09/01/2009 - 10/01/2009 - LIFESTYLE BLOGGER

Selasa, 29 September 2009

Aidilfitri 2009

5:43 PTG 16
Aidilfitri 2009
aidilfitri thn ni..kami sekorga sederhana jerk...tp tuk anak2 diharuskan sakan beraya taw..kahh
thn ni jugak aku x buat kuih segala...mogok n coti2..kahhhh x larat aku ngan budak2 ni lg..kahhh..cm thn2 lepas sure lupe nak bergmbor ramai2..ape yg aku igt ntah...felikkk tol...ypas solat raye terus smur serbooo mkn...kehkehkeh..deme2 pun x beria pun nak bergambor...nyamfahhhh :)
yg best anak2 dpt duit raya...byk pulak thn ni...(mama dia x tau malu smur umah dia nak terjah..bkn pe..yg penting anak2 dpt duit raye...berdekah3)
smpi paksa g raye umah member2 huby aku...kahhhhhh (teroknye pagai)
lg gempak...umah jiran2 blkg tepi tgh x pi pun...hahahahasnah

heroku

aku suker pic ni...abg + adek...comelnyer kamooooo

arwen + danish

emmmmmmhhhhh...cayang adek

heroinku

berempat kami..skit sgt la..harus kerja kuat lg ni..kahhh

anak dara wif abah

ngeeeeee

danish wif abah (last minute beli baju depa ni)

mmmmuahhh alamakkk muncung pendek...x smpi lak..kahhhh





ku gersang...kau dtg...puasssssss!!!!!

12:10 PTG 16
ku gersang...kau dtg...puasssssss!!!!!
kahhhhhhhhh tajuk n3 sgt lucah gitu...

yessssss!!!!!!JCO really in PENANG....biar betikkkkkk....mmg betik pun....kahhhhh at last kau dtg jugak kat penang JCO..taw2 jer aku dlm kegersangan...pndi lak tu ko g landing kat Qbay...kt sgt ngan umah aku...mmg dah lm aku kepingin nk mkn JCO..ritu trn KL x sempat terjah...then
ms g sopin raya...terbeliak bijik matoooo tgk ada tulis bsar pye..JCO finally is here!!!!wahhhhhhhhh rs nak goling2 kat Qbay tu taw..mmg mabelesssss superbbbbbbb...compare ngan BIG APPLE...aku suke JCO lg..sbb donut die lembut banget...kalo simpan dlm esbok..still lembut taw...kahhhhhhhhhhhh

cam x caye je taw...(JCO kat Qbay ground flr..btl2 depan jln utama tu)

finally.... i got it

mmg xcited banget

hubyku suh beli...1/2 dozen..cait tait idung x bape nak masin..aku beli sedozen..haa puas mkn taw (ape!!!!!gemsss nti...fedulikkkkkkk) kahhhhh

stim gilakkkkkkk kahhhhhh
(abaikan lobang idung aku yg mmg besor pyeee)
hahahahahaha

danish oso likeeee

nota bijik: petang tu b4 nak g bli JCO..hubyku tepon ne no ne no

huby: elo...jco jco jco
aku: ok ok ok
huby: msok
aku: dah
huby: i love u (smbil gelak babun)
aku: love u 2 (smbil gelak kingkong)

kahhhhhh jrg2 sekali huby ku nk kata ILU taw
sllu kami melucah tak hengat...caittt
kalo nak ape2 tu sure ckp elok2 ...gatai jubo kan
harharharunsalimbachik




Isnin, 28 September 2009

dah dapat!!!!!

5:32 PTG 12
dah dapat!!!!!
kahhhhh....sib bek ko shi3la..hbag ni aku dpt sok petang nak raye taw...posmen tu kol aku..ms tu aku kat jusco..sebok dok sopin baju laki aku..dia jenuh cr umah aku x dpt..alamat betol...asal posmen tu kata x betul...mmg rabun kot posmen ni...posmen ni pun satu..byk ckp lak...tya mcm2..aku dah lah tgh sebok sopin..aku suh la dia cepat skit...aku sebok..bleh dia kata...sabar cik sabarrrr...ni nk raye ni..kang saya x bg kang brg ni..kahhhh sabo jer lah....

pape pun thanks a lot dear for the hbag...aku mmg kepingin sgt hbag..lama beno x beli pung...hehehe boleh la aku beraya hbag baru...
ngam2 dpt time sok nk raya taw...kahhhh

adiah top komentar

nota bijik: shi3la ada lg ke contest tu...so bln depan kalo ada lg contest aku nakkkk kahhhh


