kat dia)
aku : kawan hang tu pompuan ke laki2 kahhhhhhhh
aiman: laki2 laaaaaaaaaaaaaaaaa jwb ngan marah..hiksss

kami smur pakat gelak goling2 dah hiks..aiman lak mengamok sbb dia x tau pape2..dia pi tumbuk laki aku marah sgt2..kahhhhh

Kesah 2

ritu pi risik2 tuk adek ipo aku. makcik ni (mak dak pompuan tu) adalah tegur aku..gini

makcik tu : cam penah tgk..nama ape
aku : elly..penah tgk???..kat lam tv kan kan kan
makcik tu : gelak2..

Kesah 3

td lunch bos banjer kami smur staff kat palace of india qbay.

bos : in our culture...youngest get serve 1st
kami smur : anguk jerk
makyah 1 : ooo so we serve u 1st la mr.ganesan
aku : ek eleh tengkorak ko..ko x fhm ke...yg muda kena serve dulu br yg tua..(dlm ati aku)
bos : no no no...kena translate pulak..yg muda kena serve dulu..baru yg tua
lelain : ooooooooooooo
bos : so elly 1st..
aku : haaaaaaaaaaa...me..not me lah... aileng..she the youngest one
aileng : no lah..u la (moncong kat aku)
aku : no lah u lah (aku tau dia muda dr aku)
aileng : haiya u youngest in the office ma
aku : aku pun mls dah..perut dah mix dangdut...aku pun dun minelah...can also..heheheh depa dok gelak2 dah tgk aku cam katun..hikss
makyah 1 ni pun serve lah aku..akulah mkn dulu baru depa mkn....kahhhhhhhhhhhh syok kan
kalo ada org kata kita ni muda dari depa...hikssssssssss

bos : elly need anything
aku: haa psl aku lak...tya lah yg lain..aku pun ok ok need to add some ciken..some roti nan..some tu some ni..hiksss
bos : ok ok waiter

korg bos kan asyik tya aku jer nk mkn ape lg..leh order..yg felik xmo tya yg staff len..berdekah3
satu lg..semua mknan letak kat aku..pape pun bg kat aku..giler ke aku nk perabis smur..tau lah aku ni kuat mkn..coiii

bos : so elly need aiskrim (tya aku ms dah abis mkn segala)
aku: tya aku lg..adoii...aku pun ok boss ...ok jugak
bos : waiter..
aku : syok nyer cam aku lak princess dier..hiksss

nota bijik: shorgaaaaaaaaaa..kalo org kata kita yg paling muda..kahhhhhhhh



Selasa, 20 Oktober 2009

cuti depavali ko wat pe..

11:38 PG 23
cuti depavali ko wat pe..
korg coti depavali g mn..aku x g mn2 pun...jln2 cari mkn...mkn pree..kahhh...sabtu lepas kwn huby mai...aku benonye xmo pi ikut sekali..arwen x bape nk ok..tpi pegi jugak lew..sbb dh msok kete pung..kahhhh..so depa ajak mkn kat satu gerai kat relau ni..menu indon smur...

bakso tenis...cam kentut jerk taw...meatball ngan tauhu jerk..igtkan ada meehun ke ape ke..coiii

upsss peace yo!!!

danish skrg dh pndi snap gmbr taw..mn2 aku snap dia pun nk gak...tu dia tgh nak camera la tu

niza...kek cwn besar ko ni mmg mantop..sedap nk mmpos..very the coklat bykkkkkk..aku suke..x abis2 molot dok mkn taw..kahhh

mcm2 ada...ikut hati mmg aku bulun abis sate ni...dek kebaikan ati perot kami anak banak..kami tggl lah skit tuk org blkg same...kahhhhhhh

ni cermin mmg adore..nti ada umah nak jugak buat cam umah niza ni..kahh kat IKEA ke ko beli niza...

pas mkn..lepaking dulu ok
umah niza yg simple dimple pimple mmg i likeeeee

skrg ni danish pndi dah nak pose...dulu ssh...

g mn2 susah ati aku bw depa ni...semua nak pgg..abis smur brg2 kat tv tu aku suh niza g letak tmpt len..kalo x..hancur...smlm dah pecah frame gmbr haaa danish bg pecah...nti aku gnti balik eh niza..sori sgt2

tgklah muke noti ...geram betul

pas g umah niza sggh kat tpi tebing leh npk view laut...
bapak ngan anak...mmg sempoiii..ngeh3
i jump u jump..palahotak kahhhhh

backside my heroes...ngeh2

taraaaaaaaa mak budak yg hover...danish nk ikut aku wat cam aku wat tu..tp sipi2 jerk...ngeh3
kahhh sure ada gimik peace yo!!wow tiak msm..satu hari sontok kuar..kahhh

ok gak eh body aku dr tepi...hiksssss

4 of us...

budak ni xmo balik...nak dok situ...

view laut melaka kot..kahhh fail aku

jom balik..dah penat..melengeh satu bdn..dr pg smpi petang kuar x hengat

pe kes ni..besalah minah ni...meren merapu

mmg ikut muke abah dia la arwen ni..hehehe

nota bijik: thx niza jemput aku beraya umah ko...nti2 jgn dtg umah aku eh
kahhhhhhhh..sori to zura..i tgu u..tp u lmbt..i pegi dulu..kahhhhh














Jumaat, 16 Oktober 2009

kan dh kena...

4:53 PTG 17
kan dh kena...



kahhhhhhhhhhhhh berdekah3..aku ni kalo dpt bc cite kartun yg klako nk mpos sure gelak berdekah3 tau..smpi smur org terkujat tgk...ngeh3

Rabu, 14 Oktober 2009

si kecik mama..

11:04 PTG 13
si kecik mama..


haiiii rs kejap je ms berlalu kan..rs kejap jek anak dara aku sorg ni dh besar pung...rs bru je aku banak..kahhh..mcm x banak pun ada..ngeh3...saje lah nk cite psl anak dara aku sorg ni...
skrg arwen dah 9 bln 15 hari...lg 2 bln genaplah arwen setahun...ada yg kata arwen dah setahun..blom ye...dia lahir 1/1/09 ok..hehehe x smpt kuar midnite

ape yg arwen dh pndi ye...

1) pndi merangkak n duduk
2) pndi memanjat
3) pndi selongkar
4) menapak 2 3 tapak
5) suke men ngan abg die
6) suke mkn ape yg org mkn
7) nak berkepit ngan mama..abah xmo..smpi suh dok ngan abah jap..mama nk berak pun ngis2 dh..kahhhh
8) sng tido...g mn2 x meragam..tido lasak..smpi kaki semua letak atas perot mama..kahhh
9) suke men...org suh tido nak men lg..lantak...men sorg2..last2 tergolek tido sndiri..
10) x penah bgn lewat..kol 8 lebih sure dah celik..nyamfah..kahhh
11) suke mkn benda2 kecik..skit2 msok molot..ritu paper dia mkn..kahhh bahaya tol
12) x suke sgt tgk tv..dulu abg dia suke tgk...
13) gg bwh mcm nak tumbuh dh..alhamdulilah
14) berat x balance ngan tggi..arwen kategori tggi orgnye..hahahaha
15) akan diberitahu kelak..berdekah3

nota bijik: target anak 4 org..2011 ngan 2013 kahhhhh...kayuh pelan2 insyallah