Sabtu, 26 September 2009

SeLaMaT HaRi RaYa & MaaF ZaHiR BaTin

11:49 PTG 28
SeLaMaT HaRi RaYa & MaaF ZaHiR BaTin

sila tgk bwh tuk N3 terbaru ok

kami skeluarga nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA pd smur..dan juga maaf zahir batin...mkn ketupat rendang tu igtlah kami di sini...semoga di AIDILFITRI ni korg smur bergumbira di samping org yg TERSAYANG...selamat bercoti2...selamat menaikan badan...kahhhh..selamat balik kpg..selamat kembali dan bekerja..ok

nota bijik: kalo dpt kad raye betul2 ni..syiokkkk aku leh gtg kat umah...
tp xpelah..dpt gtg kat blog pun syiokkkk gak kan...kahhhhh

************************************************************************************
kt bwh ni kad2 cyber dr kwn2 blogger yg ku sayang..thanks a lot yea..sayang korg smur


KoRg MmG BesT!!!!!!

nota bijik: ada sape yg aku x tempek lg..sila bitau ye


Khamis, 17 September 2009

korg yg mn satu!!!!!!

11:41 PG 11
korg yg mn satu!!!!!!
buat korg buat..aku nak tgk sorg2 ni...korg yg mn satu haaaa..cepat..bitau aku..kahhh adakah sama sejibik cam aku jugak...kahhhhh berdekah...nk tau ape result aku..jom kite tgk..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


kahhhhhhhhhhhh berdekah3 smpi lebam 5000x taw

nota bijik: kalo x npk gmbo atas tu..korg klik kt gmbo tu eh

Rabu, 16 September 2009

-kEjaDiaN SmLm-

11:24 PG 19
-kEjaDiaN SmLm-

smlm ms aku nak balik solat zohor kat umah...
aku nek moto...then smpi kat depan umah tu..angsa2 jiran sebelah aku tu dok block jalan..hantu betul
mmg sllu cam tu..kdg2 tu aku jln kaki pun sllu angsa2 tu block jln...huk

mula2 tu aku stop kejap..aku tgu lah kot2 angsa2 tu nak blah dr situ kan...
tgk2..bkn depa nak blah..depa dok sorong molot kat aku ada lah..aku ni penakut angsa benonyer...abis tu
aku U-turn balik terus ikut jln satu lg...
nak plak smlm ujan lebat..mmg lecah lah skit jln tanah kat umah tu..sekali ms nak lalu kot longkang kecik tu
ada lopak xlah besau sgt...dlm palahotak aku mmg dah aim..ni sure jatuh ni..aku gagah gak nak jalan jugak
lgpun tayar moto dh botak..kahhhh

kan dah kata..tercelepok ko haaaaa moto aku jatuh..sib bek x kena kaki aku..sib bek aku sempat elak moto jatuh sekali ngan aku
aku pun cool jer...depan aku ni betul2 umah bbsiter aku tu haaaa...tgk2 anak aku danish dah jenguk kat tingkap..mama..mama..nak ni nak ni
ko nak ape danish...tgk ni mama dah kotor kena lecah..haihhhhhhh...pas2 bbysiter aku lak tya..ok ke x...aku pun blah dr situ...tpi kedengaran dr belakang aku..umah tepi tu ada org dok ngintai..kahhhhhhhhhhhhh tu lah jiran.nape x tambus je jalan tu..kan aku dah jatuh...hehehehe

dengan cool babeh cool aku pun terus je masok dlm parking moto terus pi bilik air..terus bogel terus ...MAKKKK..OOO MAK AMEKKAN TOLE KAT DLM BILIK...kahhhhhhhhhhh berdekah3.....

yg menyayat hati..satu kpg tau aku jatuh moto...kahhhhhhhhhhhhh giler kentang pya kpg....glamer aku...

nota bijik: NTI KO ANGSA..AKU SUNAT KO 300X ...HUK

Jumaat, 11 September 2009

AL-FATIHAH TUK ARWAH ABAH AIZAH

3:42 PTG 14
AL-FATIHAH TUK ARWAH ABAH AIZAH
SAPE2 YG FOLOW BLOG AIZAH...aku dpt sms (sya) yg ABAH AIZAH BARU JE MENINGGAL DUNIA DI MELAKA..yg aku tau abah dia mmg x sihat..x sngka lak dipanggey olehNYA pd bln yg molia ni..adoii sedih aku..ngis aku haaa..PD AI..N KELUARGA..SALAM TAHZIAH ..marilah berdoa semoga roh abah ai di tempatkan bersama org2 yg beriman...AL-FATIHAH

i will think about it...

2:52 PTG 8
i will think about it...
thanks ol sbb sudi kongsi pdpt korg..love korg sgt..kahhh
ekceli aku dh tya kat boss dh smlm..so saje lak gatai jubo nk tya pdpt korg...marah x???kahhh
aku kan suke usek org...aku ni baru setahun jgung keje kat sini...(takan bran nak tya weii) tpi bak kata dak shi3la..aku kan x tau malu...kahhh ye betul mmg aku x malu

date: 10/09/09
time: around 12++
venue: ofis

aku kan xde keje..so ape lg..tgk blog korg lah..tiba2 alamakkk boss..terus tutup segala ngan tak sign off segala..kahhhh
haaa ada can la aku nk tya ni..sat lg aku x tya..smpi abis raya pun x sure dpt ke x kan..yelah mn lah tau kot2 dia lupe..caittt

terus msok bilik sebelah smbil bw kad raya yg perlu disign oleh boss

aku: mr. ganesan (indu la wei) this card for AMD student for you to sign

boss: ok. (dia pun sign) aku lak dok tersengeh2 cam kera sumbang (dah tuko) kat celah dinding tu haaa...kahhhh


ok boss dah sign...aku pun teruskan perjuangan aku

aku: mr. ganesan..emmmm..emmmm..kahhhhh dok emm tau lama lak tu

boss: yes elly...anything (smbil tgk muke aku yg comot tu)

aku: for this hari raya..mmm mmmm...there is any...any...any..(aku pun stop lah...aku igt
boss nak smbong ke hape ke..ishhh tak jugak lahhh
lupa ke org tua ni..eeeee aku pun

boss: go ahead elly...

aku: like last time...emmm..emmmmm...dok kepit2 kaki kot2 dia nak kata ape...sekali lama gak boss nak beri jwpn tu...then

boss: i will think about it...

fuhyoooooo jwpn yg buat jubo aku rs nak kejung taw...

aku: oraitttt..thank you mr. ganesan..huhuhu

ntah dpt ke tak ni...kalo dpt..alhamdulilah..x dpt pun nak wat cm mn kan

nota bijik: aku igt kan ms dulu aku baru2 keje sni..dia bg mcm2 kat aku..tu lom kondom lg jd staff tetap...tu sje nak pancing aku lah suh keje lama2 huhuhu

pd en.somi..kalo x dpt..kita pecah tabung eh..kahhhh



tya ke x??????

11:11 PG 14
tya ke x??????
AKU NK TYA KORG
KALO KORG LAH KAN
KORG NK TYA X BOSS
THN NI DPT DUIT RAYA KE X

sambungan!!!!!

Khamis, 10 September 2009

berbuka di luo plok

7:01 PTG 17
berbuka di luo plok
mggu lps..aku dh bitau kt huby ku nk berbuke mkn kepci..mmg teringin sgt2 alih2 mkn mende len lak..xpelah dia byo..ku x kesah..hehehe..so ahad tu aku x msk lah..lgpun kami je yg ado pung...so pas asar kami terus g gurney plaza..smbil2 window sopin..sib bek x rmi...(xde lgsg org kat situ) kahhhh..kami terjah SWENSEN...ok gak menu2 dia...ni 1st time kami mkn situ....
muke hepi dpt mkn kat luo..asyik mkn kt umah jek..hehehe

iced kapocino..

arwen yg dh leh dok kt bbychair..

menu aku...black pepper ciken beger wif mushroom
haa nk dikesahkan..ms mkanan ni smpi..ms tu jam 715...aku suke2 ati pi amek kentang tu ngap..kahhhhh terus hubyku tya...aik dah leh mkn ke..aku terus laaaaaaaaaaaaaaa
lupa lak...kahhhhhh terus gelak bagai...hehehehe
danish pye...ciken stick

huby pye...salmon rice grill

ni danish bru abis ngis2..sbb die nk dok kt dlm bbychair tu..yg arwen dok tu..caitttt mn bleh..xmuat dah kamoooo danish woiii...ish2 mmg tercabar tgk danish teriak2 kat situ
sib bek makanan dh smpi...terus snyp..huhuhuhu

muke geram hubyku tgk pagai danish..kahhh

terus x kata pape kalo mknan/mnman dpn mata..huhuhu

arwen pun mkn jugak...kentang goreng..hehehe

korg nk tau..huby ku x pelawa lgsg aku rs menu die..caitttt
mkn smpi licin haaa kau...sllu mmg cam tu..kahhhhhhhhhh
kalo tya nape x pelawa..sure kata laaaaaaaaaaaaa lupa..kahhhh alasan yg x tercapai akai..
ngeh3
makan lah by...den tak kesah..kahhhh
nota bijik: x kira wiken ni nak KEPCI gakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Selasa, 8 September 2009

TULUNNNNNNNN!!!!!!!!

2:55 PTG 15
TULUNNNNNNNN!!!!!!!!
aku dr pg td kan masyallah sgt2 bosan tahap bewak taw
bygkan aku xde keje smpilah cuti raya nti..nak buat keje berat2 sat lg
aku nak mnm..kahhh..so jubo2 aku ni pun dah krem dok lama2 atas kusi ni..
so dr pg td smpi skrg ni..mayb smpi coti raya nti...aku dok lepak kat dashboard blog aku
tgu korg pya update blog...kahhhhhhhh
giler meroyan betul bosan ni haaa

nota bijik: korg buat list followers tu eh..sng aku nak terjah secepat tsunami..ok

arghhhhhhhhhhhhhh giler kentang pya bosan daaa

pic lame..kat tambun lost world..ms g honeymoon kahhhh

Isnin, 7 September 2009

ari mgu yg bz...

11:59 PG 14
ari mgu yg bz...
sllu hjg mgu aku lah bz kat dpo..tupun klo en.somiku x keje or shift pg...so this week smpi nak raye dia keje shift mlm..so aku coti lah nak msk2 ni..ku berikan pd mil plak le..takat aku sorg je kalo kat umah...nasi goreng pun dah ok...kahhhh

mee kari ila debab..ila aku torai ko pya resepi..kahh mmg2 mabeles ler...

satu periuk aku msk..alhamdulilah licin...kahhh

air bandung..dapnyeee

kuah manis tuk cicah ngan serabai

serabai...mmg faberet aku

nasi lemak aku pya town..kahhhh







Rabu, 2 September 2009

KETIAK SAPE MASHAM..lalalalala pok pok pok

12:18 PTG 20
KETIAK SAPE MASHAM..lalalalala pok pok pok
spesel petua tuk somi2..n bakal somi
tuk istri2..n bakal istri makesure bakal somi anda
pki perfume or deodorant eh..

Petua Rumah Tangga


Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja ” diproses” daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh “digoda” dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia dalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur.

Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang…. dipetik dari majalah PA&MA…Feb 2004…kalau tak caya…

So kengkawan kalau tengah stress tu …..bolehlah cium ketiak suami atau boyfriend.
Bagi kaum adam pulak, simpan bau ketiak tu utk orang tersayang.

Moral of the Story…. So kalau isteri dok tention tu … lepas balik riadah..calit sikit bau ketiak anda..yang masam tu insyaallah mood dia ok…….
Ha..ha…ha. … selamat mencuba…& Kepada para isteri jangan dok tension sangat…nanti kena cium bau ketiak suami …….

nota bijik: if afdal kalo bg ketiak terus pd istri2 anda...tp kdg2 aku suke
dok bwh ketiak somiku itu...itupn klo dia pki perfume..gelora tul jiwa ragaku...upsssss ramadan daaaa..kahhhhhh

Selasa, 1 September 2009

nasi briyani daging + donut

12:21 PTG 18
nasi briyani daging + donut
menu aku smpna merdeka..cewahhhh...
aku buat nasi briyani daging + daging msk itam + kerabu timun + dalca
1st time aku mkn nasi ms berbuka...2x tmbh...sedap sgt2..kahhhh
ni huby ku request taw..nak nasi briyani katanya..n nak plak nasi tu ada daging dlm nasi..
nyamfahhhh..hehehehe

my side dish...donut...kebuluq pi kl ritu x siggah JCO..huhu
mis JCO so much...

nak order bitau eh...kahhhhhh

nk tau sedap x sedap...tya en. danish kite ok


lega tgk anak sndiri pun suke ngan donut itu...